Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO myslicie kiedy widzicie kobiete z krótkimi niepomalowanymi paznokciami?

Polecane posty

Gość gość
Właśnie lakier ochroni Ci paznokcie i można dłuższe zapuścić. x Nie zawsze. Mnie moje paznokcie najlepiej chroni odżywka, z której robi się na paznokciu taki jakby silikon, ponieważ ja mam styczność z substancjami szkodliwymi, a rękawiczki nie zawsze chronią. Gdybym zmieniła pracę, to w ciągu dwóch tygodni mam super pazury. Wszystko zależy co ta pani robi.

Gość gość
Tak, ale mnie chodziło właśnie o gitarzystów klasycznych. Sama kiedyś uczyłam się grać na gitarze i mój nauczyciel tłumaczył mi jak to działa z tymi paznokciami u prawej dłoni. Że się przydają. Potem miałam dylemat czy obcinać do fortepianu czy zapuszczać do gitary :P

Gość gość
No mniejsza. Wszystkim nam chodziło o to, że są zajęcia przy których długie paznokcie nie są dobrym rozwiązaniem.

Gość gość popołudniowy
Ja to wszystko robię, odżywki, lakier bezbarwny (bo będzie widać odpryski, które odpadają razem z paznokciami :/) , pilnowanie niemetalowym pilnikiemw jednym kierunku etc i inne szopki :D i może raz na rok udaje mi się zapuscic paznokcie. Od zawsze tak miałam, nie mam już pomysłu, tak więc chodzę z krótkimi wrrr

Gość gość
coheed dziś Powiedzmy, że kobitka grywa na takim instrumencie, na którym dłuższy paznokieć może przeszkadzać. W każdym razie, nie każda kobieta może nosić długie z racji zawodu, czy pasji i o to mi chodziło.

Gość gość
gość dziś Czyli dogadałyśmy się :)

Gość gość
gość dziś Tak samo moczenie rąk w wodzie po kilka h dziennie, bez rękawiczek może uniemożliwić zapuszczenie mocnych, nierozdwajających się pazurków (wtedy ani lakier, ani odżywka nie pomoże bo paznokcie będą namakać po prostu). Ale przy "zwykłej" pracy lakier pomoże. Także poprawnie nałożone (i zdejmowane) hybrydy.

Gość gość
Ja w ogóle nie wiem po co autorka założyła ten temat i jaki cel chciała osiągnąć :P

Jeżeli nie są to obgryzione paznokcie to kompletnie to nie przeszkadza. Może nie lubi, nie ma czasu, źle się czuje. Krótkie ładne paznokcie też mogą być fajne.

Gość gość popołudniowy
Jeśli będzie kolorowy lakier to będzie widać odpryski, zabrakło mi słowa :)

Gość gość
Jezeli kobieta wyglada schludnie i te paznokcie sa ladne i zadbane mysle tylko-"szkoda ze nie pomalowala paznokci,bo odbiera jej to duzo kobiecosci i uroku.Jakby sobie chociaz leciutki roz albo delikatna boel polozyla o 20proc.jej atrakcyjnosc by wzrosla". Natomiast mam kolezanki w pracy i to wiele-np.jedna baba lat 43 poobgryzane OHYDNE pazury.Rzygac sie chce serio.Inna niby ok ale paznokcie w kwadrat takie niefajne. I uwaga-nie jestem zadna lambadziara z dlugimi pazurami.Mam krotkie ale ladne paznokcie.Mam zestaw do hybrydy i robie sobie sama.Mam tez trojke dzieci i codzienny zapie... w domu i w pracy.Chce ladnie wygladac i dbac o siebie.A lazdne paznokcie to element fajnego wygladu.Teraz ma. na paznokciach fuksje.Przewaznie nosze mleczne,pomaranczowe,czerwone lub pastelowe zielenie .Fakt ze mam dluga i ladna plytke wiec nawet przy krotkich ok to wyglada.Nie lubie dlugich paznokci. Jednak gorsze stokroc od niepomalowanych paznokci sa niedokladnie pomalowane -na skorkach,poodpryskiwane.To dopiero okropne i swiadczy o niechlujstwie wlascicielki takich ohydztw

Gość gość
Tylko nie dostańcie zawału z powodu tych paznokci :P

Gość gość
jestem ta z 13:09 do pani nade mna: nie dostane zawalu z powodu codzego niechlujstwa:)Ani mnie to parzy ani ziebi ze jest mnostwo zaniedbanych osob.To ich sprawa.Jednak co pomysli wiekszosc i zobaczy wiekszosc zostaje i tyle.Pierwsze wrazenie jest wazne. Jak cie widza tak cie pisza.

Gość gość
coheed Nie przezywaj. Wyrazilam swoje zdanie.I nie lap mnie za slowka bo to nie swiadczy o Twej bystrosci.Dla mnie mozesz miec pomaliwane/niepomaliwane/czyste/brudne i jakie sobie chcesz paznokcie.Ani mnie to parzy ani ziebi:)GlTobie sie podoba i Twemu mezczyznie sie podobaja krotkie paznokcie bez lakieru,moim zdaniem wygladalabys atrakcyjniej z pomalowanymi paznokciami.O zadnych odrostach czy innych p*****lach nie pisalam:) Czujesz ze jestes super babka to cool...Nie wnikam pozdro

Gość gość
Ręka jak ręka. Nie mówimy o ektremalnych sytuacjach, kiedy ktoś ma truchło za paznokciami albo "kiełbaski". Rozumiem, że to też zależy od wykonywanej pracy. Paznokcie mogą być elementem dress codu. Ale nie róbmy niekobiecego maszkarona z kogoś kto nie maluje paznokci. Ja nie lubię kobiet ze szponiskami. Jest to kwestia upodobań.

