Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosposia domowa

Czy ktoś jest wegetarianinem i wytrzymuje bez mięsa ?

Polecane posty

Gość gość
Nie jem mięsa od 14 roku życia (mam 38), od dwóch lat mąż też nie je. W domu tylko dzieci jedzą ale niechętnie

Gość gość
ja nie jem od wczoraj i czue sie znakomicie :)

Gość gość
ja mam kolezanke wegetarianke ktora mimo ze nie je miesa to ma tluszczyk tu i owdzie bo zjada duzo serow, jajek z majonezem, slodyczy, chleba. ja ze wzgledow zdrowotnych jak mialam podejrzenie raka zrezygnowalam z miesa ale wytrzymalam jedynie 3tygodnie ale nie jadlam tez cukru i schudlam strasznie, bylam blada, bez sil i depresyjna.

mam koleżankę wegankę, od 30 lat nie je produktów pochodzenia zwierzęcego, od co najmniej 15 lat również jej mąż i obecnie czwórka dziec wszyscy mają sie dobrze

weganizm to zero produktów zwierzęcych a więc również w ubraniach,wystroju mieszkania,samochodu, zabiegach kosmetycznych,kosmetykach itp żelki np to zabite świnie skórzanych butów rozumiem nie noszą ?

Gość gość
nie jadłam 6 miesięcy mięsa od 2 jem ryby i zauważyłam ze tyje

Gość gość
We*e od jakichs osmiu lat, jestem gruba i w ciazy, nie mialam nigdy problemow z rezygnacja z miesa. Malo co zreszta lubilam oprocz kurczaka. A co do tego jakie buty nosza we*anie, to jest to tylko ich sprawa, we*anizm to okreslenie czlowieka ktory nie je produktow zwierzecych, ale nie ma zadnych ustaw ani policji we*anskiej, zeby trzeba bylo spelniac konkretne wymagania. Mozesz najwyzej nigdy nie nazywac takiej osoby we*aninem, tylko czlowiekiem nie konsumujacym produktow zywieniowych odzwierzecych, jesli ci to humor poprawi.

Gość Czarny Księżyc
Ja jestem jaroszem:classic_cool:.

jaki sens ma filozofia niejedzenia produktów zwierzęcych i mięsa skoro wykorzystujemy produkty z zabitych zwierząt w inny sposób ? ja bym nie mogła żyć w takim fałszu i kłamstwie

Gość gość
Nie jem mięsa od prawie 2 lat. jem ryby ze 2-3 razy w miesiącu, jem jajka (2-3 szt tygodniowo) i kilka plastrów sera żółtego na tydzień. mam 33 lat, 168 cm ,ważę 61 kg. ćwicze, biegam. mam trzyletnie dziecko.

Gość gość
ja 8 lat nie jem mięsa,ale jem ryby i wszelkie sery .A czemu czlowiek bez miesa ma nie miec energii itd?mit i przesąd,mieso to trucizna:)Ja to w ogóle mogłabym nawet nie jesc tych ryb i sera itd produktow zwierzecych ,ale to byłby kłopot,musialabym sobie oddzielnie gotowac i w ogóle,opcja pizzy ze znajomymi tez by przepadła itd...no szkoda,fajnie by bylo byc całkowita weganką:)

Gość gość
Rownie dobrze mozna wymyslac ze nie ma sensu byc hardkorowym w*ninem bo chodzac zabijamy mrowki. Co innego kupic raz na 20 lat uzywane auto ze skorzanymi siedzeniami, czy glany na kilka lat, a co innego jesc codziennie nozke zwierzatka.

np modelka która szpanuje że jest weganką a ma wstrzyknięty kolagen w usta i cyklicznie powtarza ten zabieg przecież kolagen to zabite zwierzęta, krowy jak można żyć w jakimś sztucznym wyimaginowanym świecie " wstrzyknięcie kolagenu to tak samo jak zjedzenie kotleta schabowego

Gość gość
nie jem też galaretek żelków itp bo to w końcu świnia tam jest a od wieprzowiny zaczęłam, z niej zrezygnowałam 8 lat temu kosmetyki od ok roku tż tylko wegańskei używam, mydła z sodium tallowate nie kupię, jak jadę w gości na noc czy do hotelu to biorę swoje żeby się na mydlo z krowy nie nadziać :O

Gość gość
Sodium tallowate to tluszcz zwierzecy. Jak zaczniesz sie wglebiac to malo co jest na 100% we*anskie, wino, barwniki, wzmacniacze smaku, jesli chcesz szalec to sladowe ilosci jaj przeciez. Nie zadreczaj sie, wazne ze chcesz cos zrobic, i dla siebie i dla srodowiska.