Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu chociaż 1 mama która nie popiera tych czarnych protestów

Polecane posty

Gość gość
No albo coś jest białe, albo czarne, i nie ma pomiędzy. Kolory są dla leniwych i wygodnych czerń i biel jest dla idiotów, którzy musza mysleć schematami. A zycie nie jest schematyczne, za dużo zmiennych

Gość gość
12:18 również bardzo mądre spostrzeżenie. Takie zaostrzenie,które miało być wprowadzone w Polsce jest tylko w kilku krajach,np. Watykan,Malta...o jakiej pomocy psychologicznej dla kobiety mowa w kraju,w którym kobieta boi się zgłosić,że została zgwałcona,bo boi się zaszczucia i obwinienia za to co ją spotkało BO NA PEWNO kusiła,prowokowała,a po co tam biegała,spacerowała,dlaczego założyłą sukienkę...ech. A to Polska właśnie.

Gość gość
Do jasnowidza z 11:59 - skąd wiesz, ze żadna z uczestniczek dyskusji nie stała przed wyborem? Ja owszem, mimo wskazań do zakończenia ciąży w 25 tygodniu, z powodu ciężkiej wady wrodzonej płodu, zdecydowałam sie urodzić. Nie żałuje. ALE nigdy nie namawiałabym żadnej kobiety w podobnej sytuacji do urodzenia. Nie każdy zniesie to bez nieodwracalnych zmian na psychice, które mogą złamać życie całej rodziny. Jestem za wyborem.

Gość gość
Do 12.25 No proszę, jesteś religijna, super, to czemu drwisz z każdej formy przekazu słowa Bożego, skoro wierzysz to oczekuj od siebie czegoś więcej, czytasz pewnie Biblię, to ja też i prasę katolicką, w niej są ciekawe tematy, nie ma nic o ks rydzyku, po za tym to Bóg i wykładnia pisma świętego i encyklika Jp2 jest dla mnie wyznacznikiem,a nie to co mówi inny człowiek, nawet ks rydzyk. W polsce jest tysiące księży, a ty znasz tylko to nazwisko, bo spektakularne, co. Myślisz że mnie to obraża, nie sama sobie obrazilas, bo kpisz z mojego zaangażowania w wiarę, to zobaczylas jak ty mało dajesz z siebie. Katoliczka a obraża inne katoliczki że się modlą. Ach.,idę pracować berety swoje moherowe

Gość gość
Katoliczka a obraża inne katoliczki że się modlą. bo modlić sie tez trzeba w sposób myslący, anie klepać paciorki nie bardzo czując ich treść

Gość gość
gość dziś nie modlitwę kobieto, tylko to, że ty za mnie chcesz się pomodlić, co zapewne oznacza w twoim myśleniu i pisaniu podprogowym, że jestem złym człowiekiem, robię źle i ty w mojej intencji się pomodlisz. Ty normalna jesteś? Nie wiem czy pamiętasz, jak szanuj bliźniego swego jak siebie samego. Zatem nie oceniaj innych swoją miarą, bo to, że kreujesz się na mega zagorzałą katoliczkę, nie czyni z ciebie dobrego człowieka z sercem na dłoni. No sorry.

Gość gość
Pogadajmy merytorycznie. 1. Skąd macie statystyki, że w krajach , gdzie aborcja jest dozwolona jest wykonywana rzadziej? Źródło proszę. I czy znasz liczbę aborcji wykonywanych w np. USA, gzie prawo jest zdecydowanie bardziej liberalne niż u nas? 2. Czy na liczbę przerwanych ciąż wpływa coś innego niż prawo? Bo jeśli tak, to liberalizacja prawa w kraju o gorszym zabezpieczeniu socjalnym może spowodować gwałtowne zwiększenie liczby przerwanych zabiegów. To tak mi się wydaje na zdrowy rozum. Jeśli ułatwienie życia jest w zasięgu ręki to łatwiej się po nie sięgnie, niż w przypadku, gdy jest to związane z większym wysiłkiem lub sankcjami prawnymi. 3. Nie wierzę, że tam, gdzie aborcja jest już prawdziwym biznesem (np. planned parenthood) namawia się kobiety do nieprzerywania ciąży. Materiały, z którymi miałam do czynienia potwierdzały raczej moją wersję.

