Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strach po awansie

Polecane posty

Gość gość

Niecałe 2 lata temu w trakcie studiów, zaczęłam pracę w małym osiedlowym sklepiku, była to moja pierwsza poważna praca. Po skończeniu studiów postanowiłam nie zmieniać pracy, chociaż ta nie była jakimś szczytem marzeń to lubiłam ją. Z czasem zostałam nawet zastępcą kierowniczki sklepu. Wszystko zmieniło się po ostatnim urlopie. W dniu powrotu do pracy dowiedziałam się, że dostaję awans i zostaję kierowniczką, niestety nie na swoim, a na 3 razy większym sklepie, którego praktycznie nie znałam. I tak oto zajmuję to stanowisko już 3-ci miesiąc. Co ważne poprzednia (moja) kierowniczka przekazała mi tylko podstawowe informacje i nie nauczyła zbyt wiele, jestem zdana sama na siebie. Do tej pory sklep znajdował się w trudnej sytuacji, a ja zamawiałam tylko podstawowe produkty. Teraz jednak wychodzimy na prostą i zaczynam się poważnie zabierać za kierowanie, co mnie przeraża ponieważ widzę jakie mam braki wiedzy. Nie mam kompletnie pojęcia o cenach produktów, nie wiem które są "super okazją", nie mówiąc już o znaniu ich na pamięć. Nie wiem też jak się załatwia niektóre sprawy. Szefowie mają wysokie oczekiwania, chcą żebym przywróciła sklepowi dawną świetność, a ja czuję że wszystkich zawiodę. Dodatkową przeszkodą jest fakt, że moimi pracownicami są dziewczyny, z którymi niedawno pracowałam na tym samym stanowisku i ciężko mi się przerzucić na szefowanie im, mam wrażenie że częściej zachowuje się jak ich koleżanka niż "szefowa".