Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Dwa donuty pączek tak

Gdyby nie czynsz i fajki

Polecane posty

1 minutę temu, jukon choroszcza welcome napisał:

Ić koorwa jełopie zaśmierdły goowna spuść i te czarną kupę zmyj z połogi chociaz 🤣🤣🤣 Ubrania w kostke w zagrzybionej melinie ja pjeerdole 🤣🤣🤣

U mnie nie ma grzyba mieszkanie jest ogrzewane 24-27 cały rok 

Farby z podłogi nie będę zmywal bo zostanie zrobiona podloga ma tom podłogę więc szkoda wysiłku 

Idź se to, logikom spód butów umyc 

28 minut temu, Caryca pieprzowa napisał:

Miejsce w hospicjum dostaje się gdy chory już od dwóch lat leży w grobie. Chyba że masz znajomości albo kasę na prywatny ośrodek, wtedy poczekasz z pół roku.

Z tym się nie zgodzę. Nawet ostatnio był post na lokalnym forum. Jest obok nas hospicjum prowadzone przez Kościół .trzeba mieć skierowanie od lekarza i podobno pomagają od ręki. Potwierdzone przez ludzi. Oczywiście mama leżaka to nie ten temat chyba.

35 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Ja tylko nie mam pracy na etacie a moja perfekcja rzeczywistości wykracza poza wszystkie ramy i granice normalnych ludzi. Ubrania w kostke. Remont mieszkania milionerski lu. 85 sony, ipad pro 13, 32 w sypialni 130 w salonie 18 konsol 7 tabletów 7 monitorów 10 komputerów, podawanie ręki prezydent miasta, urzędowe, dentysta, sor bez nfz wszystko se ogarniam nawet kartę kredytową bez pracy giełdzie planuje mlny biznes plan płyt dziennie potrafię 5000 wartości wytworzyć a później następnego dnia zdycham na migrene ale zasuwam i jedynem nieogarem tutaj możesz być ty.

Boli was to bo dobrze wiecie że jak mi się zechce choćby rok emigracji w fabryce to wystrzele z moje umiejętności giełdzie i oszczędności huh

A wy cóż nawet jakbyście mieli co zainwestować to wasz umysł nie ogarnia o co chodzi w giełdzie, czarna magia... 

To nie Ty dzisiaj pisałeś, ze często zapominasz umyć zęby albo Ci się nie chce? 

35 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Ja tylko nie mam pracy na etacie a moja perfekcja rzeczywistości wykracza poza wszystkie ramy i granice normalnych ludzi. 

No i peron kompletnie odjechał facetowi żywiącemu się odpadami na promocji, z dwiema koszulkami po 10 zł i podłogą ufajdaną farbą.

4 minuty temu, Śliwka z Grójca napisał:

Z tym się nie zgodzę. Nawet ostatnio był post na lokalnym forum. Jest obok nas hospicjum prowadzone przez Kościół .trzeba mieć skierowanie od lekarza i podobno pomagają od ręki. Potwierdzone przez ludzi. Oczywiście mama leżaka to nie ten temat chyba.

Pomyliło ci się napewno nie hospicjum prowadzone przez księży. 

1 minutę temu, Śliwka z Grójca napisał:

No i peron kompletnie odjechał facetowi żywiącemu się odpadami na promocji, z dwiema koszulkami po 10 zł i podłogą ufajdaną farbą.

Koszulek samych czarnych mam ze 20 garderoba kapsulowa minimalist se poczytaj

Podłoga jest do zrobienia może gdy 75" będę wstawiac do sypialni 

4 minuty temu, #freeBunio napisał:

To nie Ty dzisiaj pisałeś, ze często zapominasz umyć zęby albo Ci się nie chce? 

Tak ale mam zasadę raz dziennie a że myje dwa razy dziennie to tylko moja fanaberia, pilnuje minimum celuje w maximum. Ogarniętosc. 

1 minutę temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Tak ale mam zasadę raz dziennie a że myje dwa razy dziennie to tylko moja fanaberia, pilnuje minimum celuje w maximum. Ogarniętosc. 

Właściwie to nawet śmiać się z Ciebie nie wypada.