Gość gość
gość dziś Nie ja ofiarowałam się za ciebie modlić, ale to TY napisałaś zdania: "co tam nic już nie leci na TV trwam, że tu siedzisz? w tle radio maryja leci? Fronde też przeczytałaś od deski do deski? wyslij jeszcze czek na Rydzyka usmiech.gif" W moim odczuciu to było wyszydzanie, brak szacunku i traktowanie osoby, do której to pisałaś jak gorszej katoliczki. Przez ciebie. Ona odpowiedziała dobrem na zło (tak zło kochana, ZŁO, które napisałaś). Miłuj bliźniego swego jak siebie samego.

Gość gość
gość dziś komentarz z d**y.

Gość gość
Do 12.43 No sorry ale ja nie modlę się że jesteś złym człowiekiem, nie mi to oceniać ale sama tak siebie nazwalas. Jak ktoś mi powie ze pomodli się w mojej sprawie to ja dziękuję, a ty dalej wylewasz jad, kpisz sobie z tego, i wogole to zeszlas z tematu. To forum jest o aborcji,a nie nt czy jestem moherem czy nie.wybieraj w życiu to co tobie najlepsze i żyj z czystym sumieniem, tego ci życzę. Szkoda że w realu nie mogę z tobą pogadać, skonfrontować, Bóg z tobą

Gość gość
Do 12.43 o co właściwie chodzi, po co obrazasz chrześcijan, weź jeszcze i islamistow i inne religię, bo pewnie w polsce jest wiele wyznań,a żadne nie uznają aborcji. Co cię obchodzi że ktoś czyta czy ogląda tv trwam,obrazasz a nazywasz się wierząca, masakra. Weź myśl. Ja chyba też się pomodle za ciebie i twoją bezmyslnosc

Gość gość
gość dziś ten wpis to żona Terlikowskiego? czy Krycha Pawłowicz? typowy katol co pierwszy do komunii mknie na sumie, a po sumie pluje na innych :O

Gość gość
suczki spokojnie, to nie tamta dziewczyna pisała komentarz z 12.43 tylko ja. Jestem niewierzaca i w d...mam czy ktos sie za mnie modli czy nie. ale wiekszośc katolików w naszym kraju to ludzie którzy potrafia tylko pierdzielić paciorki, a nawet zasad swojej wiary nie rozumieja. Ot taka tradycja i folklor a nie duchowość

Gość gość
Ta panienka z 12.43 sama sobie krzywdę zrobiła.ale cóż chce być nowoczesną katoliczką, ale czegoś takiego nie ma, albo wierzysz i postepujesz wg zasad,albo udajesz i żyjesz jak ci wygodnie i w dodatku smiejesz się z innych co się modlą. Mi to rybka bo ja nie wierzę

Gość gość
gość dziś gdzie ja obraziłam chrześcijan? kobieto ochłoń, zanim zaczniesz wmawiać mi bzdury w jakim celu się za mnie modlisz?

Gość gość
gość dziś TO było plucie? Naprawdę?! A co napiszesz o tym co napisała osoba, która dostał tę replikę? Zero jadu? Czy może mocno nowoczesna, więc ma prawo?

Gość gość
To smutne, ze bycia za aborcja na zyczenie jest takie trendy. A jesli ktos jest przeciwny aborcji, to jest obrazany, wyszydzany, wyzywany od katoli i pisiorow. Kobietom wmowiono i caly czas sie wmawia, ze pozwolenie dziecku na naturalna smierc i pozegnanie sie z nim, to wrecz niewyobrazalny i nieludzki heroizm. Dlatego trzeba "to cos" zabic i unicestwic w zalazku. A tak naprawde przyjecie dziecka z miloscia oraz pozegnanie sie z nim ma ogromne znaczenie w przezyciu zaloby i dalszym zyciu. Tylko potrzeby duzej pomocy, medycznej i psychologicznej. Nie mowie ze dotyczy to kazdego przypadku, ale w wiekszosci tak jest. I jestem pewna, ze gdyby kobieta takie wsparcie otrzymywala, wiedziala co ja i dziecko czeka, jaka pomoc otrzymaja, i ze beda mogli pożegnać sie w przyjaznych warunkach, to czesciej decydowalaby sie na urodzenie, a nie zabicie. I zamiast pluc a siebie wzajemnie jadem powinno sie wspierac ośrodki takie jak hospicja perinatalne. Nie zmuszac kobiet, ale rozwijac pomoc i wsparcie, zeby kobieta w takiej sytuacji zawsze wiedziala, ze ma pomoc. Takie jest moje zdanie, i mozecie wyzywac od moherow.

