Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guz za uchem u dziecka,proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie.Zauważyłam u swojego syna (6l) guz za uchem, jest tak jakby wystajaca kość, ale syn mówi że boli jak dotykam, choć nie jest to jakiś mocny ból, bo obywa sie bez płaczu czy krzyku itd. Prosze o jakąś porade co to może być bo zaczynam się martwić. w woli ścisłości,bo pewne ktoś spyta dlaczego nie ide z dzieckiem do lekarza skoro tak się martwie tylko szukam info w internecie,syn obecnie ma ospę, z ospą byliśmy u lekarza ale wtedy tego guzka nie widziałam. https://naforum.zapodaj.net/49f197d30d12.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/images/49f197d30d12.jpg

Gość gość
skoro osa to pewnie to powiększone węzły chłonne. Moje dziecko miało powiększone węzły chłonne z tyłu głowy właśnie przy ospie.

Gość gość
i też takie twarde jak kość były?

Gość gość
Powiekszony węzeł chłonny.Jako dziecko ciągle tak mialam przy różnych chorobach.

Gość gość
Nie pamiętam już bo to dawno było ale raczej były twarde -jak guzki.

Gość gość
uf, to mnie trochę uspokoiliście. Jak ospę już wyleczymy to powinno przejść to również?

Gość gość
U mnie właśnie tak to wyglądało.Twardy jak kość, bolacy guzek za uchem.Lekarz stwierdził, że to węzeł.

Gość gość
Niekoniecznie zniknie tak od razu, czasem utrzymują die kilka miesięcy. Tak powiedziała mi lekarka gdyż u swojego synka też wyczuwam guzek za uchem. Dzieci mogą mieć ich nawet po kilka.,jak koraliki.i mogą utrzymywać się przez dłuższy czas. Ale oczywiście przy okazji kontroli powiedz pediatrze niech na to spojrzy

Gość gość
Powieķszone węzły chłonne mogą się utrzymywać nawet 3 tygodnie po chorobie , są też trochę bolesne przy dotyku, nie martw się to normalne, jak będziesz u lekarza to zobaczysz że powie Ci to samo.

Gość gość
To mi ulżyło że to ''tylko''węzeł chłonny, Dziękuje za pomoc :)

Gość gość
Nie muszą to być węzły, może być kaszak i będzie potrzebna interwencja chirurga. Mój bratanek tak miał, to nic poważnego, ale jeśli to to - wyciąć trzeba. Idź z tym do lekarza, nie ufaj kafeteryjnym wróżkom. Niech wykluczy kaszaka.

Gość gość
No na pewno tak czy siak, skonsultuje to z lekarzem,ale poczekam jak ospa minie, lekarz zabronił wychodzić mu na dwór.Ale wolałam się upewnić czy to nie jest coś co już wymaga interwencji lekarza,bo w takim wypadku już bym pojechała do lekarza,ale jak by lekarz potwierdził węzeł chłonny to tylko by mnie opieprzył, że dziecko ciągnę na dwór i tym samym narażam inne dzieci na zarażenie.

Gość gość
Kaszal nie jest twardy ani bolesny.