4 minuty temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Wow, to wykroczyłeś perfekcją poza granice normalnych ludzi 😄

Mogę tylko poradzić, mniej się chwal swoim stylem życia bo chcesz uchodzić  za milionera, a z każdej historii wychodzi coś odwrotnego. 

I tak, wiem, masz duży telewizor I parę używanych kompów i konsol.

Edytowano przez Śliwka z Grójca

2 minuty temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Garderoba kapsułowa to koncepcja, która koncentruje się na mniejszej liczbie wysokiej jakości, wszechstronnych elementów odzieży, które można łatwo ze sobą łączyć.

20 najtańszych podkoszulków z KiKa to nie jest:

- mniejsza liczba

- wysokiej jakości

- wszechstronne elementy odzieży, które można ze sobą łączyć

• Like 1

7 minut temu, Fifofa napisał:

Pomyliło ci się napewno nie hospicjum prowadzone przez księży. 

Hospicjum prowadzone przez Marianów. Tyle że domowe, teraz doczytałam.

3 minuty temu, Śliwka z Grójca napisał:

Tam trzeba mieć wykształcenie medyczne nawet chirurga przecież tam leczą na raka na inne choroby i umierają ale zanim umrą to potrzebują zabiegów 

Jak kościół ma zaawansowane wykształcenie medyczne? 

Edytowano przez Fifofa

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Tam trzeba mieć wykształcenie medyczne nawet chirurga przecież tam leczą ma raka na inne choroby i umierają ale zanim umrą to potrzebują zabiegów 

Nie wiem do czego zmierzasz. Jutro doczytam.

Dobranoc.

2 minuty temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

Garderoba kapsułowa to koncepcja, która koncentruje się na mniejszej liczbie wysokiej jakości, wszechstronnych elementów odzieży, które można łatwo ze sobą łączyć.

20 najtańszych podkoszulków z KiKa to nie jest:

- mniejsza liczba

- wysokiej jakości

- wszechstronne elementy odzieży, które można ze sobą łączyć

Ja się mieszcze w 1 komodzie malm ikea i wieszaku przedpokoju. Tshirty łącze z czarna koszula, czarna bluza, dentysta, lato, pod wszystkie bluzy z kapturem i kurtki wiatrówki. Nie muszę się zastanawiać co założyć za tshirt zawsze jeden jest dobry choćbym dawno temu robił pranie. Bardzo dobra jakość wykonania ciuchy kika lepiej niż hm według mnie i hipermarket. 

4 minuty temu, Śliwka z Grójca napisał:

Nie wiem do czego zmierzasz. Jutro doczytam.

Dobranoc.

Ok to opieka paliatywna nie jeden robi pod siebie poprostu ile tam człowiek pożyje góra rok. Ostatni etap choroby przed wykorkowaniem zgonem  i do prosektorium które tam jest. 

Edytowano przez Fifofa

Z tego co lezak opisuje wynika ze jego matka wymagała opieki juz od kilkunastu lat. Przez cały ten czas mógłby 10 razy wspólnie z siostrą załatwić mamie opiekę w ośrodku, ale najwyraźniej bardziej zależało mu na emeryturze niż na tym. To trochę zmienia perspektywę tego całego bohaterskiego poświęcenia się z powodu rzekomej niemożności zalatwienia opieki. Niektórzy po prostu wolą do usranej śmierci powtarzać "nie da się, nie da się", zamiast naprawdę coś zrobić.

• Like 1

4 minuty temu, orkiestra księżniczek napisał:

Z tego co lezak opisuje wynika ze jego matka wymagała opieki juz od kilkunastu lat. Przez cały ten czas mógłby 10 razy wspólnie z siostrą załatwić mamie opiekę w ośrodku, ale najwyraźniej bardziej zależało mu na emeryturze niż na tym. To trochę zmienia perspektywę tego całego bohaterskiego poświęcenia się z powodu rzekomej niemożności zalatwienia opieki. Niektórzy po prostu wolą do usranej śmierci powtarzać "nie da się, nie da się", zamiast naprawdę coś zrobić.

Siostra nie chciała płacić chciała by poświęcić ewentualnie mieszkanie więc zostałem z problemem sam. Być może jusz dawno nalezala mi się pensja za opiekę i ogólnie godne warunki oboje.