Gość gość
gość dziś w jakim celu chcesz mnie spotkać? by mi wydrapać oczy? ja jeden post a ty 10 w odpowiedzi i to zajadłych, opluwających mnie na każdym kroku. To postawa godna katolika?

Gość gość
piszecie o gwałcie. Wąłsnie kilka dni temu dziewczyna po imprezie miała odlot została zgwałcona .Ona nic nie pamieta , gdy odzyskała przytomnosc krwawiła i bolało ja krocze . Kiedy pojawiła sie w szpitalu piersze to ginekolog podał jej tabletke " po " .Wiekszosc gwałtów to łazenie po imprezach klubach etc .To takie proszenie sie o .....

Gość gość
Nie mowie ze dotyczy to kazdego przypadku, ale w wiekszosci tak jest. I jestem pewna, na podstawie jakich danych liczysz większość?

Gość gość
Mocno nowoczesne. Podoba mi się, pamiętają o Bogu jak trzeba kiecke kupić córce na komunie, albo bierzmowanie zorganizować, a tak to żartuje z tych co paciorki odmawiają. Ot nowoczesne lale, biorę to co mi wygodne. Inteligentne

Gość gość
gość dziś pomyliło ci się , ja pisałam żebym NIE usunęła ciąży, ale NIE MAM PRAWA OCENIAĆ INNYCH KOBIET. DOTARŁO?! więc odwal się ode mnie "dobroduszna" kobieto

Gość gość
Juz przestancie z tymi katolikami . Trzeba byc matołem by myslec ze kazdy Polak to katolik . Kurcze jakby innych religii bardziej normalnych nie było ... a swoja droga to po co tyle religii ? Jezus kazał tyle utworzyc ? wsxystkie czcza Boga prawidłowo ? hę ?>

Gość gość
gość dziś nie spinaj pośladów suczko. Jak katolik się wypowie o tym jak żyje/co uważa/jak podchodzi do życia ateista to jest krzyk, bo przecież nie wie, jak to jest. Ale ateista to znawca od wszystkiego, włącznie z tym, jak modlą się katolicy, a nie, nawet nie, on wie jak modli się konkretna osoba.

Gość gość
Kiedy pojawiła sie w szpitalu piersze to ginekolog podał jej tabletke " po " .Wiekszosc gwałtów to łazenie po imprezach klubach etc .To takie proszenie sie o ..... no niekoniecznie, zakonnice tez gwałca i kobiety w ciązy i staruszki, a nawet niepełnosprawne umysłowo w osrodkach opieki lub kobiety w spiaczce w szpitalu (była taka sprawa sanitariusza)

Gość gość
gość dziś Mocno nowoczesne. Podoba mi się, pamiętają o Bogu jak trzeba kiecke kupić córce na komunie, albo bierzmowanie zorganizować, a tak to żartuje z tych co paciorki odmawiają. Ot nowoczesne lale, biorę to co mi wygodne. Inteligentne x tak samo biora dziecko które im wygodniejsze , przeciez przy chorym tyle pracy ze tipsików i brewek nie mogła by sobie zrobic :)

Gość gość
12:38 nigdzie nie jest napisane że nikt w takiej sytuacji nie był. Ty chciałaś urodziłaś ale sama piszesz że powinny kobiety mieć wybór. I tak powinno być nikt nikogo do aborcji nie zmusi ale kobieta sama musi wiedzieć czy jest w stanie z każdą sytuacją dać sobie radę. A zostawianie upośledzonych dzieci w ośrodkach jest dla nich lepsze??To chyba ośrodków na oczy nie widziałyście. Ja nigdy nie powiem na pewno tego nie zrobię bo wiem że życie jest przewrotne. I wiem też niestety że panowie często uciekają od dzieci niepełnosprawnych zostawiając wszystko na barkach kobiet.

Gość gość
Mocno nowoczesne. Podoba mi się, pamiętają o Bogu jak trzeba kiecke kupić córce na komunie, albo bierzmowanie zorganizować, a tak to żartuje z tych co paciorki odmawiają. Ot nowoczesne lale, biorę to co mi wygodne. Inteligentne nie każdy chce życ według przestarzałych legend i bajek jednego zydowskiego narodu z pustyni. ty jakos nie chcesz zyć wg. zwyczajów słowian połabskich a powinni byc ci blizsi kulturowo i tez swoją mitologie mieli

Gość gość
gość dziś suke sobie w domu poszukaj mamusia tak do ciebie się zwracała? fajnie