Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was żyje na takim poziomie jak w serialu Rodzinka.pl

Polecane posty

Gość gość
Rodzina zastępcza też przekłamana. Nie można sobie od tak, wziąć obcego dziecka do domu.

Gość gość
No zagranicą to te warunki jak w "Rodzince.pl" są normalne. W naszym kraju to jest rewelacja, a aby mało zarabiać nie trzeba być pracownikiem fizycznym. Ja pracowałam w Urzędach, korporacjach i zarobki w przedziale 1400 - 1800 zł.

Gość gość
Rodzina zastępcza też przekłamana. Nie można sobie od tak, wziąć obcego dziecka do domu. xxx Nie chodzi o to jak wygląda procedura adopcyjna, ale o ogół. W tym serialu wszystko fajnie ukazane. Serial uczył, że pieniądze na drzewach nie rosną.

Gość gość
10.38 dlaczego.uwazasz ze w pl tak ludzie nie zyja? Poza.iloscia dzieci,bo znajomi maja max 2, wlasnie lrawie kazdy tak zyje. I mowie tu o znajomych z licum np. To co opisujecie jako patologie:bezrobotni,od pierwszego do pierwszego,cos w stylu kiepskich to szczerze nie znam osobiscie nikogo.

Gość gość
W "Rodzince pl." to nie status materialny rodziny jest najważniejszy, tylko to, co się tam dzieje. Niesamowita bezczelność dzieci np. Nieważne, że Natka lata z odkurzaczem na obcasach, ważne jest to, że jak przychodzi z pracy to ma burdel na kółkach, pomimo, że Ludwiś pracuje w domu i to moje drogie jest prawdziwym obrazem większości rodzin. Kiedy kobieta zajmuje się dzieckiem i pracuje zdalnie, to w domu ma błyszczeć. Takie jest podejście męża i jej otoczenia. Ale kiedy facet pracuje w domu, to nie musi nic więcej robić.

Gość gość
gość dziś Rodzina zastępcza też przekłamana. Nie można sobie od tak, wziąć obcego dziecka do domu. xxx Nie chodzi o to jak wygląda procedura adopcyjna, ale o ogół. W tym serialu wszystko fajnie ukazane. Serial uczył, że pieniądze na drzewach nie rosną. x Niby tak, ale zauważ jedną rzecz. Jędrula i Alutka. Bogac***aństwo, żonka leniwa, delikatna, nie mająca pojęcia o życiu, a co dopiero pomocy komukolwiek, w zestawieniu z Kwiatkowskimi. Rodziną na średnim poziomie, biorącą 3 obcych dzieciaków do siebie. Takie szufladkowanie. Bogaty be, biedniejszy szlachetny. Nie podobało mi się to.

Gość gość
Najstarszy syn Boskich w serialu ma ok 20 lat, a pyskuje, robi wszędzie bałagan jakby miał z 8 lat.

Gość gość
Niby tak, ale zauważ jedną rzecz. Jędrula i Alutka. Bogac***aństwo, żonka leniwa, delikatna, nie mająca pojęcia o życiu, a co dopiero pomocy komukolwiek, w zestawieniu z Kwiatkowskimi. Rodziną na średnim poziomie, biorącą 3 obcych dzieciaków do siebie. Takie szufladkowanie. Bogaty be, biedniejszy szlachetny. Nie podobało mi się to. xxx Jeżeli chodzi o Alutkę to faktycznie irytująca postać ale Jędrula nie był przedstawiony jak nadęty bogacz.

Gość gość
Bogaci ludzie tak maja. Mam koleżankę, ktora pracuje w urzędzie, ma bogatego faceta, wiec pensja 1700 idzie na waciki. Ona nie rozumie, ze ktos nie ma np. tysiąca tak o na nowa pralkę, jak sie zepsuje :D jej zdaniem jak cos sie zepsuje, no to przeciez kupuje sie nowego, kiedys próbowałam jej tłumaczyć, że jak sie zarabia tylko to 1700 i trzeba się za to utrzymać, to jak tu mieć kilka stów na nieprzewidziane wydatki, ale nie dotarlo

Gość gość
Zycie przeciętnego Polaka to było w serialu "bulionerzy"ojciec kanar, matka chyba sprzątaczka. A w rodzince to moim zdaniem zachowania są typowe a cała otoczka to już bardziej "zachodnia".

