Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcę rodzic bez znieczulenia

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie dziewczyny, chciała bym urodzić dziecko bez znieczulenie, bo podobno w znieczuleniu poród trwa dłużej. rodzę pierwszy raz .

Gość gość
Ja tez rodziłam bez znieczulenia ,bolało płakałam ale zyje.Potem miałam dwa razy cc.Porod sn,gdy jest własciwie przeprowadzony jest piekny Było mi smutno bo cc ale to była koniecznosc

Gość gość
no właśnie koleżanka mi mówiła,że nikt jej nie powiedział ,że biorąc znieczulenie przedłuży swój poród ,dlatego też się podpytuje:) nie wiem jak u mnie będzie ponieważ mały jest ułożony pośladkowo , mam nadzieję ,że się obróci :)

Gość gość
Przede wszystkim nie sluchaj strasznych opowiesci porodowych przed, tylko nastawiaj sie pozytywnie !! I mysl pozytywnie ! To ma duze znaczenie :) Ja urodzilam sn i bez znieczulenia syna, ktory wazyl 4210 g. Po godz 8 bylam w szpitalu z prawie pelnym rozwarciem, a rowno o godz 10 przyszedl na świat. :) bolalo, ale do przezycia :) Powodzenia życzę :)

Gość gość
twoja decyzja, ale jeśli to pierwszy poród, to nie zarzekałabym sie tak. Proponuję Ci podpisać wszelkie możliwe zgody, gdy bedziesz jeszcze w stanie czytać/pisać, a potem ostatecznie zdecydujesz. Oczywiście życzę, aby wszystko poszło szybko, gładko i zgodnie z planem. U mnie po podaniu znieczulenia poród trwał 1godz. 15 min, a wcześniej miałam bardzo silne skurcze przez 8,5 godz, czekaliśmy na odpowiednie rozwarcie. by mogli mi je podać, więc to też raczej nie jest regułą.