Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wg was powinnam sie wstydzic tego że mam pochodzenie żydowskie?

Polecane posty

Gość gość

Bo spotkałam się z taką opinią :O Mój dziadek był Żydem od strony mojej mamy. Teraz wychowałam się w katolickiej rodzinie bo mama wyszła za tatę, który jest czystym Polakiem, więc w wiekszości jestem Polką, ale mam też żydowskie korzenie o czym mało kto wie bo sie tym nie chwalę...Jedna osoba (facet) przestał sie ze mna kontaktować jak mu to powiedzialam na poczatku znajomości, serio :O

Gość gość
Polacy to antysemici niestety.

Gość gość
Żydowstwo dziedziczy sie po linii żeńskiej, nie męskiej. Żaden normalny Żyd twojego "pochodzenia" nie uzna. nie łudź sie.

Gość gość
Bo to syjoniści, twory bez duszy wyrobiły taką opinię reszcie.

Gość gość
Tak, wiem, że w judaizmie przynależność do religii jest w linii żeńskiej ;) Ale i tak mam takie pochodzenie i tak wiec tego sie nie zmieni

Gość gość
Wstydzić się mogą żydzi kierujący się talmudem - dla nich ten, co nie jest żydem to goj, a więc zwierzę w ludzkiej skórze nieposiadające duszy.

Gość gość
nie nie wstydz się nie ma czego ostatnimi laty w Europie wiekszym wrogiem społecznym nr 1 sa Arabi i ich bomby

Gość gość
żydzi są pracowici i mają łeb do interesów pomijając ich mentalność i dziwną religię są ok

Żydzi są z***biści bo potrafią naśmiewać się ze swojej religii i swojego boga. Chyba najwięcej anegdot i humoru na tematy religijne wymyślili żydzi. Żydzi nie są z reguły burakami ale jak każdy naród mają swoje wady.

Gość gość
nic do nich nie mam jak mam wybierac arab czy zyd ten pierwszy odpada w przedbiegach

Gość gość
jejku :O większość polaków ma żydowskie korzenie

Gość gość
Mam dokładnie takie same korzenie, również ojciec mojej matki był Żydem i wcale się tego nie wstydzę. Zresztą rodzinę mam dokładnie pomieszaną , różne religie itd.. Ja już wyrosłam w tym wszystkim na ateistkę, ale korzenie mam jakie mam i jestem z nich dumna. A mój facet jak się dowiedział przypadkiem opowiadając mi antysemicki dowc***i się trochę postawiłam, to myślał jakieś 3 minuty co z tym fantem zrobić i uznał że mu to jednak nie przeszkadza.

Gość gość
Jezus też jest żydem :D

Gość gość
A chcesz sie wstydzić? Bo wiesz, prawa do wstydu nikt ci nie odmawia.

Gość gość
Dlaczego "wstydzic sie"? Wiekszosc ludzi na swiecie ma mieszane korzenie. To normalne. Rzeczywiście, w Polsce jest duzo mieszanek, szczególnie z dziećmi ocalonymi przez polskie rodziny. Dzis te ocalone dzieci maja +70 lat. Polskie Państwo Podziemne w samej Warszawie rocznie wystawiało ok. 50 tys fałszywych dokumentów, by ratować ludzi i wiele dzieci przeżyło nie majac świadomości swojego pochodzenia (były zbyt małe by pamiętać). W dodatku wspólna historia trwała niemal 500 lat. Co 10 mieszkaniec ziem polskich był Żydem. Wielu przechodziło na chrześcijaństwo, a nawet nie zmieniając wyznania chętnie przyjmowali polskie nazwiska. W zyciu ważne jest kim sie czujesz, jakie wyznajesz zasady i czy starasz sie byc dobrym człowiekiem. Zły, podly, wredny może byc każdy. Dobry, uczciwy i szlachetny - tez. I to się liczy!

Gość gość
ludzie sa,juz tak przemieszani ze gupotom sa rasistowskie poglady o czystosci rasowej.

Gość gość
absolutnie NIE. I co z tego, że masz żydowskie korzenie? Ważne jest jakim człowiekiem jesteś. Pozdrawiam i mam nadzieję, że zechcesz być moją koleżanką,

Gość gość
Kilka miesięcy temu mąż mojej koleżanki oznajmił, że nienawidzi Żydów. Zapytałam go kim są Ci Żydzi, których nienawidzi - poprosiłam o wskazanie, którzy to ci Żydzi bo chcę się do jego nienawiści przyłączyć. Nie umiał mi wskazać ani jednego . Ja mam 2 koleżanki, których chociaż jedno z rodziców ma żydowskie pochodzenie.Obie lubię i są najwspanialszymi koleżankami.