Gość gość
Piekny dom wyposazony z ikei drzwi stare pomalowane na bialo a farba wlazi na szybe nie wyglada to bogato a dzieci sie kisza w jednym pokoju dwojka .Dom tez ogromny nie jest serio az tak zle w tej Polsce skoro dla was to bogaty standart zycia

Gość gość
Bez przesady że Boscy sa jakoś super bogaci, raczej to klasa srednia, normalne zycie bez szału, meble z ikea, sredniej klasy samochód, ciuchy z sieciówek,gdzie tu bogactwo, normalka, a Bulionerzy to juz była biedota a nie normalna rodzIna

Gość gość
Czesto jest,ze jak bogatszy to na pewno ukradł,albo cwaniak,a bankowo pozbawiony empatii i głupi i się wy wyższa. To szyufladkowanie jak ktoś zauważył Z obserwacji widzę coś innego. Nie widziałam w swoim otoczeniu aby ktoś awansował, czy zaczął robić grubą kasę i nagle stwierdził,ze z Nowakami się nie będzie przyjaznil,bo ona jest przedawczynia,a on zarabia 1500.Jest odwrotnie. Jak Kowalski się wzbogaci -to ludzie zaraz wssdzsja mu szpile,ze miał szczęście,traf,albo oszukuje. Prędzej stracisz przyjaciół jak zaczniesz lepiej zarabiać niż jak pójdziesz na bezrobocie.Sprawdzone , bo przeżyłam obydwie sytuacje :)

Gość gość
Moim zdaniem oni nie żyją na jakimś super poziomie. Raczej są jak większość rodzin w Polsce. Dom to ja kupiłam z mężem zaraz po studiach jak jeszcze zarabiałam 2500 brutto (mąż około 4500 brutto). Wtedy łatwiej było o kredyt, no i się zdecydowaliśmy. Fakt rata wysoka (około 1600 na 20 lat), ale póki co dajemy radę i nawet trochę udaje się odłożyć.

Gość gość
Ja kupiłam dom przy dochodach ja 1800-2000 mąż 3250 (czasem wpada dodatkowy 1000 lub 2500 mężowi np w tym roku przez 5 miesięcy dorabiał miesiecznie 2500. Ale to niopodatkowane 2500. Wzieliśmy kredyt spłacamy 700zł co miesiac i odkłądamy moją pensje i to co mąż dodatkowo zarobi-mamy jedno dziecko 3latke planujemy drugie. Gorsze mam problemy(hormonalne) niż kasa.

Gość gość
Jak dla mnie to ten ich dom jest przeładowany dodatkami. Wszędzie ramki, zdjęcia, wazoniki, lampki, bibeloty. Kolorowo, misz-masz. Zbieranina z wyprzedazy w Ikei. ja nie wiem, jak tam bym kurze scierała pod tym wszystkim. Prawie jak u Amerykanów, u nich tez jest tak na..rane wszędzie:O

Gość gość
dziś manager restauracji-7200netto usmiech.gif maz programista-12-14000netto. dom pod Warszawą-34km, kosztowal 340tys z dzialka 1200mkw, stsn deweloperski Xx Wow my kupiliśmy mieszkanie 3pokojowe we Wrocławiu za 330tyś :/ wolałabym mieszkać dalej od centrum i kupić właśnie dom,ale mąż ma 5min do pracy a dzieci 5min pieszo do szkoły..i przystało na mieszkanie

Gość gość
nie oglądałam więc się nie wypowiem kurczę nawet jednego odcinka tak jak i m jak sraczka itd. itp. :-) szkoda mi czasu na to

Gość gość
O właśnie. Rodzina zastępcza. Taka jest pl rzeczywistość. Rodzinka.pl to karykatura. Jeśli kros tak żyje jak oni, fani plastik fantastick, to mnie to bawi. Cenie naturę. Porady z 19Xx roku. Natura natura natura a nie nierobiona bo niedorobiona Efa mingo binge ;)

Gość gość
to znaczy na jakim poziomie? szeregówka w kredycie, meble z ikeły, ciuchy z sieciówek, robota w korpo na kierowniczym stanowisku? Ja tak żyję we wrocławiu i to jest niby taka rewela? mamy też dwa dobre auta bo pracujemy w 2 różnych częściach miasta a jeszcze zawozimy i przywozimy dzieci. Nie stać nas na rupiecie które wciąż trzeba naprawiać.

