Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie moga byc konsekwencje

Polecane posty

Gość gość

Od marca mam prace. Pieniadze platne sa "do reki". Wiem, zaraz mnie "zjedziecie", ale czasem zycie stawia nas przed takimi, a nie innymi wyborami (zyc za cos trzeba, pracowac takze) Pytanie moje teraz wyglada nastepujaco. W CV planuje wpisac to prace, obecnie szukam nowej. Nie bede w stanie przedstawic ew nowemu pracodawcy p45, a wiec bede musial podac czy - 1. To pierwsza praca od kwietnia (roku podatkowego) i nie pobieralem benefitow. 2. To moja jedyna praca obecnie, ale od kwietnia / roku podatkowego mialem inna prace i/lub pobieralem benefity. 3. Mam inna prace lub pobieram emeryture (to mnie nie dotyczy) W moim przypadku jest to opcja numer 2, ale nie wiem czy mowiac prawde nie bede mial klopotow , bo przeciez placone mialem do reki ( a wiec nie ma na to dowodow w hmrc), a jesli podam, ze to moja pierwsza praca od kwietnia to bedzie, ze klamie, bo w cv mam co innego.

Gość gość
Nie bardzo rozumiem. Po pierwsze, nowy pracodawca nic nie ma do twojego P-45 i nikomu go nie musisz pokazywac. To jest dokument dla ciebie. W CV mozesz sobie wpisac co chcesz. Nowego pracodawce nie obchodzi (i na pewno nie bedzie tego sprawdzal) czy miales placone do reki czy nie. Dla niego liczy sie twoje doswiadczenie. Jedyny problem to taki, ze jesli nowy pracodawca poprosi o dane osoby, ktora moze ci dac referencje, to ten, u ktorego pracowales na czarno niekoniecznie moze sie zgodzic zeby ci je dac.