Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy czy umiecie plywac i czy wasze dzieci umieja

Polecane posty

Gość gość

I czy uwazacie plywanie jako wazna umiejetnosc? Ja chodze z roczniakiem na basen bo lubie i on lubi ale wsrod znajomych jestem chyba postrzegana jak, kosmitka ktora chodzi z miesieczniakiem na szachy. Jak jest u was?

Gość gość
Pływam słabo, jako dziecko nie mogłam niestety chodzić na basen, ale nie boję się wody (chociaż się nie wygłupiam z wypuszczaniem na głębinę), potrafię się na niej spokojnie unosić, opanować i przemieszczać w wybranym kierunku. Moje dziecko wodę bardzo lubi, ale żałuję że nie zabierałam jak miał kilka miesięcy, teraz ma cztery lata i nie ma chęci na zorganizowane lekcje. Chętnie unosi się, nurkuje, urządza sobie zawody pod wodą- typu wyciągnie coś, przepłynie między nogami, ale nie chce się uczyć pływania jako takiego i różnych technik. Nie zmuszam, grunt żeby miał z tego radość na razie/

Gość gość
ja plywam slabo ale plywam , na basenie bez problemu , morze jezioro jetem ostrozna , w moich czasach nie bylo basenow (jestem z malusienkiego miasteczka) ani kursow czy szkoly plywania , szlo sie nad rzeka i sie metoda prob i bledow uczylo :o moje dzieci plywaja dobrze, chodza na basen , chodzily do szkoly plywania po lekscach przez trzy lata , syn trenuje plywanie i plywa bardzo dobrze tak to bardzo wazna umiejetnosc

Gość gość
Ja pływam żabką i na plecach. Kraulem nie cierpie. Na basen zdarzało mi sie chodzić odkąd dziecko skończyło 1,5 roku chociaż nie jestem fanką uczenia "pływać" niemowlaków ale żeby pluskało sie w wodzie to czemu nie. Wszystko warto robić jeśli stanowi to jakieś urozmaicenie dnia codziennego

Gość BiedroneczkaPola
Nauczyłam się w wieku 10 lat :) Jeśli chodzi o córkę (ma 4 lata) to zapisaliśmy na szkolenia z pływania we Wrocławiu. Bierze lekcje od P. Sławka Wróblewskiego, który ma świetne podejście do dzieci.W sumie to w niedługim czasie nauczyła się wielu nowych technik i w końcu przełamała się do nurkowania, a zawsze była nastawiona sceptycznie do tego. Ten człowiek ma niezwykle złotą cierpliwość i dużą wiedzę na temat nauki pływania. Tutaj ma stronkę http://facetodmokrejroboty.pl/ Polecam :)