Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eve71

Dziecko często budzi się w nocy i dużo pije i sika. Pomocy!!!

Polecane posty

Witam; Mój problem polega na tym, że synek ma 16 miesięcy i bardzo źle śpi, a raczej prawie nie śpi :( Budzi się co godzine ,czasami są takie noce że w ciągu godziny też budzi się kilka razy. Budzi się tylko na picie i baaardzo dużo pije bo w ciągu nocy nawet 3 litry naprawdę 3 litry lekarka też mi nie wierzyła jak jej to powiedziałam bo konsultowałam już ten problem z pediatrą. Pije wodę z rozrobionym syropem ale nie słodką bardziej dla smaku i zabarwienia wody. Próbowałam dać samą wodę to kończyło się "jazdą" w nocy synek prężył się i darł się i w niebogłosy. Na piersi był do 10 m-ca i nie chce pić ani mleka modyf. ani żadnej kaszki :/ a gdy budził się to dawałam mu picie. Ssie smoczek normalnie od urodzenia, ale w nocy gdy mu go daje to się drze i wypluwa, napije się weźmie smoka i zasypia. Głodny nie powienien być bo ****ardzo ładnie w dzień, dobrze wygląda jest zdrowym, żywym i uśmiechniętym dzieckiem. Lekarka zleciła wszelkie badania w tym by wykluczyć cukrzyce i badania wyszły w normie. Nie zleciła badania moczu- nie wiem czy to istotne. Pije duuużo i dużo sika bo nawet 6 pieluch z nocy jest pełnych. W dzień chowam butle, żeby nie widział a i tak sobie przypomina jak jest nie spokojny i pije. Pije też podczas drzemki dziennej i podczas tej dżemki potrafi obudzić się też dwa razy na picie, a śpi 1,5-2 godz w ciągu dnia. W dzień wypija mniej bo 1-1,5 litra ale w ony to już kosmos nawet do 3 litrów :( Czy miała może jakaś mama taki problem z dzieckiem? Martwi mnie to bo już sama nie wiem czy to jego zły nawyk czy poprostu coś mu jest że tyle pije i się budzi żeby pić :( Też zależy mi na jego ząbkach, żeby nie okazało się że będzie miał próchnice i mu wypadną :/ Proszę o pomoc jeżeli ktoś wie co dlaej robić. Może to jakaś choroba? może coś ma z nerkami? A może powinnam zrobić badanie moczu? Lekarka nic mi nie powiedziała tylko że wyrośnie z tego i że to dobrze że dziecko chce pić, ale jakoś mnie martwi że on tyle pije :( Jeżeli ktoś jest w podobnej sytuacji lub był to prosze o pomoc :) Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gość gość
To mu butelke podstawiaj jak śpi ja tak robilem z moim synkiem bo sie budzil glodny to mu podstawialem mleko zageszczone z manną i spal dalej przez sen jadł wystarczylo jak sie zaczol wiercic to nawet 160ml potrafil na raz opendzlowac

Gość gość
tylko się nie denerwuj ale zasugeruj lekarzowi moczówkę prostą ,syn może mieć kłopoty z nerkami!! ON.

Dziękuję, Właśnie lekarka mówiła mi też o moczówce, ale zleciła szereg badań, żeby wykluczyć i wyszły dobrze więc nie kazała robić poziomu hormonu AHD wskazującego moczówkę. Mówi że to jego nawyk. Teraz bede przestawiała go na samą wodę bo wody mniej wypija. Spróbuje też odstawić butle i przejść na kubek zobaczymy jak noce będą wyglądały :(