Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest szansa żebym mogła zamieszkać z ojczymem ???

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 16 lat nie mogę już znieść mojej mamy i jej partnerów.Przez to zniszczyła swoje małżeństwo (zdradzała tatę ) Co prawda on nie jest moim ojcem ale jest dla mnie jak ojciec związał się z mamą gdy miałam 2 lata i jest ojcem mojego 9 letniego brata wielokrotnie już chcieliśmy z bratem u niego zamieszkać ale prawnie nie jest moim ojcem a mama w sadzie go obsmarowała od najgorszych. Są już pięć lat po rozwodzie chodź tak naprawdę zdradzała go już od początków małżeństwa gdy miałam 8 lat i wróciłam wcześniej że szkoły nakryła ją w łóżku z jakimś gościem ale miałam 8 lat i nie wiedziałam o co chodzi. Od rozwodu jest coraz gorzej w domu czasem nawet co tydzień jest inny facet niektórych to się aż boję jeden z nich nawet klepnoł mnie w pupę (miałam 15 lat) kiedy powiedziałam mamie ona mi nie uwierzyła. Kiedy mam jakiś problem zawszę idę z nim do taty on mi zawsze pomaga czasem u niego nocuje to super facet niestety od rozwodu sam (po tym co ona mu zrobiła nie dziwie się ) ostatanio kiedy przyszedł do mnie chłopak i mnie nie było mówił mi że moja mama się do niego zalecała po czym usprawiedliwiła się że to tylko takie żarty. Mam dość mieszkania z tą kobietą . Co robic

Gość gość
Pogadaj z ojczymem, powiedz co się dzieje, jeśli wyrazi taka chęć to pomóż mu o was zawalczyć, zbieraj dowody tego co się w domu dzieje, to nie jest dobre środowisko na wychowanie dzieci, niech walczy o ustanowienie opieki nad wami, albo przynajmniej nad młodszym synem. Ty za dwa lata będziesz miała 18 lat i śmiało będziesz mogła zamieszkać z ojczymem beż zgody matki. Jeśli twoja matka taka jest to myślę że nie będzie robiła problemu nawet teraz jeśli zechcesz się przeprowadzić, gorzej z młodszym bratem, trzeba to będzie przeprowadzić jednak sądownie.

Gość gość
ratuj się i przemelduj się z bratem do taty , może najpierw tymczasowo - na 3 miesiące a później na stałe .

Gość gość
Jdjku biedna, ojczym wie o tym? nie próbował sam was zabrać? Zbieraj jakoś dyskretnie dowody życia twojej matki

Gość gość
to nie będzie proste - matka dzięki wam ma zapewne dochody, a że w sądownictwie kobiety są uprzywilejowane, więc szanse są znikome.