Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuję się gorsza od innych

Polecane posty

Gość gość

Ciaglęuważam, że na coś nie zasluguje lub nie jestem czegoś warta. Nie daję się wykorzystwać na szczescie bo jestem nieufna no ale często jest tak, że nie umiem dawac i brać. W pracy np. Ktos mi da prezent a ja czesto nie chce go przyjąc lub gdy go przyjme czuje sie zobowiazana w jakiś sposób odwdzieczyć itp. Meczy mnie to czy jest jakaś terapia czy moze cokolwiek co by mnie z tego wyleczyło?

Gość gość
To, że chcesz się odwdzięczyć jest normalne i każdy porządny człowiek tak ma. A odnośnie bycia gorszą widocznie jesteś gorsza od innych i pogódź się z tym.

Gość gość
mam to samo psycholog on powinien pomoc , mnie pomaga

Gość gość
Sa sposoby, zeby sie dowartościować ;)

Gość gość
Pierwszy komentarz - chamski. Coraz więcej tu wrednych siedzi co wylewaja swoje frustrację na inne dziewczyny. To chore, bo kiedyś to był naprawdę fajny portal. Zacznij myśleć że mimo wszystko jesteś najlepsza w tym co robisz, jak żyjesz. Tez tak mam, też czuje się gorsza, ale często próbuje sobie mówić że wszystko ze mną ok, takim już jestem człowiekiem i tyle, nie ma się co przejmować. Czerp radość ze wszystkiego choćby z tego że masz prace, ludzie daja ci prezenty to super, bo uważają że jesteś okej :) a skoro oni tak myślą to ty też zacznij :)

Gość gość
Racja coraz więcej chamskich ludzi. Dzięki za rady. Nie jest łatwo tak robic jak mowisz, to już chyba siedzie głęboko we mnie, tak mnie wychowano. Dla matki zawsze bylam ta gorsza od innych. Zawsze mnie porownywala i krytykowala i do tej pory robi to mi i mojej siostrze. Zawsze slyszymy, że chłopak nas rzuci lub cos podobnego, że ktoś ma lepiej od nas. :(