Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na obiad makaron ze śmietaną i cukrem...

Polecane posty

Gość gość

taki obiad był wczoraj u znajomych. twierdzą ze wydają 700zl na jedzenie... to już wiem czemu tak mało...

Gość gość
ja lubie makaron z maslem i cukrem, jak nie chce mi sie gotowac to takie cos robie 700zl na ile osob wydaja? ja wydaje ok 400zl na siebie i uwazam, ze za duzo, chce lepiej gospodarowac kasa

Gość gość
na dwoje dorosłych i 7 letnie dziecko... wpadłam do nich po kasę za mieszkanie, bo się spozniali z zapłatą. to ona niby żartem stwierdziła ze na jedzenie wydają mniej niż na wynajem... wypalilam ze jakby jedli przegrzebki i homary to wydawaliby więcej...;)

Gość gość
Pyszne jedzenie, na pewno nie jest mniej zdrowe niz carbonara albo pizza czy hamburgery. Zreszta przegrzebki sa dobre i homary tez, a jakos francuzi ich nie jedza na codzien, jedza prosto i bardzo skromnie wg polskich standartow....

Gość gość
no właśnie to takie proste jedzenie, niezbyt wartościowe. A ona często w rozmowach podkreśla jak to ona zdrowo i ekologicznie karmi rodzinę...

Gość gość
Np moje dziecko nie lubi nabialu i czasem mu wlasnie robie makaron smietana i cukier. Jedyna mozliwisc przemycenia smietany ( oczywiscie nie guma guar tylko kultury bakterii).

Gość gość
U mnie latem bywa podobne danie ale tu brak głównego składnika czyli twarogu.

Gość gość
Nie wiem, jak można jeść kluski z cukrem? Uwielbiam makaron, taki domowy z białym serem też, ale z cukrem nie przełknę. Czy tylko ja tak mam? Bo szczerze mówiąc, nie spotkałam dotąd osoby poza rodziną, która by nie jadła takiego dania z cukrem? U mnie w domu po prostu tak się jadło. Dobry jest też makaron z fetą, czosnkiem, oliwą i czarnymi oliwkami. :-)

Gość gość
Obrzydlistwo, ja nawet herbaty z cukrem nie pije a co dopiero makaron z cukrem zjesc brrrrrr az mna wzdrygnelo ble

Gość gość
mowie wam pycha, tak z duza iloscia cukru i duzo maselka, pyszniutkie, paluszki az oblizuje, jak sie tuczyc to na calego

Gość gość
Makaron ze skwarkami. Mniam mniam pycha.

Gość gość
fuuuuuuuuuuuuuj makaron na slodko jak tak mozna ( rzyg )

Gość gość
pierogi ruskie moze tez z cukrem wpi3rrdlacie ?

Gość gość
Makaron właśnie ma neutralny smak i można go jesc na różne sposoby. A co do Twojej znajomej, 700 zł na trzy osoby to muszą jesc przede wszystkim jedzenie tanie i mocno przetworzone... można żywić się'zdrowo i niekoniecznie drogo, kupując warzywa, owoce, kasze ryż itp, ale ekologicznie niekoniecznie. Gdyby kupowala typowe ekologiczne produkty w specjalistycznych sklepach to by prędzej zbankrutowała.

Gość gość
20:00 lol nie, makaron na slodko to nie obiad tylko jakis deser dla biedakow

Gość gość
a tam dla biedakow, jak mi sie nie chce nic robic ani czekac az mi dowiaza to gotuje makaron i juz wiemy, ze ty tylko homary, raki i sushi ale nie kazdy wyzej sra niz d**e ma bogaczyku ;)

Gość gość
20:11 hahahaha a skad wni0sek niby ze jestem bogolem co noeznasz mnie a wyzywasz od nowobogackich cwokuw ,onie nie jestem bogaty, ale mam cos takiego jak poczucie smaku i estetyki i wolalbym wp******ic kanapke z maslem niz makaron z cukrem - kiczowi mowie stanowcze NIE

Gość gość
kanapka z maslem? fuuu taki banal, moze z margaryna? juz wole makaron z maselem i cukrem ;) a czasem jeszcze dzem daje taki maly kleksik :)

Gość gość
notak ludzie bez opamietania vpi3rrrdlaja cukier, pozniej sa agresywni, wredni i chamowaci :) na sniadanie slodkie platki, potem drozdzowka, makaron z cukrem, baton i kanapka z dzemem - dokad ten swiat zmierza? chyba na psy...

