Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurz ona

Rozbraja mnie protest nauczycieli

Polecane posty

Gość Nauczycielka

Do tej Pani, która pisze o osobnym rzędzie na sprawdzianiach, dla dzieci, które sobie nie radza: a może one mają dostosowanie, albo obniżenie wymagań, Droga Pani? ! Z PORADNI!!!!

Gość Mark

Pani " Szumisobielas " nikt waszego protestu nie popiera, tak nie zachowuje się pedagog młodzieży !!! WSTYD MI ZA WAS !!! Jesteście zakałami normalnych starych dobrych nauczycieli z tradycjami. Jest takie stare powiedzenie " Jak Ci praca w życiu szkodzi więc się zwolnij o co chodzi ? " Jak Wam cieplutka posadka i 4 godziny pracy dziennie szkodzi to proponuje do BIEDRONKI. Tam też można zarobić. Co do samego protestu to niech sobie Ci chciwi nauczyciele strajkują. Zwolnić dyscyplinarnie za nie przychodzenie do pracy a na miejsce protestanta przyjąć młodego sprawnego chętnie pracującego młodego nauczyciela po studiach. Co to za problem ? Dziwie się rządowi że tak bawi się z tą grupą zawodową, skoro na miejsce starego wypalonego nauczyciela jest chętnych trzech młodych !!!!

Gość Szok...

Naucziele chcą podwyżki to niech się wezmą za nauczanie a nie żeby rodzić siedział godzinami z dziećmi a jak nie to wysyłają na korepetycje ja też chcę 1000zl więcej  i miec około 3 miesięcy wolnego w roku

Gość gość

Popieram protest nauczycieli tylko niewykształcone tłuki nie rozumieją jakie znaczenie ma edukacja. Godnie opłacany nauczyciel to podstawa. trzymam kciuki za powodzenie strajku.

PS Każdy może zostać nauczycielem....?

Gość gosc
Dnia 26.03.2019 o 10:44, Gość Mark napisał:

Pani " Szumisobielas " nikt waszego protestu nie popiera, tak nie zachowuje się pedagog młodzieży !!! WSTYD MI ZA WAS !!! Jesteście zakałami normalnych starych dobrych nauczycieli z tradycjami. Jest takie stare powiedzenie " Jak Ci praca w życiu szkodzi więc się zwolnij o co chodzi ? " Jak Wam cieplutka posadka i 4 godziny pracy dziennie szkodzi to proponuje do BIEDRONKI. Tam też można zarobić. Co do samego protestu to niech sobie Ci chciwi nauczyciele strajkują. Zwolnić dyscyplinarnie za nie przychodzenie do pracy a na miejsce protestanta przyjąć młodego sprawnego chętnie pracującego młodego nauczyciela po studiach. Co to za problem ? Dziwie się rządowi że tak bawi się z tą grupą zawodową, skoro na miejsce starego wypalonego nauczyciela jest chętnych trzech młodych !!!!

Głupia/głupi jesteś. Który młody przyjdzie do pracy za 1600 zł, żeby użerać się z takimi ...ami jak ty, żeby takie niziny intelektualne na niego pluły.

Gość Nauczyciel

Bo wam się wydaje, że rzesze młodych czekają,żeby zostać nauczycielami, nie czekają. Młodzi wiedzą jak jest w szkole jak traktowani są nauczyciele i nie będą po prostu tego powtarzać, skoro mają inne możliwości, a takie się właśnie w naszym kraju pojawiły. Po prostu strzeliliście sobie w kolano tym traktowaniem nauczycieli

Gość Gość
Dnia 10.10.2016 o 19:04, Gość gość napisał:

Ja mam 39 lat i jestem z wykształcenia historykiem,nie jestem nauczycielem Histori jest mało w szkole,w rodzinie polskiej prawie zanikło wychowanie patriotyczne,młodzi sie tym nieinteresują.Ja generalnie jestem za dobrym nauczaniem historii i innych przedmiotow tez.W szkole po tej reformie to nie bedzie histori jako histori tylko historia wg PiS!Nie rzazucaj mi brak patriotyzmu bo bedą w4 kl( czasy komuny) spowodowała wraz z kolegą niezłą awanture gdy smiało stwierdziłam ze Katyn to wina bolszewikow,no bo tata tak mowi i brat dziadka to ofiara katynska( oficjalnia wrrsja za komuny to Niemcy jak dziecko nie wiesz!).Metody,działanie politykow pisowskich jest zblizone to nazistowskich i bolszewickich aparatow ucisku!

