Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to kwalifikuje mnie do cc?

Polecane posty

Gość gość

Mam astme oskrzelowa,wade wzroku(musze pojsc do okulistki zeby ocenila jak duza jest ta wada ale wiem ze mam wade ) i nie wiem czy to zwiazane jest ze wzrokiem ale mam migreny oczne(siatkowkowe). Czy to kwalifikuje do cc? I czy nadżerka jest powodem do tego tez? Mam nadzerke rowniez.

Gość gość
Wada wzroku sama w sobie nie jest. Nadzerka tym bardziej nie. Ewentualnie astma.

Gość gość
Nadżerka nie, astma chyba też nie. Oczy musi ocenić okulista i po badaniu Ci odpowie.

Gość gość
Nadżerka :D Powiedz jeszcze że masz długi nos.

Gość gość
Ja mam dużą wadę wzroku i jak byłam w ciąży poszłam do okulisty, okazało się ze mam degradację siatkówki, czyli ze się odkleja. Miałam laserowy zabieg przytwierdzania siatkówki w ciąży i to było wskazaniem do cc. Sama wada nie była wskazaniem. Inna sprawa, że w szpitalu i tak mnie traktowali jakbym sobie załatwiła cc

Gość gość
Kobiety w Afryce rodzą bez znieczulen a Ty się migasz od porodu? Nie jest taki straszny.

Gość gość
W Afryce okaleczaja narady rodne malych dziweczynek. Moze przeniesmy te rozwiniete mysli do Europy?

Gość gość
A czy ja powoedzialam ze sie migam? A moze wlasnie chce miec naturalny tylko chcialam sie zapytac wlasnie czy nie zrobia mi cesarki? Nie wróż jesli nie wiesz a tak na marginesie nawet gdybym sie migala to nic Ci do tego chyba. Jesli chcesz mozesz rodzic naturalnie. W Afryce tez nie operuja i nie leczą chorób. Tez sie nie lecz tak jak Afryce skoro taki przykład podajesz.

Gość gość
Oczywiście że się migasz i wymyślasz tysiąc powodów aby nie rodzic. A co myślisz że cesarke jest super ? Lepiej byś pomyślała co jest lepsze dla dziecka a nie własnej dduuppyy

Gość gość
a co cie to obchodzi? skad wiesz co jest lepsze? co za natretne babsko, zajmij sie swoim zycie, bo chyba jest mega monotonne

Gość gość
wada wzroku nie jest wskazaniem. astma w zależności jaka i jak silna. jesli masz przeciwskazania do jakiegokolwiek wysilku to bedzie to wskazanie do cesarki, a jeśli możesz po przyjęciu leków normalnie funkcjonować-jak np norweskie biegaczki, to nie ma przeciwwskazań.

Gość gość
Dla dziecka jest lepsze przejść przez kanał rodny chroni to je przed różnymi chorobami jakbyś trochę poczytala to byś wiedziała poza tym ma wtedy mniejszy stres. Dzieci z cc mają gorszy stary. No ale zamiast wyszukiwać powodów na sile na cc to byś sobie lepiej poczytala o skutkach cc.

Gość gość
Ja też uważam że na sile szukasz wskazań do cc. Kobiet ogarnij się i nie obrażaj ludzi. Najpierw zadajesz pytanie a potem obrazasz kogoś bo Ci nie przytakuje. Szkoda dziecka ze będzie mieć taką matke

Gość gość
Oczywiście najlepiej niech zniosą naturalne porody i robią cc dla wygody mamusi.

Gość gość
Oj widzę że autorce nie spodobały się odpowiedzi hihi ale niestety te Panie mają rację szukasz na sile powodów do cc i nie umiesz się do tego przyznac

Gość gość
14:45 pi/zg/nij sie w ten pusty łeb:O od razu widać, ze byłaś rodzona sn, bo pewnie przez niedotlenienie masz teraz te braki we łbie

Gość gość
Wstydź się autorko kobieta w ciazy a tak obraża się jak jej ktoś prawdę powie oj Ty Ty!!!

Gość gość
Opłać sobie cc w szpitalu prywatnym, będziesz traktowana jak czlowiek i nie będziesz musiala wydac na operacje naprawcze, nie bedzie Ci wypadać macica, nie będziesz zle zszyta, będziesz mogla uprawiać seks, nie umrzesz podczas porodu, ani Twoje dziecko przynajmniej jest kilkasetkrotnie mniejsza szansa :P to tylko kilka tysiecy- żadna cena za zdrowie i życie

Gość gość
gośc 14:50 no i niech szuka. Co ci do tego? Niech kombinuje póki czas. Żal wam, ze macie wiadra, popuszczacie mocz i wypadają wam narządy? Frajerki. Autorko, cc to super opcja - dla dziecka równiez, wbrew temu co piszą te frustratki wyżej Pozdro

Gość gość
No niestety choć nie wiem jak obrazalabys ludzi to prawda pozostanie prawda. Poczytaj sobie o cc i wtedy może coś do ciebie dotrze. Ja też miałam cc i moje dziecko przez 8miesięcy walczy z ropiejacymi oczami i wysypka na skórze bo poprostu miało od razu styczność z milionem bakterii a nie miała ochrony która jest w kanale rodnym.także autorko gratulacje wiedzy. I nie obrażaj ludzi jeśli nie przytakuje na twa glupote

Gość gość
Ja mam trzy porody za sobą i nic mi nie wypada, nie popuszczam moczu i wszystko jest super. A uczucie gdy dają Ci dziecko po porodzie jest najlepsze na świecie podczad cc tego nie ma.

Gość gość
Walcz o cesarkę, bo jak urodzisz dziecko z niedotlenieniem mózgu (co wbrew pozorą zdarza sie ,nie tak rzadko jak myślicie mam dwie znajome z chorymi dziecmi przez sn , zdrowe młode dziewczyny), nikt Ci nei pomoze, ani państwo, ani maż (ucieknie), zostaniesz sama z roslinką. Szpital się wypnie, bo to jest naturalne ryzyko porodu sn.

Gość gość
Autorka to jakaś wredna baba która obraża ludzi biedne dziecko. Nie było by w tym nic złego jakby poprostu napisała chce cc i spoko ale nie szuka usprawiedliwienie dla swojej decyzji na forum . Chce cc to niech robi ale po co zawraca gitarę i wymyśla jakieś choroby

Gość gość
a to nie byla wypowiedz Autorki:D hahaha co za ograniczone baby, rodz jak chcesz i olej reszte to twoja sprawa i wybor a nie zawistnej baby na zachodzie polowa kobiet rodzi przez cc nie wspominam o tych co wyreczaja sie surogatkami

Gość gość
Oczywiście rób cc przecież to tylko zwykła operacja w najlepszym wypadku zostaniesz bez macicy z powodu krwotoku hihii

Gość gość
14:58 odnosisz się do mojego postu, a ja nie jestem autorką:D każda, która sie z wam nie zgadza,to od razu autorka? I wybacz, ale moja siostra 7 tygodni temu urodziła sn i jej synkowi tez non sto ropieją oczy. Twoja teoria z doopy jakoby to przez cc, poszła w pisssduuuu

Gość gość
15:02 powiedz jeszcze, ze po tych trzech porodach jestes ciaśniejsza, niż przed hahahahahaaaaa och naiwności:D:D

Gość gość
Oj Ty Ty oj Ty Ty za koszyczek zapłać mi. Oj Ty Ty oj Ty Ty za koszyczek zapłać mi