Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plastry wycofane brak działania . strach przed ciążą

Polecane posty

Gość gość

Witam, Od około 4msc biorę antykoncepcję w formie plastrów ( Lisvy ) wczoraj byłam u swojego ginekologa który poinformował mnie że plastry wycofują ze względu na nierównomierne uwalnianie hormonów i możliwość obniżenia poziomu ich działania. Do tej pory współżyje ze swoim partnerem na dwie formy zabezpieczenia ale w zeszłą sobotę wyjątkowo nie zastosowaliśmy gumki . Mimo wszystko stosowaliśmy stosunek przerywany. Powiedzcie mi jaka jest realna ocena sytuacji ? Nie jesteśmy jeszcze gotowi na swojego potomka . Poradźcie co powinnam zrobić ? Test ? Iść ponownie do ginekologa ? ( mój ginekolog do którego chodzę jest mało informacyjny a wczoraj troche zatkało mnie jak mi to powiedział i nawet nie przedstawiłam mu tej sytuacji ) Proszę poradźcie bo odchodzę od zmysłów

Gość gość
jedyne, czego bym się na Twoim miejscu bała, to nerwica seksualna... plastry, gumki i przerywany??? no kobieto, ogarnij się.

Gość gość
No na nerwicę się leczę swoją drogą ;-) Póki nie zdecyduje się na dziecko to chciałam się porządnie zabezpieczyć , fakt może ociera się to już o lekką paranoję ale taki neurotyczny charakter mam :-(

Gość gość
Zgadzam sie z 09:55 To już jest histeria. To ja proponuję zaprzestanie współżycia. Może wtedy będziesz mniej świrować chociaż możliwe że i tak będziesz

Gość gość
Nie masz się czego obawiać... możesz też napisać tu lekalert@grodzisk.rgnet.org może ciebie uspokoją :)

Gość gość
Długo naklejałam te plastry, w ciążę nie zaszłam i wszystko ze mną jest ok :) Nie panikujcie :)