A mi się wydaje, że jesteś zwykłym trollem a nie nauczycielem, bo sądzisz byk na byku. Sam uczę historii i wydaje mi się, że jest lepiej. Może się spotkamy i wymienimy argumenty, co to na to pseudo historyku?

Gość Pan Tata

Oni chcą podwyżkę a to my rodzice musimy uczyć w domu. Wracamy z pracy i siadamy z dzieckiem bo ze szkoły zupełnie nic nie wynosi. Może dajcie rodzicom dodatkowo 1000 za to nauczanie. Program jest przeładowany dziecko poszło do szkoły rok wcześniej i już tego nie ogarnia i wcale się nie dziwię bo zasuwa przy książkach od rana do późnej nocy. Nie ma już czasu na dodatkowe zajęcia. A to dopiero 5 klasa!!! W szkole poziom nauki spadł maxymalnie są tylko wymagania, więc za co te podwyżki. Za to że Pan/Pani sprawdzi to czego nauczyli rodzice w domu.

Gość opinie troli i patoli tu

trole i patole

Gość opinie troli i patoli tu

trole i patole

Gość Jowita

Nauczycielu!
Mało zarabiasz?
Ludzie w wakacje nie zarabiają nic gdy mają dni wolne od pracy!A Ty?
Zabierasz swoją pracę do domu?
Często pracujesz po 4-6 godzin dziennie !
Więc co za problem?
Masz odpowiedzialną pracę?
Powiedz to pielęgniarcektóra pracuje 12H dziennie I też jest wykształcona tak jak Ty I zarabia mniej niż Ty!
Wycieczki kilku dniowe (w tym zagraniczne ),ferie, weekendy wolne...I wszystko płatne!
Nauczycielu!
Ogarnij się i nie krzywdz ucznia!!

Gość fach

Stare powiedzenie mówi: Nie umiesz nic i nic Ci nie wychodzi ,  zostań nauczycielem co do szkoły chodzi. Za wysokie żądania mają w zamian za włożoną pracę. Nie czarujmy się ale  dyżury dodatkowe są odpłatne, wycieczki za darmo - bo płacą rodzice a sprawdziany sprawdzane są w czasie lekcji kiedy to nauczyciel powinien wykładac a nie  nakazywać czytać ,robić ćwiczenia i tyle. Ostatnio modne stało się powiedzenie wśród nauczycieli : Nauczyciel tylko wskazuje a uczyć trzeba się w domu . Jakoś za granica dzieci nie muszą się dodatkowo uczyć w domu ba są nawet kraje gdzie nie ma zadań domowych- bo nie są konieczne.  Tak tak najpierw coś dajcie od siebie a nie tylko wymagacie.

Gość Gość

Mnie rozbraja bezczelność troli

Gość babcia

oczywiście babcie będą pilnować wnuki i jeszcze douczać bo nauczyciele nie mają czasu dla uczniów, bo mogą pracować tylko 3 m-ce w roku (umiem liczyć godziny pracy). Czy przedszkola są na prawach nauczycieli i pracują 3 m-ce w roku?  Dlaczego nie zwalnia się strajkujących nauczycieli przecież pracują 3 miesiące w roku, a tyle studentów kończy uniwersytety ze specjalizacją pedagogiczną i nie mają pracy. Proszę nie dyskutować na temat poborów bo i tak są za duże za taką pracę. Przygotowania do lekcji - to kpina, zapracowani są zwłaszcza nauczyciele WF

Gość gość
Dnia 4.04.2019 o 09:16, Gość Jowita napisał:

Nauczycielu!
Mało zarabiasz?
Ludzie w wakacje nie zarabiają nic gdy mają dni wolne od pracy!A Ty?
Zabierasz swoją pracę do domu?
Często pracujesz po 4-6 godzin dziennie !
Więc co za problem?
Masz odpowiedzialną pracę?
Powiedz to pielęgniarcektóra pracuje 12H dziennie I też jest wykształcona tak jak Ty I zarabia mniej niż Ty!
Wycieczki kilku dniowe (w tym zagraniczne ),ferie, weekendy wolne...I wszystko płatne!
Nauczycielu!
Ogarnij się i nie krzywdz ucznia!!

...ko  popracuj  w  szkole  wiele  lat! 

