Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dni trwa trudny okres przed skokiem rozwojowym niemowlęcia?

Polecane posty

Gość gość

Ponoć sam skok to już jest po tym trudnym okresie, takich skoków jest 7 w pierwszym roku życia dziecka. Okres poprzedzający je jest trudny, dzieci miewają problemy ze snem, są marudne, dużo płaczą, wiszą na mamie ciągle jak nigdy...że o cycku nie wspomnę. Mój mały miał 3 dni temu szczepienie. Wczoraj było apogeum jego dziwnego zachowania...i teraz nie wiem czy on ma objawy poszczepienne (marudzenie, płacz przez maks.3 dni ponoć), czy on przechodzi czas przed skokiem rozwojowym bo własnie dwa dni temu rozpoczął 8 tydzien zycia. Pomóżcie jak to rozpoznać :/ Nie mam na nic czasu, zawsze mi spał w dzień a teraz wcale prawie...

Gość gość
Nie ma co teoretyzowac, kazde dziecko jest inne. Ja zadnych skokow nie zaobserwowalam. Gdyby byly zdecydowanie widoczne skoki w okreslonych ozycia, to byloby to powszechnie znane.

Gość gość
Moj przechodzil skoki ksiazkowo hehe, im pozniejszy tym gorzej znosil. Od tygodnia marudzenia do 6 nawet. Potem dlugo byl grzeczniutki a po roku sie zaczely zeby i juz nam wyszlo 7 w 2,5 miesiaca plus 2 sa juz na wyjsciu lada dzien. Mysle ze u was sie to nalozylo po prostu.

Gość gość
Mój ma 5 miesięcy i ja żadnych skoków nie zaobserwowałam. Po szczepionkach byl marudny około 2-3 dni ale ogólnie jest bardzo grzeczny i uwielbia cysie.

Gość gość
Przezwyczajaj sie to prawdziwe macierzyństwo

Gość gość
U mnie córka przechodziła prawie z zegarkiem w ręku wszystkie skoki, jak napisano. Powoli zaczynała marudzić 4-5 dni wczesniej.

Gość gość
Mój syn też przechodził skoki książkowo, wszystko trwało max do 2 tyg