Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to efektu uboczne ellaone czy ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam, wiem, że istnieje obszerny temat o ellaone, ale bardzo zależy mi na czasie. Mianowicie 3 dni temu wzięłam ellaone 4h po niezabezpieczonym stosunku (nie było wytrysku). Według obserwacji organizmu byłam wtedy po owulacji. Po ok 4 godzinach zaczęło mnie tak "męcić w brzuchu" i mnie pogoniło ze stolcem (nie była to wodnista biegunka, taki bardziej miękki stolec). Po dwóch dniach od zażycia tabletki miałam brązowe plamienie zabarwione krwią. A dzisiaj trochę bolą mnie piersi, czuję napięcie w dole brzucha, mam uderzenia gorąca i czuję się zmęczona. Miesiączkę powinnam mieć za 5 dni. Od czasu urodzenia pierwszego dziecka nigdy mnie nie bolaly piersi przed okresem. Brałam też kilka razy ellaone i nie miałam żadnych objawów ubocznych. Czy to są efekty jedynie po tabletce czy to może być ciąża?

Gość gość
3 dni temu wziełas tabletke a sex byl bez wytrysku, dostalas ala biegunki i podejzewaz ciąze?

Tak jak każdy lek, ellaOne może powodować działania niepożądane, chociaż nie u każdego one wystąpią. Najczęściej zgłaszane działania niepożądane to ból głowy, mdłości, ból brzucha oraz bolesne miesiączkowanie. Jeżeli w ciągu 3 godzin po przyjęciu tabletki ellaOne wystąpią wymioty, należy przyjąć kolejną tabletkę. Pigułka ellaOne nie powinna być stosowana jako stała/regularna metoda antykoncepcji. Antykoncepcja awaryjna to dodatkowa metoda zapobiegająca ciąży i należy stosować ją wyłącznie okazjonalnie.