Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

niepokojace zachowanie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem z coreczka. Natalka ma 21 miesiecy w sumie nawet duzo mowi troche niezrozumiale czasami ale wielu tez slow zrozumialych uzywa typu mamo, tato, ciociu, daj, am , pic,chodz itd. Czasem jest jednak problem bo wymysli sobie jakies nowe slowo ktore widac ze cos oznacza ale ja nie rosumiem o co jej chodzi bo z niczym mi sie ono nie kojarzy. Jednak najbardziej mnie matwti ze ostatnio zaczela uzywac mojej reki do pewnych rzeczy. Slyszalam ze jest to zachowanie autystyczne, normalnie gdy cos jest poza zasiegiem wzroku to pokazuje palcem i mowi to z tym nie ma problemu jednak czesto gdy chce zebym cos zrobila np wziela kota do pokoju do pokazuje mi na niego swoim palcem ja nie wiem o co jej chodzi i ona nie probuje mi wytlumaczyc tylko bierze moja reke i kladzie na niego tak samo z laptopem gdy go widzi pokaze raz tylko i gdy nie wlscze od razu lub powiem nie to bierze moja reke i kladzie na niego i sie zlosci . czy zdrowe dzieci tez tak robia pytam doswiadczone mamy czy nie mialy takich sytuacji ze swoimi dziecmi i nie oznaczalo to zadnej choroby.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować