Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćspanikowana

III wojna światowa?

Polecane posty

Gość gośćspanikowana

Mieszkam w małym miasteczku, można śmiało powiedzieć, że więcej tu starszych niż młodszych. I wszyscy gadają o wojnie. Robisz zakupy a tu będę temat na tapecie. Obłęd! Ludzie w spiżarkach gromadzą zapasy na w razie "wu". Rozpytują się o bunkry a dzisiaj to nawet było zebranie w sprawie ich uprzątnięcia. I wszyscy chętni, od poniedziałku będą je porządkować itd. A ci starsi jak straszą! A to, że jabłoń obrodziła jak nigdy, a przepraszam, obrodziła tak już kiedyś, przy II wojnie światowej. Niepotrzebna panika czy jest coś na rzeczy?

Gość gośćśćć
będzie, będzie, ale dziś ci nie napiszę dlaczego

Gość gość
Bedzie wojna bo to co sie wyprawia w europie w koncu musi sie jakos zakonczyc

Gość gośćspanikowana
Ej, no serio pytam. Młoda jestem, dzieci podlotki nie chcę wojny. Poza tym u mnie w pracy też zaczynają panikować (pracuję w gazecie takiej a'la miejska- szału nie ma). Ale ja z racji zawodu jestem przyzwyczajona do podkręcania paniki, lepiej się inf sprzedaje. Ale teraz nawet osoby, które uważałam za podchodzące do życia na chłodno, zaczynają mi gadać o wojnie.

Gość gość
U mnie w pracy tez o tym mowia.

Gość gośćspanikowana
To w takim razie co te biedne bunkry w Pl dadzą... Ja wiem że w Europie źle się dzieje. Każdy sobie a nikt razem. Media połowy prawdy nie znają. Chyba zrobię rekonesans, gdzie tu uciekać. Niemcy przynajmniej schrony sprzątnęli i zrobili listy co mieć w razie wu. A my? Jak zwykle. Nas politycy mają w tyłku. Wrrr. A miałam się nie nakręcać.

Gość gośćspanikowana
Mała poprawka- media połowy prawdy nie znają, a co znają to i tak nie mogą powiedzieć. Taka wolność słowa..

Gość gość
a niby z jakiego powodu Putin kazał wracać do rosji wszystkim rosjanom którzy są poza rosją? dzieciom rosyjskim które uczą się poza krajem również kazał natychmiast wracać. Po co ?

Gość gość
Kiedys wszyscy ludzie gadali o czarnej wołdze , potem o używaniu w wietnamskich barach psiego mięsa, itd. - to sa miejskie LEGENDY ktore wybuchaja co jakis czas. Nie bedzie zadnej konwencjonalnej wojny. Prosci ludzie slysza w telewizji ze rozpoczela sie "wojna HYBRYDOWA" (bo o tym sie mowi w mediach), ale ludzie nie rozumieja slowa hybrydowa, wiec gadaja o normalnej wojnie, jaka znaja. Nie bedzie zadnej konwencjonalnej wojny.

Gość gość
i tak caly czas jest wojna ekonomiczna.

Gość gość
obyscie rację mieli bo ja mam małą córkę i nie wiem jak bym sobie poradziła. już teraz mnie boli serce i nie mogę oddychać na samą myśl

Gość gośćspanikowana
No właśnie, ten Putin sieje postrach, żeby wywołać panikę. Mój kolega chciał zrobić wywiad z rosyjskim uczonym. Nawet nie było mowy o pozwoleniu. Wydawało mi się, że jesteśmy na tyle cywilizowani, że wojna to już ostateczność. Ale teraz nie wiem co o tym myśleć. A jeszcze teraz USA ma na pieńku z Rosją.. Nie jestem fanką Kaczyńskiego, na początku śmieszyły mnie te jego teorie z zamachem na jego brata. Ale teraz nawet zaczynam mieć wątpliwości. Choć nadal nie darzę go sympatią przez to całe zamieszanie z aborcją. Ale tu nie chcę rozwijać tego tematu. Dziwne to wszystko.

Gość gośćspanikowana
Właśnie ja tak samo! Mam małe dzieci! Kiedyś robiłam wywiady z ludźmi, którzy przeżyli II wojnę światową. Do dzisiaj na samo wspomnienie mam łzy w oczach i serducho mi wali. Niech Ci politycy się ogarną, bo w takich konfliktach zawsze cierpią najbardziej niewinni cywile!

Gość gość
Panika narodu służy ekonomii i trzymanie wszystkich pod kciukiem.

Gość gość
Boże - jakie te baby są tępe! :O to nie rosja i putin dążą do wojny - WPROST przeciwnie - to nasi "wielcy przyjaciele" zza oceanu potrzebują pilnie wojenki światowej. i pomyśleć że takie jak wy potem chodzą na głosowania :O

Gość gośćspanikowana
Już za samo ubliżanie nie powinnam Ci odpowiadać ale zrobię wyjątek. Gdybyś mądry mężczyzno trochę bardziej rozeznał się w temacie, to byś wiedział, że Rosja wcale nie jest taka święta i też ma dużo jej winy w tym, co obecnie dzieje się na świecie. Mam kolegów po fachu w Rosji...oni jakoś mają inne zdanie na temat swojego przywódcy i jego pracowników. No ale Ty pewnie lepiej wiesz. A wiedzę czerpiesz z tv? A poza tym ja nigdzie nie napisałam, że to tylko Rosja dąży do wojny. Czytanie ze zrozumieniem też u Ciebie leży.

Gość gość
I jeszcze jedno... I pomyśleć, że tacy jak Ty mają prawo wypowiedzi :/

Gość gość
Ludzie protokoly medrcow syjonu najwazniejsze struktory w kazdym panstwie ma ta mafia i fajna kreskowka jest na youtube jak niszcza swiat bo oni tylko maja zostac a skad te masy emigrantow a? a kto zyskal najwiecej po 2 wojnie za nia stoi a kto jest sojusznikiem arabii saldyjskiej nie nie USA bedzie nas okupowac? Zostawili nas 72lata temu teraz nas kochaja a ty Polska KUR..... znow mi sie chce cie poslac na wojne bo potrzebujemy kraju ze zlotym szlakiem ale co z wami? A wam sie zrobi powstanie bronic sie nie umiecie to raz dwa zginiecie:) W USA juz nie ma wolnosci jest tylko oligarchia korporacyjna a u nas tez jest to czego u nich juz zaczyna brakowac wody pitnej nie mylcie z wódą :) bo w konstytucji brak zapisu ze jest wlasnoscia narodu Polskiego. Szybko wam stanie przed oczami film tanczacy z wilkami bo my tez bedziemy dla nich tylko indianami. Na rosje rzuca nas pierwszych przejmujac zlorza ktos ma watpliwosci irak ,syria, afganistan ,ukraina tam gdzie USA tam wojna tocza te wojne od 222lat i bedzie jak zawsze za wolnosci wasza i wasza bo my ciagle w zniewoleni teraz nas kochaja a w techeranie kto podpisywal but rosji nie nie jak w CALL OF DUTY MODERN WARFARE NIE BEDZIE to gra propagandowa dlatego doczekalismy sie remastera 1 czesci bedzie nami jak zawsze a znacie falszywe flagi USA z nami bedzie to samo koniec Polski i polakow ustawa antypolska 1066 antyterrorystyczna zamach stanu a my na forach.

Gość gość
Trump chce sławy i pieniędzy, więc na wojnę się nie zdecyduje, chyba, że doradcy go wkręcą, a mowa jest o zaatakowaniu niewinnego Iranu, a potem Korei Pn., to nakręci przemysł zbrojeniowy w USA, a oto w tym chodzi. Tylko jak na wojenne pomysły USA zareagują Rosjanie? Zastanawiam się nad tym, i wybuch III WŚ do 2022 roku jest wysoce prawdopodobny!

Gość gość
Teraz nie ma wojen. Teraz są operacje pokojowe i misje stabilizacyjne.

Gość gość
III wojna bedzie nieatrakcyjna. Dopiero IV wojna to cos, bedziemy ja ogladac live w telewizji.

Gość gość
Ludzie to przyglupy, zamiast zyc spokojnie to wymyslaja bzdury ale tak czy inaczej zycie to jedno wielkie NIC nie warte gowno. I tak kazdy zdechnie predzej czy pozniej wiec jaki to wszystko ma sens? Zaden. Wiec pier!dole wasze smieszne wojny. W ogole moglaby ta planeta wybuchnac :D i zakonczyc ten zalosny syf jakim jest ludzkosc

Gość gość
Modlić się o pokój i nie przyzywać wojny, bo to nie jest serial ani gra komputerowa.

Gość gość
to tylko ruskie siejo panikę, nie słuchać ruskich. ale na wszelki wypadek trzeba kupować broń i na widok ruskich od razu strzelać. Srednie miasto gdzie ludzi bedo mieli 100 tys. karabinów i zapas amuinicji i bedo chcieli sie bronić jest nie do zdobycia.