Gość gość
i juz wiadomo skad mamy tyle tlustych grubasek - nauczyly sie vpi3gda lac wszystko z cukrem nawet makaron hahahaha co kalafior tez cukrem sypiecie?

Gość gość
Jeny a mi ostatnio tez nagle taka ochota przyszla na taki makaronik!! Mialam sos spagetti ale bylam po jelitowce i wahalam sie jesc czy nie i tu nagle olsnienie!! Wzielam sam makaron stopilam troche klarowanego maselka polalam posypalam duuuzo pietruszki i wrabalam cala miche. A potem uwaga deser: rozpuscilam tym razem kokosowego oleju troche polalam tw kluchy i posypalam cukrem do tego kleks z jagodowego dzemu oj jakke to nylo dobre!! A dzis znow mamy spagetti makaron meza czeka w garnku... Hmm a wy tu takiego mi smaka narobily ;)

Gość gość
a kto mi zabroni jesc co tylko chce z cukrem? nawet do lozka sobie nasypie zeby moj k***sik mial slodko :)

Gość gość
20:40 kto ci zabroni no noewiem moze cukrzyca ,otylosc olb rzymia, nowotwory lub ZAWAL SERCA ?

Gość gość
20.30 ej no co ty, jak smiesz tak jesc i jeszcze tutaj to pisac...ciii....tu sie takich rzeczy nie je...:P

Gość gość
Sama wlasnie nie wiem co mnie napadlo wtedy :D normalnie tez bym tego za obiad nie uznala potem na drugi dzien jeszcze zjadlam tak samo. Ale (jak narazie :D ) nigdy wiecej

Gość gość
Ja nie lubię makaronu na słodko, ryżu na słodko, zup owocowych i tego typu wynalazków. Ale pamiętam, że na studiach jedliśmy makaron z ketchupem i chili (takim w proszku) albo z masłem, czosnkiem i natką pietruszki :) Zazwyczaj na koniec miesiąca, jak cała kasa poszła już na imprezy :P

Gość gość
makaronu na słodko tez nie lubię, ale ryż z cynamonem, cukrem i masłem juz tak, choć nie jadam go częściej niz 2-3 razy w roku. Autorko, taki obiad to nie przestępstwo. Pytanie czy oni jedzą tak często czy to był jednorazowy "wyskok". Choć przy 700 zł na 3 osoby, to przypuszczam, że to ich normalny styl obiadów.

Gość gość
no my też kiedyś jedlismy makaron z keczupem--- choć tego keczupu było co kot napłakał , nie studiowałam ale bylismy bardzo biedni , i do dziś jak mnie najdzie to nieraz zrobie sobie takie danie choc dzis oszczędzac nie muszę

Gość gość
Nie lubię obiadów na słodko.

Gość prosta dziewczyna
Homary to jedzeinie beratnskiej biedoty, Sushi bylo pokarmem dla biednych bo za grosdze dostawali kule ryzu z resztakmi oprawionej ryby... Marzy mi sie, ze kiedyc POlacy beda dumni ze swojej kuchni, prostych smacznyych potraw jak makaron z cukrem czy porka.... Kuchnia Francuska, najlepsza na swiecie jest wlasnie wysublimowaniem prostych wiejskich potraw: fonndue- kawalki czerstwego chleba maczane w rozpuszczonych resztkach sera... rillettes: resztki miesa smazone w glebokim tluszczu, frytki zupy kremy z grzankami- z warzyw, ktore sie nawinelyy i trzeba byloz utylizowac z czerwych chclebem podsmazonym na masle ... zupa cebulowa- juz prosciej i taniej sie nie da... itp itd