Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Codalej97

Jak odnaleźliscie swoją drogę w życiu? Skąd wiedzieliście co chcecie w nim robic

Polecane posty

Gość Codalej97

Ostatnia klasa technikum, już za chwilę ostatnie egzaminy zawodowe, matura... I idąc powszechnie przyjętymi normami, powinnam dalej iść na studia- oczywiście najlepiej na kierunek związany ze skończona szkołą średnią, w międzyczasie zacząć pracować i być szczęśliwa, że coś "osiągnęłam"... Ale kurde, jest już listopad, czas płynie nieubłaganie, a ja czuję, że utknęłam, duszę się, bo doszłam do skrzyżowania i nie wiem co dalej, w którą ulicę skręcić, bo nigdzie nie ma żadnego drogowskazu! Nienawidzę miejsca, w którym jestem- nienawidzę profilu, który wybrałam i z którym męczę się 4 rok, sama nie wiem czemu go wybrałam, chyba dlatego, że myślałam, że w tym zawodzie będzie mi łatwo znaleźć pracę i się utrzymać, ale nawet to, teraz nie ma znaczenia... Wiem, że dalej nie będę tego kontynuować! Tylko pytanie co dalej? Nie wiem kim chcę być, nie mam nawet czasu się nad tym porządnie zastanowić, bo świat kręci się zbyt szybko, zbyt wiele rzeczy dzieje się na raz. Żadna z moich pasji nie wydaje się być godna, by pójść na studia z nią związane, a chcę na nie iść, ale chcę iść na coś co będzie mnie interesować, co będę robić do końca moich dni z uśmiechem na twarzy, co będzie sprawiało mi radość i pozwoli wyżyć, czy to aż tak wiele? Wszyscy twierdzą, że przesadzam, przecież już za chwilę kończę technikum, pewnie będę mieć zdane wszystkie 3 kwalifikacje, poświęciłam na to 4 lata z mojego życia, więc jak mogę to tak po prostu rzucić? Albo przynajmniej powinnam wiedzieć co chcę robić skoro nie chcę tego dłużej kontynuować, a ja nie wiem, NIE WIEM! Byłoby idealnie gdyby czas się zatrzymał, gdybym mogła w spokoju o tym pomyśleć, ale chyba nie mam takiej opcji w moim życiu i chyba nikt jej nie ma... Więc pozostało mi już niewiele czasu do odnalezienia siebie, mojego planu na życie, podjęcia decyzji. Nie proszę Was o gotowy przepis na to, ale chciałabym wiedzieć jak to było z Wami, jak odnaleźliscie siebie

Gość gość
Na jakim jesteś profilu?

Gość gość
Chciałabym Ci pomóc ale ja prawie od zawsze widziałam że chcę być lekarzem. A powiedz co Cię interesuje?

Gość Codalej97
Jestem na geodezji. Co mnie interesuje? Od zawsze interesowały mnie Kraje Azjatyckie, szczególnie Chiny i Korea, ale pójście w tym kierunku raczej nie będzie opłacalne, poza tym był etap w moim życiu gdy chciałam zostać psychoterapeutą, ale tu też moje plany zostały rozwiane, gdy dotarło do mnie, że jest ich dużo, a znalezienie pracy później w tym zawodzie nie będzie łatwe