Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę jeść mąki!

Polecane posty

Gość gość

Żadnych produktów mącznych nie jestem w stanie jeść, choć bardzo je lubię. Czy ktoś z was też tak ma? Jak sobie radzić, co jeść? Uwielbiam chleby, kluski, naleśniki, makarony. Zaczęło się od tego, że odstawiłam białe pieczywo, makarony, kluchy - dla zdrowotności i diety :) Jadałam tylko dobrej jakości, ciemny chleb. Zdiagnozowano u mnie zespół jelita drażliwego, pani doktor poleciła mi jeść produkty mączne, najlepiej z białej mąki. Powoli chciałam powrócić do chleba, ale jelita bolały mnie najbardziej właśnie po chlebie! Długi czas nie jadłam żadnego pieczywa, makaronów, nic z tych rzeczy. Ostatnio miałam ochotę na chleb, więc kupiłam taki jak dawniej, ciemny i dobry chleb. Z tym, że po jednej kromce leżałam pół dnia, bo z bólu nie mogłam się ruszyć. To samo po chlebie domowej roboty. Jak mam słuchać lekarzy, skoro to mi szkodzi? Lub może to coś innego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
owoce i warzywa normalnie możesz jeść? ja nie mogę przy zjd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Spróbuj mąkę orkiszową. Ta mąka pszenna jest tak modyfikowana, że ma dużo glutenu a tego nie lubią kosmki jelitowe w nadmiarze. Jedz małymi porcjami żeby mogły się wytworzyć soki trawienne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To nie jest normalne. Albo masz problem natury psychologicznej, albo jestes chora.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tez tak mam tyle ze jak mowie o tym lekarzowi to mnie olewa mnie to własciwie wszystko juz szkodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×