Gość Bartek

Dla mnie to jest śmieszne za co oni chce te podwyżki? Za 18 godz tygodniowo ? Proszę bardzo dac im podwyżki ale wakacje , ferie , bezpłatne kto ma tak dobrze i tyle wolnego w roku.  Nauczyciele są po prostu Śmieszni z tym swoim protestem!!!!

Gość niepotrzebni
Dnia ‎2016‎-‎10‎-‎10 o 19:44, Gość gość napisał:

nauczyciel powinien zarabiać średnio około 5000 na m/c bo to cieżka praca... ale ...e tego nie rozumieja...

Nauczyciele są PISowi niepotrzebni. Wykształcony myślący człowiek PISowskiej propandy nie kupi.

Gość Rodzić nie kształcić
Dnia ‎2019‎-‎04‎-‎06 o 13:43, Gość gość napisał:

...ko  popracuj  w  szkole  wiele  lat! 

Jeśli kochamy swoje dzieci powinniśmy zapewnić nauczycielom godne warunki płacy i pracy. Bo tylko spełniony zadowolony człowiek będzie dobrym wychowawcą naszych dzieci. Nauka to inwestycja w przyszłość.

Gość Rodzić nie kształcić

Jeśli kochamy swoje dzieci powinniśmy zapewnić nauczycielom godne warunki płacy i pracy. Bo tylko spełniony zadowolony człowiek będzie dobrym wychowawcą naszych dzieci. Nauka to inwestycja w przyszłość.

Gość Wkurzo - Zwolnić ich!!!!

Ja żeby zarobić 1900 zł na rękę muszę zapier...lac na trzy zmiany, udźwigać się jak koń. Iść w tygodniu do pracy na minimum 8 godz i jeszcze do tego w sobotę i w niedzielę. Potrzebuje pieniędzy więć nie marudzę tylko pracuję. Ponadto mam też wyższę wykształcenie - tak jak większość ludzi w tym kraju. Więc nauczyciele wcale nie są jakąś inteligencją. IIII  Zwolnić wszystkich jak im nie pasuje.!!!!!!!!! Niech idą pracować jak WSZYSCY NORMALNI LUDZIE W TYM KRAJU - PO 8-12 godz dziennie. Niech zaobaczą na czym prawdziwa praca polega , bo nie wiedzą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
39 minut temu, Gość Wkurzo - Zwolnić ich!!!! napisał:

Ja żeby zarobić 1900 zł na rękę muszę zapier...lac na trzy zmiany, udźwigać się jak koń. Iść w tygodniu do pracy na minimum 8 godz i jeszcze do tego w sobotę i w niedzielę. Potrzebuje pieniędzy więć nie marudzę tylko pracuję. Ponadto mam też wyższę wykształcenie - tak jak większość ludzi w tym kraju. Więc nauczyciele wcale nie są jakąś inteligencją. IIII  Zwolnić wszystkich jak im nie pasuje.!!!!!!!!! Niech idą pracować jak WSZYSCY NORMALNI LUDZIE W TYM KRAJU - PO 8-12 godz dziennie. Niech zaobaczą na czym prawdziwa praca polega , bo nie wiedzą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sio, wstrętny trollu!

Gość Przedsiębiorca
Dnia 10.10.2016 o 17:21, Gość gość napisał:

Studiowałam wiec chyba należ mi się godna wypłata, żeby dostać te 4300 musze 2 etaty wyrabiać i jeszcze wielce źle. Na ile etatów wy pracujecie?

Hahaha teraz uczelnie to nauczycieli nie kształcą jak kiedyś, pieniądze i pieniądze a gdzie wartości, proszę bardzo zmienić pracę, firmy prywatne uczą lepiej. Proszę się w takiej zatrudnić to zatesknisz za tablicą, ale kto Cię znowu przyjmie, jak na Twoje miejsce jest 40 CV. 

Gość Lll
Dnia 9.04.2019 o 23:18, Gość gość napisał:

Sio, wstrętny trollu!

Zwolić wszystkich, na ich miejsce są tysiące innych, chcących pracować. Trzymają się z pokolenia na pokolenie pazurami ciepłych posadek, nigdy się nie zwolnią bo wtedy czeka ich prawdziwe życie. Ja osobiście wymienił bym kadrę w całej Polsce, 

Gość Kolol
Dnia 10.10.2016 o 18:03, Gość gość napisał:

Myślisz, że być nauczycielem to tylko studia? Wiesz ile kasy i nauki jest potrzebne by mieć wiedzę która pozwoli zarobić na dodatkowych zajęciach, za podstawę nauczyciela to na lody możesz sobie iść i to co jakiś czas, bo bankrut.