• Haha 1

19 minut temu, Fifofa napisał:

Tam trzeba mieć wykształcenie medyczne nawet chirurga przecież tam leczą na raka na inne choroby i umierają ale zanim umrą to potrzebują zabiegów 

a Marszałek województwa jakie ma wykształcenie medyczne?

a jest organem prowadzącym wielu szpitali

• Like 1

18 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Ja się mieszcze w 1 komodzie malm ikea i wieszaku przedpokoju. Tshirty łącze z czarna koszula, czarna bluza, dentysta, lato, pod wszystkie bluzy z kapturem i kurtki wiatrówki. Nie muszę się zastanawiać co założyć za tshirt zawsze jeden jest dobry choćbym dawno temu robił pranie. Bardzo dobra jakość wykonania ciuchy kika lepiej niż hm według mnie i hipermarket. 

to dalej nie jest garderoba kapsułowa

to chodzi o odzież wierzchnią, którą można zestawić na kilka sposobów

2 minuty temu, Wieczornaa napisał:

100% racji. Jemu chodziło tylko  i wyłącznie o pieniądze z matki emerytury.

Nie było rozwiązania bo to było coś takiego 2k ja i 2k siostra 

Siostra nie chciała płacić ty płac 4 bo będziesz miał mieszkanie 

Jak zapłacę 4 to za co będę żyć 

To sprzedaj mieszkanie i idź na wynajem pokoju ludzie tak zyjom

I taka to byla gadka 

2 minuty temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

to dalej nie jest garderoba kapsułowa

to chodzi o odzież wierzchnią, którą można zestawić na kilka sposobów

Ja się wzoruje na ceo apple co chodzil ciągle w tym samym by oszczędności myślenia 

31 minut temu, Śliwka z Grójca napisał:

🤦🏻‍♀️ To diametralnie zmienia postać rzeczy...

3 minuty temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Ja się wzoruje na ceo apple co chodzil ciągle w tym samym by oszczędności myślenia 

spoko ale nie nazywaj tego garderobą kapsułową

rozumiem pomysł bo miałem taki etap ,że miałem 20 par czarnych skarpetek jednej firmy - nie tracisz czasu na łączenie w pary i zawsze bierzesz takie same z szuflady - prosto i szybko - ale to dalej nie jest garderoba kapsułowa

Edytowano przez WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ

29 minut temu, Fifofa napisał:

Ty tak serio pytasz?

1 minutę temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

spoko ale nie nazywaj tego garderobą kapsułową

rozumiem pomysł bo miałem taki etap ,że miałem 20 par czarnych skarpetek jednej firmy - nie tracisz czasu na łączenie w pary i zawsze bierzesz takie same z szuflady - prosto i szybko - ale to dalej nie jest garderoba kapsułowa

A jakom to ma nazwę myślałem że kapsulowa minimalist 

Ale co to za życie, nie ma wolności finansowej, bo nie stać cię na wszystko ponad te rzeczy co opłacasz i wydajesz na minimum egzystencji. Do tego niezdrowe odżywianie, brak pewnie regularnych badań itp. Lepiej już za granicą odwalić trochę i zainwestować z głową w różne miejsca. Zostać rentierem, wtedy takie coś ma sens, bo ma się hajs na manewry. O ile czegoś nie wykminisz, to będzie czekała praca, bo hajs się skończy szybko.

4 minuty temu, Fate napisał:

Ale co to za życie, nie ma wolności finansowej, bo nie stać cię na wszystko ponad te rzeczy co opłacasz i wydajesz na minimum egzystencji. Do tego niezdrowe odżywianie, brak pewnie regularnych badań itp. Lepiej już za granicą odwalić trochę i zainwestować z głową w różne miejsca. Zostać rentierem, wtedy takie coś ma sens, bo ma się hajs na manewry. O ile czegoś nie wykminisz, to będzie czekała praca, bo hajs się skończy szybko.

Tak planuje wolność finansowom obecny tryb nie jest trybem życia jaki chce prowadzić jest akumulacjom w coś większego budowaniem podstawy rzeczywistości i inwestycji żeby mi się chciało tego bronić.

Rozważam rok emigracji na jakieś winogrona 🍇 za duże pensje tesz w ostateczności aby zakumulowac kapitału na gre na razie próbuje po najmniejszej lini oporu tj wysiłku 

Edytowano przez Dwa donuty pączek tak

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się