Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W sobotę wychodzę za mąż z rozsądku...czy to moze przetrwac ?

Polecane posty

Gość gość
jestem autorką postu z , ale nie jestem autorką tematu.

Gość gość
Mała różnica.

Gość gość
Wszyscy co piszecie, że prawdziwa miłość to akceptacja ... to nie przeżyliście prawdziwej miłości. Ja się ożeniłem tak właśnie bez większych uczuć potrafię z tym żyć ale co to za życie.

Gość gość
10:08 napisalam, ze znika ZAKOCHANIE ,a nie miłość. Calkiem mozliwe, ze to co czuje autorka, to jest wlasnie miłość. Miłość to nie jest rzecz, okreslona jedna definicja. To wiele roznych uczuć, czynników, ktore sprawiają, ze jest nam z kimś na tyle dobrze, ze chcemy z nim być. To decyzja o budowaniu zwiazku i nie poddawanie sie przy byle problemach. Jak dwoje doroslych , dojrzalych ludzi dobrze sie dogaduje, maja takie same pragnienia, chca tworzyc rodzine, to dlaczego nie ? Te wszystkie malzenstwa zawierane w zakochaniu...potem przychodzi proza zycia i okazuje sie, ze poza pociagiem fizycznym nic wiecej nie ma, i jest rozczarowanie.

Gość gość
Hahaha tak te małżeństwa z miłości nie radzą sobie dobrze :D Tylko te z przyzwyczajenia, rozsądku ... byle nie z miłości przetrwają :D

Gość gość
Najlepsze są z kolegą albo znajomym :)

Gość gość
ja wyszlam za maz z rozsadku. pochodze z "trudnej" rodziny, chcialam czuc sie komus potrzebna. Nie wiedzialam co to milosc. Trwalam jak zombie w zwiazku. Po 8 latach pojawil sie ON i wszystko stanelo na glowie. Rozwod. Teraz wiem co to milosc i budzenie sie obok kogos, kogo sie kocha.

Gość gość
gość dziś to był błąd związki z miłości nie przetrwają codzienności :D

Gość gość
A ON sie pobawi pobawi i sie znudzi a ty zostaniesz z lapa w nocniku :o

Gość gość
No, bawimy sie wlasnie tak 10 lat. Moj ex tez znalazl milosc. Ani ex and ja nie kochalismy sie. Oboje chcielismy miec zwiazek, ale nie bylo to nic glebokiego. Po prostu chcielismy do kogos przynalezec. Teraz jestesmy szczesliwi

Gość gość
Każdy związek i z miłości i z rozsądku może nie wytrzymać próby czasu. Tylko powody mogą być różne. Przy związkach z miłości łatwiej może pojawić się rozczarowanie codziennością i partnerem, na którego patrzyło się przez różowe okulary. Przy związkach z rozsądku brak "tego czegoś" może skutecznie doprowadzić do rozwodu. Autorka topiku pytała czy jest możliwe, że taki związek przetrwa i będzie udany. Nieporozumieniem jest gloryfikowanie związku z miłości lub rozsądku. Wszystko przecież zależy od konkretnego przypadku i przed wszystkim nie o to przecież chodzi. O związki z miłości łatwiej, bo jest to powszechne i społecznie preferowane. Nawet na tym topiku widać z jaką podejrzliwością mogą spotkać się związki z rozsądku. Ciekawe, bo 100 czy 200 lat temu zapewne było odwrotnie. Piszę korzystając z własnych doświadczeń, że taki związek nie musi być nieudany (choć nie musi być też udany). Tak widzę to forum, jako miejsce przekazywania sobie doświadczeń, rozważań nad przyczynami i skutkami pewnych zjawisk. Nie musimy skakać sobie do oczu. Ja chętnie wyszłabym na mąż z miłości. Wiem, że na pewno byłoby mi łatwiej na początku. Co po latach? Nie wiem, może to samo, może lepiej, albo gorzej. Ale potoczyło się tak jak potoczyło i nie ma sensu rozważać co mogłoby być.

Gość gość
Każda sytuacja jest inna.Pracujesz nad związkiem albo ryzykujesz i wchodzisz w coś innego, może będzie lepiej a może zostaniesz sam/a i ucierpią na tym inni.

Gość gość
A co moze wszystkie rozwody sa z malzenstw z rozsadku ? Nie badz smieszna

Gość gość
Ta ryba z Exami poczekaj tutaj zaraz napisze cd.. :-)

Gość gość
11:45 otoz to, bardzo madrze napisane.

Gość gość
11:17 napisalam, ze to co czuje autorka to moze byc milosc. Skad wiesz, ze nia nie jest ? Co w takim razie nia jest ?

Gość ryba z Exami
Czekam zatem :P

Gość gość
Jprd właśnie dzięki miłości poradzisz sobie z codziennością. Ludzie to właśnie trzyma wszystko.