Gość gość
Ten serial mnie irytuje. Dzieciaki rozpieszczone, ciagle probuja wymusic na rodzicach nowe gadzety, wycieczki, imprezy. Wylaszczona super zgrabna kozuchowska, piekny dom. Takie rodziny to moze w Wawie na przedmiesciach. I jeszcze te niewychowane dzieci

Gość gość
Ja tak zyje i nie uwazam ze jestesmy jacys bogaci chociaz tez nie wiem co to za drmat jak sie pralka psuje - kupuje nowa

Gość gość
Padlam jak jakiś serial przezywacje :D : D :D To tylko fikcja TO NIE JEST FILM DOKUMENTALNY!!! Nigdzie nie jest napisane że jakiś serial przestawia polską rzeczywistość :O

Gość gość
No wiadomo, że fikcja, a jednak niektórzy wolą oglądać bardziej realne sytuacje :D ja też zwróciłam uwagę, że trochę niejasności w tym serialu jest, ale nie zwracam na to uwagi, ogladam bo niektóre teksty mają smieszne, zwlaszcza niezawodny karolak.

Gość allllaaaaaa2016
w bogatszych regionach ludzie tak żyją, mieszkam w mazowieckim i nie znam nikogo w swoim wieku (30 lat) kto miałby dużo ponizej średniej krajowej, jak masz jakies tam doswiadczenie , jesteś zwykłym szeregowym pracownikiem np. w urzędzie możesz zarabiac koło 3500 brutto w miescie średniej wielkości, natomiast ja pracuje w wawce, tu pensje duzo wyzsze, ja zarabiam 6 brutto w instytucji fin, ale mam znajomych z dużych koncernych co ponad 10 brutto mają, również na zwykłych stanowiskach

Gość allllaaaaaa2016
w bogatszych regionach ludzie tak żyją, mieszkam w mazowieckim i nie znam nikogo w swoim wieku (30 lat) kto miałby dużo ponizej średniej krajowej, jak masz jakies tam doswiadczenie , jesteś zwykłym szeregowym pracownikiem np. w urzędzie możesz zarabiac koło 3500 brutto w miescie średniej wielkości, natomiast ja pracuje w wawce, tu pensje duzo wyzsze, ja zarabiam 6 brutto w instytucji fin, ale mam znajomych z dużych koncernych co ponad 10 brutto mają, również na zwykłych stanowiskach

Gość gość
A skąd stwierdzenie ze przeciętna rodzina to bezrobotna matka i ojciec pracownik fizyczny? po sobie oceniacie? i ja i maz mamy wyższe wykształcenie. znajomi w większości też. mam jedną koleżankę która pracuje w markecie-ale nie na kasie, jest kierownikiem działu x gratuluje, ale nie wiem skąd ci dobrze zarabiający tacy odrealnieni... wyksztłacnie teraz nic nie daje, i dużo tez zależy od rejonu kraju.. przecietna rodzina przed wprowadzeniem tego słynnego 500 plus miała 800 zl na osobe, więc dużo mniej niż ta rodzina z serialu http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/niecale-3-tys-na-rodzine-z-dziecmi-co-8-zyje-w-biedzie,171878.html

Gość gość
I jeszcze te niewychowane dzieci x ja myslę, ze sa normalne właśnie, u nas wychowanie jest za surowe , typu ze dziecko niepytane się nie powinno odzywac, itp. nie widze tam naprawdę niczego strasznego.. a standard jak pisałam, moim zdaniem jest podwyższony, jest to klasa srednia- co nie oznacza, ze to przecietna polska rodzina, bo klasa srednia oznacza cos innego..nie sa bogaci, dom wygląda dobrze, b zadbany, ale nieprzesadnie bogaty. niemniej przeciętnej polskiej rodziny nie stać na dom, nawet bliźniak, tym b na trójke dzieci, i kupowanie w Almie