Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I nie ma Brexitu. Article 50 odrzucony przez sad.

Polecane posty

Gość gość
Ty chyba nie wiesz co to jest minimum. ja ci nie oferuje "tych moich 2k" wiec nie wiem czemu je odrzucasz, chyba jakieś zwidy masz lub nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Tak czy siak pasujesz do psycholi na tym forum. Tak źle i tak nie dobrze.

Gość gość
Aaaa tutaj się gadka o 2 tysiącach zaczęła. Widać bingol zazdrości i próbuje wmówić ze ma wiecej :D taa jasne. Nawet w zł tyle nie masz, dziecko.

Gość gość
widac wyraznie, ze tu smarkacze z Pl pisza, albo ludzie z Polski ktorym znajomi naopowiadali bajek ile to niby zarabiaja... ludzie kiedy Wam do zakutych lbow to dotrze, ze w UK - POZA LONDYNEM - pensja NETTO 2-2,5 k to jest fajna kasa? nie mowie ze wooooow, ale suuuuper, ale DOBRA pensja takze dla Brytyjczyka. POZA LONDYNEM

Gość gość
Wiekszosc z was debile nie ma 1300f a co dopiero mowic o 2000 czy wiecej.

Gość gość
I nawet ta minimalna jest ok jak sie leb na karku i nie mieszka w osranym drozyzna Londynie.

Gość gość
Oczywiście że tak. Tutaj każdy zgrywa milionera a jaka rzeczywistośc jest to wiadomo. Za minimalna tez można żyć jak się nie kupuje zbędnych pierdól jak np setny lakier do paznokci. Niestety wiele ludzi glupieje i wydaje kasę na nie wiadomo co. Każdy ma inne priorytety i może je mieć bo jak zarabia to może wydawać kasę jak chce. Kiedy to w końcu trafi do naszych kafe głąbów??

Gość gość
Minimalna jest OK? Sorry chyba jakby ktos pracowal 200 godizn na miesiac..... to moze. Ile wynosi teraz stawka minimalna? Ja nie mam wcale duzo bo ledwo 8,70/godz za 35godz/tydzien i jest spoko ale tylko dlatego ze moj facet zarabia 1500 netto

Gość gość
To zależy od twojej sytuacji. Jest dużo ludzi którzy żyją za minimalną. Jak ktoś nie ma dziec****artnera, wynajmuje pokój za 400 na miesiąc, za dojazdy nie płaci to starczy mu ma skromne życie. I niektórym to skromne życie wystarczy. Nie wam oceniać innych. To że ktoś musi wydawać 5k na miesiąc nie znaczy ze nie idzie żyć za mniej, prawda?

Gość gość
400 to chyba w Londynie za pokoj. :D

Gość gość
Tak. Zakladam najgorszy scenariusz. Najtańszy pokój, minimalna, a i tak da się żyć. Wiele ludzi tak żyje.

Gość gość
Jak mozna zyc latami na pokoju, z obcymi ludzmi dzielic kuchnie lazienke, tego nie pojmuje. robilam tak pierwszy rok w UK, bylo nas 7 osob na 60 m kw, masakra jakas. mimo dwoch toalet, po prostu masakra. jak tak mozna latami nie ogarniam tego i wspolczuje ja od lat tylko z mezem i dzieckiem na 60 m kw teraz i i tak mieskznaie wydaje mi sie male.

Gość gość
Ja nie pojmuje jak mozna rok tak zyc. :D

Gość gość
Są oczywiście ludzie którzy żyją tak latami ale przecież to ich sprawa. Jak np nie planują zakładać rodziny to po co maja wynajmować dom? Wynajmowanie pokoju w Londynie to żaden wstyd. W sumie wiele ludzi tak robi nawet jak nie zarabiają minimalnej. Przykład : mój szef, pod 40tke, zarabia 50k, do tej pory wynajmował pokój, teraz znalazł dziewczynę i kupują dom bo obydwoje zarabiają nieźle.

Gość gość
23:16 Twoj szef, pod 40stke i zarabiał tylko 50k? ja znam Anglika, 33 lata, który zarabia 54k. i wynajmuje z dziewczyną mieszkanie w 2 strefie...

Gość gość
Hahaha i co z tego? Ja znam 23 latka który jest milionerem i jakoś się z nim nie porównuje. Kto powiedział ze każdy szef zarabia tyle samo? Przyszlo ci moze na mysl że sa rozne branże? Że ktos woli wydac kase np na podroze, ciuchy, inwestować w inny sposob niz niepotrzebnie wynajmowac apartamenty dla samego siebie? Serio ułomność na tym forum ciągle mnie zaskakuje. :D niby nie da się zejść bardziej na dno a tu nagle pojawia się jeszcze większy debil niż poprzednio. Brawo ;)

Gość gość
@10:14 ok, tylko co chciales osiągnąć przez ta wypowiedź? Zarobki różnią się, wiek nie ma za bardzo tu znaczenia. Nikt nie mówi ze w wieku 30 lat trzeba zarabiać tyle i tyle. Każdy zna kogoś kto zarabia mniej lub więcej, kto wynajmuje sam lub z druga połówka, kogoś kto ma dom w pierwszej strefie lub w 9...trochę głupia wypowiedź ale zakładami ze jesteś słabo rozwinięty umysłowo lub chciales się pochwalić ze znasz Anglika lol

Gość gość
Buahaha:D

Gość gość
Trafnie to ująłeś

Gość gość
Będzie Brexit koorfy, albo w wyborach wszyscy wylecą z parlamentu.

Gość gość
POWIEM WAM ZE MNIE TO WALI :D:D

Gość gość
My brytyjczycy damy sobie rady w każdych okolicznościach ale nie zaprzeczam - o połowę mniej Polaków w GB i sytuacja wyraźnie się poprawi. Ten projekt jest już wcielamy w życie nawet gdyby GB pozostała w UE. Pakujcie się polaczki i do siebie budować dobrobyt za wasze polskie stawki. Taka jest wasza dziejowa rola.