Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No i co tepaki? Funt najtanszy od ponad 30 lat, haha

Polecane posty

Gość gość

Zobaczymy jak bedzecie spiewac jak niedlugo ceny wzrosna o 20%. Na wakacje tez was nie bedzie stac bo euro juz prawie jest 1/1. Wasze domki tekturowe tez beda gunwo warte. Dobrze wam tak obsrance emigracyjne.

Gość gość
To prawda a niedawno jasnowidz Jackowski powiedzial ze funt bedzie po 3zl w 2017. A on rzadko sie myli. Tak nam dopomoz bog. Dopomyje wroca z płaczem haha:D

Gość gość
Przy moich zarobkach nie robi mi wielkiej roznicy czy funt jest wart 5,50 zl czy 4,80. w Polsce w tym roku bylam dwa razy, trzeci sie nie wybieram. Bylam tez na wakacjach w tym roku kupowalam euro (wtedy bylo 1-1,14) i nie umarlam jakos z teo powodu. a jeszcze na miejscu wyplacalam z bankomatu euro karta brytyjska i co nic mi sie nie stalo od tego . jeszcze zima lecimy na krotkie wakacje tam to jeszcze inna waluta, juz kupilismy. w roku 2016 na wakacje - liczac 2x Polske i 2x inne kraje w tym ten z grudnia, za kazdym razem 3 osoby - wydalismy 3400 funtow. pozdrawiam

Gość gość
Nie robi wielkiej roznicy? To zobaczysz za kilka miesiecy, jak zywnosc i wszystko z importu podrozeje. Zobaczymy jak wtedy bedziesz sapac.

Gość gość
No zobaczymy. ja i tak teraz wydaje na zywnosc na 3 osoby 700 miesiecznie (wyjscia, restauracje licze osobno), wiec wydawanie 800-850 mi nie zrobi roznicy, serio. ceny musialyby podskoczyc o 40-505 zebysmy to odczuli. po prostu mamy swietna sytuacje finansowa. gdybysmy jednak mieli takie zarobki, jak jeszcze 3 lata temu, to podwyzki o 20% by nas nieco zabolaly. teraz nie zabola.

Gość gość
mialo byc 40-50%

Gość gość
My polacy dobrze wykorzystujemy fundusze ktore nam sie naleza. Moj sasiad pokazywal angolowi z uka swoj dom w PL. A brytol wielkie oczy i wywalona morda ze mamy w Polsce pojedynczy kurek i bojlery. I brak starych dywanów! Kurfa jaki debil haha. Myslal ze w PL domy nadal z drewna hahaha. Brytole nie umialy wykorzystac funduszy UE mimo bycia tam dluzej niz PL. Beda dalej mieszkac w kurnikach i poza Europa hehe. W przyszlym roku funcik po 3 zl jak city peerdolnie. Poki co przysylajcie osrusy gotóweczke , potrzebujemy na polskie rodziny z 500+. Lepiej to wydadza niz na wasze domopodobne rudery.

Gość gość
Człowieku! Jesteś chory z nienawiści. To cię toczy jak rak.

Gość gość
Ci co glosowali za brexitem nie jezdza na wakacje :D nie stac ich

Gość gość
do 15:46 też prawda ;) za byli głównie ludzie prości, żyjący z zasiłków; rasiści; i ich powody do głosowania to były te 'won z imigrantami". potem zdziwienie, że nikt nas nie wyrzuca :D

Gość biznesman_30
mam to w doopie w Polsce zarabiam 15 tys miesięcznie, a teraz ide zrobić kupe.

Gość gość
Jakoś mnie to nie obchodzi, koszty życia i tak poszybowaly w górę i każdy jakoś sobie radzi. Chyba trzeba być niezłą angielską ofermą żeby nie dac sobie rady. To, że funt stoi nisko to dowiaduje się tylko od panikarzy na kafe :D

Gość gość
18:27 Np. znajoma znajomemu, angielska samotna matka, matka 3, 2 juz jej odebrali :D

Gość gość
Jak dla mnie to funciak moze dalej szybowac w dół :) Pojade najwyzej sobie do pólnocnej I kupie cokolwiek bedzie mi potrzebne , jeszcze taniej :P Nie zauwazylam drstycznych zmian cen w sklepach, wręcz przeciwnie , własnie obnizyli ceny prądu :D A PLN nadal tanie jak barszcz..4:1 :D

Gość gość
Mnie tez kurs funta nie obchodzi. Zarabiam i wydaje w funtach, przez ostatnie 10 lat nawet nie sprawdzalam kursu wiec mi to lata.

Gość gość
Przy moich zarobkach (43.000£) bez znaczenia. Czekam aż będą rozdawać za darmo.

Gość gość
Tylko 43k, bardzo marne zarobki. Widac ze bez benefitow sie nie obejdzie.

Gość gość
Hehe polaczki co wy nie jestescie :P

Gość gość
Jaki zazdrosnik :D

Gość gość
zazdrosnik ? Pfff Tego, ze gdzie nie wyjdziecie poza dom (jesli mieszkacie sami) to jestescie nienawidzeni i oceniani jako prosta, tania sila robocza?