Gość gość
o tak coheed najlepiej by wygladal z pomalowanymi na czerwono paznokciami fajka w kaciku ust i w gorsecie :P bez obcasow same skarpety wystarczyly by

Gość gość
bez za to w ponczochach ooo tak:P

Gość gość
te skarpety moze meskie ale malo jakby pasujace do calosci wiec tak, lepiej ponczochy a moze podkolanowki no nie wiem juz:P

Gość gość
coheed czy jak Ci tam Odpowiedzmy sobie na pytanie:kim moze byc koles przesiadujacy na forum dla bab i udzielajacy sie w temacie o malowaniu paznokci.. Nie mam juz pytan

Gość gość
skad wiesz? moze wyobraznia twoja tego nie widzi esteta z huderlawymi łydaki psia mac :P

Gość gość
coheed nie jest koelsiem to kobitka udajaca faceta :P inaczej przeciez by sie tak nie osmieszal

Gość gość
No logiczne. Nie wyobrazam sobie zeby moj maz siedzial na kafe. Po pierwsze nie ma na to czasu a po drugie dla niego byloby to zalosne.

Gość gość
Wracajac do mojej klientki. Nie nie jest ona tym co sobie wyobrazacie. Moze wy jestescie kobiece ale nie pisze bez zlosliwosci tylko wlasnie ze ta jej niekobiecosc az sie rzuca w oczy. Nie jest gruba jest szczupla ale ma stopy jak kaczka takie rozstawione do tego garb na plecach, autentycznie. Rysy ma ostre i jest taka glupiutka do tego jak pusci ta plastusiowa mine no to juz polegam wtedy. Wlasnie ta mine ma na swoim profilowym zdjeciu. Naprawde jest nie ladna, a najgorsze jest to, ze czesto drwi z innych. Jejku jak sobie to zawsze powtarzam "spojrz w lustro babo!" ma 33 lata. Jest naprawde taka odpychajaca. A co najlepsze nie ladnie jej w rozpuszczonych wlosach. Tak jak mowie ma dlugie ale chyba zbyt dlugie. To tak jak bylo z kasia zielinska albo paulla. Im tez nie pasowaly takie wlosy. A w krotkich wygladaja ekstra. Juz ktos tu o tym pisal kiedys. Co do kobiecosci co ten gender tutaj wypisuje. Ona prawie nie ma szyji ani biustu do tego garb iii jak mozna wstawic zdjecie w samym staniku? I napisac" odpoczynek" o to mi chodzi ze jest ochydna ale ma sie za pieknosc. To irytujace.

Gość gość
Ja noszę teraz krótkie nie pomalowane paznokcie. Czemu? Po prostu znudziło mi się to malowanie i zapuszczanie paznokci. Raz że lakier zaraz się odpryskuje i trzeba poprawiać, dwa że długie pazury przeszkadzają, uszu sobie porządnie nie umyjesz ani tyłka nie podetrzesz mając takie długie pazury. Poza tym też kwestia ochrony środowiska. Sorry ale jak sobie pomyślę o tych milionach buteleczach po lakierach do paznokci które zanieczyszczają planetę to jakoś głupio mi się robi i wstyd, że próżne puste kobiety tyle śmieci po sobie zostawiają.

Gość gość
Ja mam krótkie nie pomalowane paznokcie. Dlatego że w mojej pracy nie mogę mieć dlugich i pomalowanych ani tipsów ito. Do tego przyznam się że mam bardzo zniszczone paznokcie i dłonie. Suche skórki. Pomimo kremów są brzydkie. I większość moich koleżanek w pracy takie ma dłonie.. A dlaczego? Bo pracuję na oddziale w szpitalu :-) ręce myję chyba 100 razy dziennie i za każdym razem dezynfekcja po.. Żadne dłonie, paznokcie i lakiery tego by nie wytrzymały.. Kilka dni wolnego dłonie dochodzą do siebie ale paznokcie i tak muszą być krótkie i nie pomalowane: sanepid- epidemiologia itp.. Także nie oceniajcie ludzi po dłoniach bo możecie się zdziwić. Nie każdy kto ma zniszczone dłonie i paznokcie i niepomalowane, krótkie to fleja!!!

Gość gość
Paznokcie powinny wygladac na zadbane i naturalne, dlatego owszem, mozna je pomalowac, ale na bezbarwny kolor, dla nadania połysku. Zadnych tipsow, dlugich szponów, i wzorkow. Takie tez sa wymagania w naprawde dobrych firmach i w eleganckim świecie. Zreszta jesli ktos nie wierzy - czy pamietacie paznokcie ksieznej Kate na ślubie ? na co dzien tez - spojrzecie na zdjecia : naturalnie krotkie i nie pomalowane ( tzn pewnie lakierem bezbarwnym) , a co jak co, stylistow ma.