Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropny stan zebow, umowiona do dentysty

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam okropnie zepsute zeby. W tym tygodniu jestem umowiona do dentysty ale sie strasznie wstydze... w dziaslach mam resztki zebow, ktore smierdza, wszystkie prawie sa zepsute... Boje sie jak zareaguje dentysta... Czy mnie ochrzani, moze wyrzuci... Nie dolujcie mnie jeszcze bardziej. Czy zwylky dentysta moze pozbyc sie tych resztek zebow czy bede musiala isc do chirurga szczekowego? Czy dentystka moze naprawic kilka zebow na jednej wizycie?

Gość gość
Dentysta zrobi np 2 żeby ale jedynie wtedy, gdy ta są malutkie ubytki. Z tego co piszesz to leczenie będzie bardzo żmudne i długotrwałe,'a co powie? Nie powinna być złośliwa, ale pewnie pomyśli swoje

Gość gość
Przede wszystkim przygotuj siena wydatek rzędu kilku tys. Jesli znajdziesz dobrego dentyste to uratuje co sie da. Na pierwszej wizycie zrobi malo ale juz na nastrpna moze zarezerwowac dla Ciebie dwie godz bo dluzej na fotelu nie wytrzymasz. I pospiesz sie.

Gość genia65
No najlepiej jest chodzić na wizyty kontrolne co pół roku i na bieżąco zapobiegać. Teraz to musisz się przygotować na długie leczenie. Kosztować też trochę będzie. Jeśli jesteś z okolic Grudziądza, mogę polecić Ci klinikę Wieczorek. Tam nie kasują dużo, a robią zęby dobrze.

Gość mirella78
Wiele gabinetów ma też bezpłatne przeglądy dentystyczne ja np chodzę do kliniki stomatologicznej na Bielanach dr Kowalika na ulicy lektykarskiej. Co jakiś czas zaglądam do nich na kontrolę - jak coś potrzeba to mówią mi ile będzie kosztować i kiedy nalezy się zgłosić :) Nie możesz zaniedbywać zębów - są Twoją wizytówką :)

Gość gość
jak masz resztki ebow w dziaslach to raczej na pewno beda do wyrwania i zajmuje sie tym chirurg. chodze prywatnie do dentysty,dwa tygodnie temu mialam wyrwanego jednego zeba,jutro nastepny :( lacznie 3 do wyrwania...a pozniej implanty. za wyrwanie place 200 zl od zeba plus zdjecie na poczatku 60 zl. najgorsze beda implanty :( nic ci nie powie. to jego praca i za to ma placone. mialam dwa razy wlasnie te zeby leczone kanalowo i nikt mi nie powiedzial,ze zaklada sie na takie zeby korony.

Gość gość
Przeglądy albo bezpłatne konsultacje gdzie dentysta powie co jest do naprawy, co do wyrwania, co do uratowania prawdopodobnie i jak to pouzupełniac . Ja chodze prywatnie, też miałam straszny stan zebow i na bezpłatnej konsultacji dr nic nie powiedziałniemiłego, raczej z sympatycznym uśmiechem powiedzial ze troche mamy do zrobienia ale jak skonczymy to będe zadowolona. Ja chodze do Katowic do Centrum Astra Dent http://www.astra-dent.pl/ Pierwsza konsultacja za darmo, tak jak pisałam