Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.... archiwum05

Polecane posty

Gość gaz musztardowy
Kupują 500 plus a cała reszta wielu z nich nie interesuje. Część wyborców PIS to nie twardogłowi prawicowi oszołomi... tylko ludzie pragmatyczni patrzący na to czy im władza coś daje czy nie. Poza tym ... ma być zmiana. Nie ważne jaka. PIS ma jakieś idee. PO i Nowoczesna żadnych.

Gość gość
gremlin :D:D:D

Zmiany ustrojowe wbrew woli obywateli to pokaz pogardy dla nich. Gdyby PIS miał 45 procent poparcia w wyborach a frekwencja wyniosłaby 75 % to ok. niech zmieniają konstytucję. Ale takich wyników nie było. Demokracja jaką mieliśmy dotychczas była "kaleka" w wielu sprawach ale to nie oznacza że mam ufać komuś który poza chęcią władzy nic dla Polaków nigdy nie zrobił

Gość gość
gremlin Yoriksine17 :37 nie kumasz bo tobie sie wydaje ze jesteś inteligentny ,żyjesz w omamie

No więc o to "nic" chodzi.. Jakie dokonania ma pis na przestrzeni lat oprócz snucia teorii spiskowych i skłócania polaków ze sobą. Żadnych. W zderzeniu z populistycznym głoszeniem czego to oni nie zrobią, jednocześnie rzucając się na trybunał, sądy i media , spełniając zachcianki i odwdzieczając się za wybory rydzykowi-po prostu nie kumam jak ludzie inteligentni mogą się na to nabierać. x gremlin Yoriksine17 :37 nie kumasz bo tobie sie wydaje ze jesteś inteligentny ,żyjesz w omamie x po pierwsze tylko Yoriksine a nie żaden gremlin; po drugie-mi się nie wydaje bo jestem inteligentny. I zaryzukuję tezę że jednak bardziej niż ty, bohaterze spod pomarańczy ;)

Gość gość
gremlin kontratakuje:D:D:D

"Część wyborców PIS to nie twardogłowi prawicowi oszołomi... tylko ludzie pragmatyczni patrzący na to czy im władza coś daje czy nie " x Wybacz, ale o kimś kto czeka na to co i ile mu dadzą, nie bacząc na koszty ogólne, nie nazwałbym pragmatycznym tylko roszczeniowym. I chyba jednak takich wyborców pis-u jest więcej. Przynajmniej w moim otoczeniu jest podział widoczny- ktos kto miał firmę i musiał sobie radzić na ogół nie kupuje haseł pis. Podatni są na to etatowcy, którzy nie nauczyli się organizować przestrzeni wokół siebie tylko czekali i narzekali na szefostwo w swoich firmach.

Gość gość
bohatir we formie:D:D:D:D:D:D

Gość gaz musztardowy
Wybacz, ale o kimś kto czeka na to co i ile mu dadzą, nie bacząc na koszty ogólne, nie nazwałbym pragmatycznym tylko roszczeniowym. >> Wybaczam :classic_cool: Pragmatyzm to jedno z określeń. Można być pragmatycznym roszczeniowcem nie sądzisz ? Wybór PIS to czysty pragmatyzm. Oni dają 500 zł a inni nie. Ale trochę pobronie tych ludzi. Otóż PO rządziła lat 8 ( i bla bla bla ) i chyba nie "dopieściła" całej masy osób czujących się wykluczonymi w "nowoczesnej" Polsce. Czują się oszukani przez kolejne rządy. PIS obiecał że da i dał prawda ? Także ja jestem w stanie niektóre grupy społeczne zrozumieć. Ale Ci rzekomo wielce inteligentni co głosowali na nich może nie docenili ostrzeżeń że PIS będzie łamał konstytucję a może mieli to w doopie ??? Część wyborców PIS to młode mamy i tatusiowie co za rządów PIS 2005-07 mieli po 13 lat... alebo i mniej

