Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zielona herbata

Polecane posty

Gość gość

mozna? czy tez na cos szkodzi? Kawy sie voje, czarnej herbaty i tak nie lubie, a co z zielona?

Gość gość
ja jestem koneserka zielonej i bialej herbaty. Nie rozumiem pytania czy mozna? a dlaczego nie? A jeszcze polecam Ci rooibos (zwlaszcza jak jestes w ciazy, bo pomaga przyswajac zelazo z posilkow). Dobra jest tez matcha (ale ma specyficzny smak ktory nie kazdy polubi, no i jest droga)

Gość gość
Jeśli jesteś w ciąży nie powinnaś pić zielonej herbaty, może mieć ona wpływ na serce dziecka.

Gość gość
Zielona herbata pobudza i podwyzsza cisnirnie,dziala jak kawa.Mam nadcisnienie ii U lekarza sie to dowiedziałam.Na pewno nie jest dla kobiet w ciąży, na pewno nie ma magnezu:/

Gość gość
a wiec jednak nie. wiem, ze dziala pobudzajaco, wie moze rzeczywiscie cisnienie podnosic. ehh. goraca wode bede pic :(

Gość gość
Ja pije codziennie po 4-5 kubków, a ciśnienie mam przeważnie 90/60. Wiec bez przesady. może podnosić u podatnych osób. Jedynie słyszałam że herbata utrudnia wchłanianie magnezu, ale nie mogłam znaleźć informacji czy zielona również. Generalnie, jak nie masz problemu z niedoborami magnezu czy nadciśnieniem to nie ma problemu z kawą czy herbata, nie przesadzaj.

Gość gość
z magnezem mam problem niestety

Gość herbacia
Wydaje mi się, że zieloną herbatę można pić bez ograniczeń, jest bardzo zdrowa. Ogólnie ma ona wiele dobroczynnych właściwości. Sporo zielonych herbat o ciekawym smaku można znaleźć w tym sklepie: http://www.magiczne-indie.pl/181-herbaty-organic-india Do moich ulubionych należą przede wszystkim Green Tulsi Tea 1 Organic India oraz Zielona Jaśminowa Bio Yogi Tea. Są przepyszne!