Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was żyje na takim poziomie jak w serialu Rodzinka.pl

Polecane posty

Gość gość

Obraz życia przedstawiony w tym serialu, to piękny dom, trójka dzieci która ma wszystko zapewnione, dobre auta, rodzice którzy bardzo dobrze zarabiają. Czy to jest przeciętna polska rodzina, czy ktoś z Was funkcjonuje na tak wysokim poziomie przy trójce dzieci ?

Gość gość
ja tak funkcjonuje, ale przy 1 dziecku. wiecej mieć nie mogę :( Ale nasz poziom niewiele by się różnił (odkładamy co miesiąc po kilka tys). gdyby było 3 dzieci to byśmy nie odkladali tyle :)

Gość gość
Ja tez tak zyje. Ale jak pani wyżej mamy jedno dziecko.

Gość gość
Ten serial na pewno nie przedstawia typowej polskiej rodziny bo taka rodzina jak w serialu to rzadkość.

Gość gość
Serialowi Boscy z serialu zarabiają z pewnością z 20 tys miesięcznie, a to standardem w Polsce nie jest gdzie przeciętny polak zarabia 1,5 - 2 tys zł.

Gość gość
Oczywiście ze to nie jest typowa polska rodzina z trójką dzieci co nie znaczy ze takich nie ma. Prawda jest taka ze gdyby chcieli zroboc film o polskiej rodzinie to matka pracowalaby na kasie za najnizsza albo siedziała w domu z dzieckiem, ocjciec gdzies tam za 2000 tys i na wynajmie albo i rodzicow. samochod by mieli ale 15 letni.

Gość gość
Ja niestety nie chociaż mam jedno dziecko. Moi rodzice nie byli bogaci,nie miałam wszystkiego na starcie chociażby tak jak w rodzince ze mu wynajmują mieszkanie na studizch.U nas lewdo mieli by mi dac 300 zl na pokoj na stancji a malo zostawalo na jedzenie. Ale załuję że jestem mało ambitna i nie pokierowalam życiem tak by żyć na wyższym poziomie. Moj mąż tez jest mało ambitny.

Gość gość
Tez żyje na poziomie takim że wstać mnie na to czego potrzebuję. Mam jedno dziecko, na razie :) nie rozumiem troche tego zarzutu, że Polacy nie żyją jak w serialu. To znaczy że w telewizji musi być rzeczywistość? Chyba lepiej oglądać ładnych szczęśliwych ludzi niż patologię? Jak mam ochotę na "prawdziwych Polaków" to mogę pooglądać trudne sprawy albo Chlopakow do wzięcia :) wolę oglądać bogatych ładnych i uśmiechniętych

Gość gość
A czy zapomniałyście 0 500+ ?A poza tym,to nie każda matka jest wykształcona na poziom kasy!

Gość gość
Typowa polska rodzina to Kiepscy. Naprawdę. A jeżeli już szukamy wzorców to prędzej w Trudnych Sprawach. Matka z dziećmi w domu lub na pół etatu w sklepie. Ojciec w warsztacie samochodowym.

Gość gość
Prawdziwą rodzinę najlepiej obrazował serial " Rodzina Zastępcza" w którym faktycznie ukazana była prawda o tym jak wygląda życie. Ojciec Kwiatkowski pracował jako inżynier, a kokosów nie zarabiał jak to jest ukazane w Rodzince.pl.

Gość gość
Ta i zawsze wszyscy maja czas zjesc razem obiad i to zrobiony przez pracującą matke. I kazde z nich firmowe ciuchy. A smieszy mnie to jak na cos tam narzekają, ze drogie :D juz by się nie osmieszali. Sa takie rodziny ale to mniejszość.

Gość gość
A nie uważacie że tam promują alkoholizm? Oboje co wieczór popijają wina czy piwa. Jak ich odwiedza znajomi zawsze też.

Gość gość
Fajnie się ogląda Rodzinkę.pl i miło się patrzy jak rodziców stać aby zapewnić spokojny byt rodzinie i nie ma problemu z kasą, ale niestety serial jest zbyt koloryzowany.

Gość gość
Ja żyję na niskim poziomie. A chciałabym na takim jak rodzinka boskich.

Gość gość
I Natka, która zapyla po domu na obcasach, odkurzając, gotując i nosząc pranie na trasie piwnica - pietro...

Gość gość
Serial bardziej promuje materializm niż alkoholizm. W serialu " Rodzina Zastępcza " ojciec Kwiatkowski też pił codziennie piwo ale w serialu były ukazane dobre wzorce wychowawcze, szacunek do pieniędzy. Kwiatkowski śmigał starym Passatem i ukazane było faktycznie ile kosztuje utrzymanie rodziny.