koszty ogólne ? Obawiam się że większość społeczeństwa nie wie o czym mowa , ale to kwestia edukacji społeczeństwa obywatelskiego i odpowiedzialnego. A my jesteśmy 100 lat za murzynami ... alebo przesadzam...:-P ale idealnie nie jest. Poza tym jakie my mamy elity polityczne ? Autorytety wymierają na ich miejsce wchodzą Hoffmany , Bochenki , Mazurki itd. .... Będzie raczej coraz gorzej chyba że... jednak z tego się coś narodzi, jeśli PIS będzie dalej działał hard core'owo to paradoksalnie może przyczynić się do zaszczepienia pokoleń na tego typu władzę i z czasem ten naród dojrzeje do innej władzy innego sposobu podejścia do Państwa. Ale ja raczej jestem pesymistą.

Gość gość
Yoriksine X bohatir we formie:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Yoriksine gremlinie 18;10 możesz się uważać za inteligentnego wolno ci ale sukces był by wtedy gdy również inni by tak uważali

Gość gość
na razie to tylko ustawa. wejdzie w życie za rok a przez rok wiele sie może zmienić. dlatego ja teraz uchwalili bo podwyższenie kwoty wolnej musiałby wejśc juz teraz a w zasadzie powinien wejść w życie pół roku temu.

Pragmatyczny to między innymi potrafiący przewidywać. Więc "pragmatyczny roszczeniowiec" to troche jakby oksymorn. Ale ok. Inny punkt widzenia. Po prostu znam paru znajomych , którym pis sie podoba ale już coraz mniej i oni nigdy nie byli pragmatyczni w sensie umarkowanego optymizmu za to zawsze uważali że im się należy.. Oczywiście to co zrobiło pis z 500+ to majstersztyk socjotechniczny i w dodatku wypuszczony w dobrym momencie. Pamiętam jedną z debat w którem b premier E. Kopacz, wypomniała Szydło że na stronie internetowej pis była informacja o planowanych zmianach w konstytucji a przed samymi wyborami ta info zniknęła. Mam wrażenie, że mało kto to zauważył.. No tak naród był spragniony "zmiany" (czytaj: kasy) i ma w doopie konstutucję. Ja rozumiem plebs, katolowych emerytów i młodych w sumie też bo im można wszystko wcisnąć.. Ale nadal nie rozumiem ludzi myślących że się na to nabrali. x Po naszych wyborach i tych w us nasuwa mi się słowo klucz w dzisiejszej polityce, a w zasadzie dwa: zmiana i estabilishment. I nie jest istotne jaka będzie zmiana i jaki będzie nowy estabilishment, ważne aby było NOWE. To nie jest pragatyzm, to jest oszołomstwo.

Gość gość
kapciowi wiecznie zle:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Yoriksine dziś Pragmatyczny to między innymi potrafiący przewidywać. Więc "pragmatyczny roszczeniowiec" to troche jakby oksymorn. >> Ok. Niech i będzie oskymoron ale nasze społeczeństwo nie raz zadziwiało... brakiem logiki , wariactwem itd. Pragmatyczne podejście to takie : nigdy żaden rząd mi nic nie dał , a PIS daje więc za to 500 zł Marysia zrezygnuje z roboty a ja kupię dzieciom zabawki a sobie nowy samochód za 2000 Tu masz pragmatyzm na najniższym poziomie prozy życia

gość dziś Yoriksine gremlinie 18;10 możesz się uważać za inteligentnego wolno ci ale sukces był by wtedy gdy również inni by tak uważali x Aha.. a ty masz być wymiernikiem mojej inteligencji ;) No super ;)

