Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 2,5 letnia córka słabo mówi , za to po angielsku super łapie

Polecane posty

Gość gość

Po angielsku liczy do 10 , powtarza słówka angielskie , z piosenek na you tube się nauczyła , mąż stwierdził ostatnio że ona lepiej po angielsku niż po polsku mówi, co o tym myślicie ? Myślicie że moja córka ma zdolności do języków obcych? Dodam że mieszkamy w PL i oboje z mężem jesteśmy polakami , ja nie jestem orłem jesli chodzi o języki, angielski bardzo słabo u mnie, mąż angielski na poziomie komunikatywnym ale to tak bardziej z gier i filmów się nauczył

Gość gość
Jezyk angielski jest latwiejszy do nauki niz polski. Swoja droga, dzieci uczace sie od poczatku np dwoch jezykow (rodzice rozne narodowosci) poznieje zaczynaja mowic.

Gość gość
Ciesz sie z tego, z polskim przez caly czas ma stycznosc jeszcze sie nauczy. Ja tez tak mialam za dzieciaka angielski i niemiecki wchodzil mi jak w masło, duzo lepiej niz lekcje jezyka polskiego. Moi rodzice nie mieli zadnych zdolności do językow obcych

Gość gość
Nie jesteś orłem ale widać masz podniete tym językiem bardziej niż rodzimym to i z namysłem często włączasz dziecku piosenki czy uczysz słówek stąd trudno żeby dziecko w końcu nie spamiętywało tego