Gość gość
gość dziś A rodziców kochasz? Motyle w brzuchu były?

Gość gość
Moja mama wyszla za maz wlasnie z tzw rozsadku. Byla panna z dzieckiem (bylam nim ja), zaszla w ciaze z facetem z ktorym laczyla ja wielka milosc, a ten ja zostawil. Potem poznala swojego meza, a mojego tate (tamtego nie nazywam ojcem), wziela slub bo w tamtych czasach tak bylo, ze wstyd bylo być panna z dzieckiem, a tata ja pokochal. Sa razem prawie 30 lat i drugiego tak udanego malzenstwa nie widzialam, zeby po tylu latach mieli tematy do rozmow, chodzili na spacery tak poprostu, byli szczesliwi. Ja go podziwiam i dziekuje, ze pokochal mnie jak wlasna corke. Wiele mnie nauczył i poprostu wychowal. To jest moj tata, a nie ten biologiczny. A mama nigdy nie powiedziała, ze zaluje decyzji, nie widzialam zeby byla smutna czy za czyms tesknila. Bylismy normalna rodziną.

Gość gość
Miłość jest ślepa a małżeństwo jest doskonałym okulista.

Gość gość
przepraszam RYBA za opóźnienie ale za dużo ludzi było dzisiaj zeby sie nie zdemaskować.. :-( a wieć mozna to sprawdzic, tzn. porownać bliznków Twoich Od początku zobacz na stornę tę www.astrosofa.com/horoscope/ascendant przykładowo wpisz jednego i drugiego potem (godzina urodzin moze byc 00.00) potem wklej coś takiego.. XXXX Zodiac sign Libra - 3rd House (13° 11') Ascendant - 1st House cusp Leo (10° 6') Moon Libra 3rd House (1° 9') 2nd House Cusp Leo (26° 14') Mercury Libra - 3rd House (15° 39') 3rd House Cusp Virgo (17° 33') Venus Virgo - 2nd House (0° 3') 4th House cusp - Imum Coeli Libra (17° 39') Mars Libra - 4th House (23° 23') 5th House Cusp Scorpio (28° 30') Jupiter Virgo - 2nd House (5° 2') 6th House cusp Capricorn (9° 34') Saturn Aquarius im 6th House (0° 12') 7th House cusp - Descendant Aquarius (10° 6') Uranus Capricorn - 6th House (9° 58') 8th House cusp Aquarius (26° 14') Neptune Capricorn - 6th House (14° 1') 9th House cusp Pisces (17° 33') Pluto Scorpio - 4th House (18° 52') 10th House cusp - Midheaven Aries (17° 39') 11th House cusp Taurus (28° 30') astrosofa.com 12th House cusp Cancer (9° 34') Jednego i drugiego

Gość gość
o co chodzi? to nie żadne wróżby bo to śmieszne, to pewna metoda w uproszczeniu statystyczna sprawdza sie w okolo 70 % ludzi (naukowe potwierdzenie) jeszcze nie spotkałem się żeby sie nie sprawdziła (chociaz róznie bywa), potem można to "przerobić" na taki statystyczny profil psychologiczny :-) i zobaczymy co wyjdzie.. XXXX Najważniejsze zajrzyj tutaj i co napisz, wszystko jak widzisz jest ANONIMOWE, zobaczymy czy będzie cos ciekawego czy standard w różnych tych dwóch ex i obecny :-)

Gość gość
Basi Mostowiakowej i Luckowi sie udalo a wam ma sie nie udac ? :)

Gość gość
O co w tym chodzi ?

Gość ryba z Exami
nie mogę przesłać, bo uważa mi to za spam wrrrr....

Gość gość
spróbuję kawałkami I. Zodiac sign Gemini - 4th House (13° 56') Ascendant - 1st House cusp Aquarius (9° 25')

Gość gość
Moon Scorpio 9th House (24° 45') 2nd House Cusp Aries (9° 29') Mercury Gemini - 4th House (9° 17') 3rd House Cusp Taurus (15° 13') Venus Taurus - 2nd House (5° 51') 4th House cusp - Imum Coeli Gemini (7° 23')

Gość gość
Mars Libra - 7th House (3° 43') 5th House Cusp Gemini (25° 10') Jupiter Scorpio - 8th House (1° 13') 6th House cusp Cancer (13° 24') Saturn Libra im 8th House (15° 39') 7th House cusp - Descendant Leo (9° 25')

Gość gość
Uranus Sagittarius - 9th House (2° 8') 8th House cusp Libra (9° 29') Neptune Sagittarius - 11th House (26° 0') 9th House cusp Scorpio (15° 13') Pluto Libra - 8th House (24° 21') 10th House cusp - Midheaven Sagittarius (7° 23') 11th House cusp Sagittarius (25° 10') 12th House cusp Capricorn (13° 24')