Gość gaz musztardowy
gość to ja tylko się nie zalogowałem :classic_cool: >> "Oczywiście to co zrobiło pis z 500+ to majstersztyk socjotechniczny i w dodatku wypuszczony w dobrym momencie. " >> Nie. To prymitywna łapówka. Jarosław to żaden strateg. >> "Pamiętam jedną z debat w którem b premier E. Kopacz, wypomniała Szydło że na stronie internetowej pis była informacja o planowanych zmianach w konstytucji a przed samymi wyborami ta info zniknęła. Mam wrażenie, że mało kto to zauważył." >> Bicie na alarm było bardzo słabe u tzw. elity. >> "Po naszych wyborach i tych w us nasuwa mi się słowo klucz w dzisiejszej polityce, a w zasadzie dwa: zmiana i estabilishment. I nie jest istotne jaka będzie zmiana i jaki będzie nowy estabilishment, ważne aby było NOWE. To nie jest pragatyzm, to jest oszołomstwo. " >> To jest efekt wychowywania pokoleń fejsbuków i smartfonów. Teraz PIS w otoczeniu Trampka , Orbana i Le PĘĘĘĘĘ :-P będzie miał dobre warunki to tworzenia autokracji na terenie RP. I niektórym to odpowiada i wcale się nie nabrali , oni tego chcieli

Gość gość
uppp shatyn może załóż nowego topa ???

Gość gość
trzeba wybrac kijowskiego nie bedzie trzeba spłacac długu

Gość Myrevin
{Podobno podstawowym wyborcą tampka był biały mężczyzna z terenów raczej rolniczych w wieku przed lub emerytalnym- okej, } <<>> No ale to w czym problem? Większość nie jest tak bogata jak mniejszość, to głosuje np na PiS, który obiecał rozdawnictwo. Najwyraźniej "białemu mężczyźnie z terenów rolniczych" tak się tam pogorszyło że osrał elity. <<>> To z tymi wyborcami.. to też ciekawa rzecz. Jak wygrywało PO, to było że głosowali na PO , "młodzi wykształceni z dużych miast". Jak wygrał PiS, to niewykształceni z wiosek głosowali.. Hmmm.. czyli w ostatnich wyborach "młodzi wykształceni z dużych miast" nagle wzięli mniejszy udział a ruszyli się ludzie ze wsi i bez wykształcenia? No to chyba ci ze wsi w ostatnich wyborach okazali się mądrzejsi, bo w przeciwieństwie do tych drugich docenili siłę demokracji? Taką to logika posługują się współczesne elity i myślą że nikt tego nie zauważy.

Gość gość
Nie ma takiej logiki. Zawsze tak było że mniej wykształceni popierali PIS a lepiej PO. Zawsze. I zawsze były wyjątki. To co teraz się zmieniło to fakt iż obiecano pińcet. Więc część rzekomo wykształconych i inteligentnych też na nich zagłosowało. Stąd PIS wreszcie dostał po wielu latach większość do rządzenia

To wszystko być może... tylko że tych mniej wykształconych zawsze było, jest i będzie więcej. Także ten argument... jak kulą w płot. Dzięki samym lepiej wykształconym żadna partia by nie wygrała, wniosek, ludzie nie dają sobą manipulować jak kiedyś.

Gość gość
Trzecie słowo "elity".. Złe, leniwe, bezproduktywne i skorumpowane. Kolejny przykład degradacji pojęć w populistyczno-prawicowym bełkocie. x Oczywiście młodzi i starzy mniej wykształceni i z prowincji wybrali to co wybrali. Jestem w stanie to zrozumieć. Oni nie byli beneficjentami itd,itp.. Ale nadal nie moge pojąć jak inteligentnemu. wykształconemu człowiekowi nie przeszkadza to , że prezydent jawnie łamie prawo i co gorsza nie z własnej inicjatywy tylko na rozkaz dupka z nowogrodzkiej. Bez względu na to ile by dał kasy i przywilejów to człowiek myslący nigdy sie nie powinien z tym zgodzić, bo to prowadzi właśnie do degrengolady i elit i prawa. TNR

Prawie 27 lat "wolności"... a przeciętnemu Palakowi żyje się coraz gorzej( to są fakty z GUS, nie mój populizm). Dziwi mnie że ktoś się dziwi takim wyborom, przynajmniej jeśli idzie o Polskę. O USA nie wiele wiem.