Dobreeeeee!!!!!!!!! 

Gość gość

I to jest obiektywna ocena tego co sie teraz dzieje;ZOSTALI ci politycy a wlasciwie PARSZYWE KUNDLE Z POPRZENIEGO RZADU KTORZY DOPROWADZILI DO BIEDY MILIONY POLAKOW KTORZY GDYBY RZADZILI DO TEJ PORY WSZYSTKO BY ROZPRZEDALI ZA MARNE PIENIADZE KUNDLE DLA KTORYCH NIE LICZY SIE DOBRO POLSKI I POLAKOW DLA NICH SIE LICZY Z POWROTEM ZA WSZELKA CENE DOJSCIE DO WLADZY I DO KORYTA I NIE WAZNE JEST DOBRO POLSKI I POLAKOW WAZNE JEST DLA TYCH KUNDLI KORYTO I DOWALENIE PiSOWI

Gość zbulwersowana

Najbardziej denerwuje mnie to, że nowy temat zawsze JA i mój MĄŻ musimy synowi wytłumaczyć, denerwuje mnie, że nauczyciele zwyczajnie nie robią nic, żeby dzieci czegoś nauczyć. Ktoś kto nie ma dziecka w szkole tego nie zrozumie. Jak się kiedyś poskarżyłam na to, że musimy siedzieć wieczorami i wkuwać to usłyszałam "ale ostatecznie syn zrozumiał temat więc jest w porządku, nie ma znaczenia w jaki sposób". No litości ludzie!!! Jeśli tak ma być to im powinno się obciąć pensję a nie podwyżki dawać. 

Gość Kamaryna
Dnia 10.10.2016 o 17:15, Gość Wkurz ona napisał:

Mąż znajomej jest nauczycielem, do pracy idzie o 8, wraca o 13-14 i w zeszłym roku zarobił 80 tysięcy zł, to chyba nie jest mało to po co znowu podwyżki. Ile oni chcą zarabiać, po 10 tysięcy na miesiąc?

I siedzą 3 m-ce na różnych feriach,wakacjach ,i ROK zdrowotnego,PŁATNEGO urlopu mają,i to źle?Mało i mało, do łopaty -a tam nie płacą więcej niż oni mają!

Gość Dora
Dnia 10.10.2016 o 18:17, Gość gość napisał:

weźcie nie piszcie głupot każdy chodził do szkoły więc każdy wie jak jest z nauczycielami mało jest nauczycieli z pasją którzy uczą dzieci większość przychodzi na lekcje sprawdza obecność karze przeczytać z książki temat zrobić ćwiczenia i cep zajmuje się sobą ale mi to wielka praca raz na miesiąc kserować test który i tak ma z książki i sprawdzić z odpowiedziami banda laserów i tyle

PRAWDA!

Gość gość

Po co płacić nauczycielom więcej skoro i tak później ci wykształceni wyjadą za granicę za lepszą kasą, bo nikt mi nie powie że siedzi sie w polsce z miłości do kochanej ojczyzny xd wykształceni i przydatni tam będą kołem napędowym, bez sensu straci znowu na tym państwo i będzie na minus.

Gość Ja :)

Co to w ogóle za durne wytlumaczenie ze ktos studiowal to mu sie nalezy, ja tez studiowalam historie oraz mam ukonczony kurs pedagogiczny. Niestety w szkolach nie ma dla mnie pracy bo nie mam odpowiednio silnych "pleców" ile jest ludzi ktorzy studiowali i pracuja na zmywaku za marne grosze? Ja na stazu dostawalam 800 zl nauczyciel stazysta dostaje ponad tysiac, przestalibyscie sie juz nauczyciele ośmieszać w oczach narodu bo juz przestaje mnie to bawić. A zawieszenie strajku na swieta jest juz kompletną żenadą bo albo sie strajkuje albo sie udaje ze sie strajkuje. Jak to ktos napisal: jesli wam sie wydaje ze dzieci beda mialy dobra edukacje jak nauczyciela wzrosnie pensja, powinien rowniez uwierzyc w to ze nowotwory znikną jak sie podwyzszy pensje lekarzy. Ze na da 🙂