Gość gość
W tym serialu wszyscy latają w butach po domu, pyskują, a Natalka ciągle na nich krzyczy.

Gość gość
Aby żyć na takim poziomie jak w tym serialu, to trzeba mieć sporo kasy. Dom za gotówkę, fury, cała rodzina ubrana markowo, gdzie same buty new balance to wydatek 300 zł, wycieczki itp.

Gość gość
Dom w ,,-rodzince'' maja na kredyt

Gość gość
No i w Warszawie dużo ludzi tak żyje, tu naprawdę nie jest problemem zarabiać 10 tys/msc, nie trzeba być lekarzem, prawnikiem. Branza finansowa, informatyczna, farmaceutyczna (i pewnie inne) dają grubą kasę jak ktoś jest ogarnięty

Gość gość
Haha tak natalia w obcasach zasuwa przy obowiązkach domowych. Raz bylo ze przyszła pani do sprzątania a tak to umeczona matka polka zasuwa i w pracy i w domu mimo ze stac ja na pomoc?

Gość gość
Na jakich stanowiskach pracujecie, że zarabiacie min 5 tys ? W mojej okolicy takie zarobki to marzenie. Znam wiele osób pracujących w korporacjach, czy to w logistyce, kadrach, działach technicznych i zarobki mieszczą się od 1800 do 2500 netto.

Gość gość
jak mowiłam, pracujemy w warszawie. Tu są troche inne realia finansowe niz w innych częsciach kraju. Ja pracuje w firmie farmaceutycznej za 7 tys, mąż jest technologiem żywności (po technikum) za 4 tys

Gość gość
manager restauracji-7200netto :) maz programista-12-14000netto. dom pod Warszawą-34km, kosztowal 340tys z dzialka 1200mkw, stsn deweloperski.

Gość gość
Tyle nie zarabiamy,ale mieszkamy w tanszym regionie, tak zyjemy na takim poziomie,nawet moj maz mial kupic taki sam samochod:P ostatecznie kupil meganke. Mamy wprawdzie jedno dziecko ale nawet dwojka by nic nie zmienila. W prawdzie nie chodze na.obcasach po domu ale tak jak tu ktos jest zdziwiony butami new balance to my np.sportowe tylko oryginalne. Maz ma kilka par:adidasy,reeboki,nike, ja tam samo:air maxy,reeboki 2 pary. Synek ma 3 lata i ma 2 pary adidasow i jedne nike. Zimowe maz ecco i wojas,ja nie powiem jakie,bo nie znam firmy ale skorzane kosztowaly ok 500 zl. Synek jedne lasocki i teraz sie za jakimis rozgladamy.na butach nie oszczedzamy:) ja jedynie takie do latania.na.codzien kupuje w ccc nieskorzane,kilka par balerinek bo je lubie.

Gość gość
To w tej Warszawie faktycznie lepsze warunki bo we Wrocku i okolicach zarobki marne.

Gość gość
A skąd stwierdzenie ze przeciętna rodzina to bezrobotna matka i ojciec pracownik fizyczny? po sobie oceniacie? i ja i maz mamy wyższe wykształcenie. znajomi w większości też. mam jedną koleżankę która pracuje w markecie-ale nie na kasie, jest kierownikiem działu. reszta pracuje w biurach w prywatnych firmach lub w urzędach. mój maz -policjant, też ma wyższe, zajmuje dobre stanowisko,bez znajomości. ja pracuje obecnie sama na siebie, otworzyłam działalność i na razie nie ma kokosow ale 2500-3000 zysku mi wychodzi. nie oglądam tego serialu, ale też na wiele sobie pozwalamy, dziecko ma zajęcia dodatkowe-jazda konna i basen plus prywatny francuski. zakupy robię z głową ale nigdy nie przeliczam czy mi do 1go starczy.

Gość gość
Ja tak funkcjonuje i mamy w domu bardzo dobre relacje z dziećmi mamy troje ale chcielibyśmy spróbować postarać się nad małą córeczką :) myślę że warunki jakie są w serialu są normalnymi warunkami tylko nie w pl , bo ja też tak żyje ale nie w pl a tutaj gdzie jestem to są poprostu normalne warunki, a pl jeszcze daleko będzie w tyle w średniowieczu i raczej to się nie zmieni bo cała polityka gospodraki musiała by sie zmienić :)