Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość pytam tak

Ile wydajecie na trzyosobowa rodzine na jedzenie w Wielkiej Brytanii

Polecane posty

Gość gość
I tak umrzecie prze 60 na raka w uk tam prawie kazdy tak umiera:D zero emerytow na ulicach:D syfiasta zywnosc robi swoje hehehe

Gość gość
Zero emerytów na ulicach bo brytyjscy emeryci maja domy na Kanarach, w Tajlandii czy Kalifornii ;)

Gość gość
Taa, chyba w simsach maja:D

Gość gość
Kilka butelek wina i 10 piw? Dosyc duzo pijecie,

Gość gość
W zadnych simsach. To normalka ze emeryt kupuje sobie dom w ciepłych krajach i tam spędza swoje ostatnie lata. Nawet są programy w TV które pomagają im te domy wybierać. Życie brytyjskiego emeryta jest o wiele lepsze niż polskiego ale ty jak widać nie masz zielonego pojęcia w tym temacie ;)

Gość gość
Autorko , sugerujesz, ze jesli mało wydaje na zywnośc to jem niezdrowo ? I jestem gruba ? :) A co to znaczy ' zdrowo ' ? Nie jestem vege, bardzo lubie miesko :P, nie jestem tez w zadnym wypadku eko :) Ale czytam składy, mam świadomośc tego co kryje sie w gotowych produktach, nigdy nie kupuje zywności " light ", tam to dopiero jest syf.. Nie kupuje zywnosci z napisem " organic ', nie wierze w to :) Wole kupic cos na fresch markecie czy w lokalnym sklepiku prowadzonym od pokolen przez ta sama rodzine, która produkty bierze z rodzinnej farmy. Planuje moje wydatki, zakupy , nie kupuje pod wplywem chwili, niektóre działy jak soft drink czy biscuit/snack dla mnie nie istnieja, wole domowe ciasta czy robione soki, kompoty.. Mam green housa = swierze ziola, zielenine do kanapek czy surowek, pomidory, sałate czy szpinak. Nie kupuje zadnych gotowców, nic mi nie smakuje, wjatkiem sa mrozone warzywa. Mam znajomych pracujacych w rzezni, moge kupic po 10 kg w paczce np. karkówki i zrobic z tego pieczen na kanapki, mamy w ogrodzie wędzarnie :) Nie , nie jestem eko, ale na pewno nie jemy niezdrowo :) Moze po prostu jestem bardziej oszczedna , bo wole pieniadze nie przejadac tylko wydawac na inne przyjemnosci ? A może jednak Irlandia jest tansza niz UK :)

Gość gość
UK to totalny zanzibar jesli chodzi o jakosc zywnosci. Wszystko w sklepach pryskane wielokrotnie srodkami MONSANTO zmowa koncernów z rzadami aby koncerny miały zysk a panstwo nie musiał płacic emerytur bo przez taka chemiczna zywnosc mało kto dozywa 60lat. Oni wiedza co robią. Trujace napoje z syropem glukozowo fruktozowym powodujacym cukrzyce co jest plagą u dzieci dzis. W uk panstwo ZABIŁO handle prywatny i nie uswiadczysz babci sprzedajacej jajka prosto z prywatnej ekologicznej hodowli. To po prostu w uk nierealne bo przyleci policjant i wlepi ci 5000f kary. W PL sprzedawanie przez prywatnych ludzi na bazarkach to codziennosc i chwała nam za to. Dlatego tyle w Polsce emerytów a w uk jakis promil bo po prostu chemiczne zarcie wykancza organizm. Wszedzie tylko w uk budy z takeawayem skandal na co rzad brytyjski pozwala. czemu nie ma w uk barów mlecznych gdzie mozzna by zjesc smacznie i ZDROWO? No pytam sie was ye/bane angole czemu zrecie tyle chemii.

Gość gość
Skoro pytasz się Angoli to czemu piszesz po polsku na kafe? Aha...te teorie spiskowe są zabawne :D

Gość gość
Dobrze pyta

Gość gość
Nie przytakuj sobie. Pytasz się Angoli na polskim forum. Tępak z ciebie i tyle.

Gość bingolowski sen
gość 2016.11.10 Swinio, polskie sklepy to sa w PL. W uk to polskojezyczne..... DDD taaa... w PL są zachodnie markety, które wyprowadzają zyski za granice i nie płacą podatków, tępaku a nie polskie sklepy

Gość gość
Prawidłowo sie pyta, podobno jestescie juz brytyjczyki :D jakis cieć niedawno sie chwalił jaki to on brytyjczyk BUEHEHHEEEEE, wiec niech odpowiada:D słuchamy:D

Gość słoma z butów
jak można chlać alkohol, piwsko, co za wieśniaki

Gość gość
My brytyjczycy spożywany produkty żywnościowe najwyższej jakości bo stać nas na to. A wy polaczki patrzycie tylko żeby się nażreć tanio. No cóż. Rozumiemy was, bo jesteście biedni. Te wasze biedronki i lidle to w sam raz dobre dla was biedoty nadwiślańskiej.

Gość gość
Tak, zeskrobujecie grzyby ze scian w domach i spzredajecie potem w sklepach. Najwyzszej jakosci buehehehehe:D Jestem Polakiem a nie obskurnym brytyjczykiem który gnije na urągającej człowieczeństwu flacie w waszym śmiesznym kraiku z obrzeży UE. My Polacy dobrze znamy swoją wartość. Polska kultura, osiągnięcia przemysłowe nie mają sobie równych na świecie. Należało do nas pół UE a teraz rozkoszujemy się ich majątkiem, którego nigdy nie oddamy i bedziemy ciagnac kase. I co? Nie podoba się? No to pocałujta nas w polska dooopę!

Gość gość
Zyc w UK to wyrok na wiecznia drozyzne fatalne zarcie i wyłudzanie benefitow przez 99% osrusów. No chyba że jesteś ku/rwa, złodziej czy ksiądz dobrodziej. Wtedy żyjesz godnie w uk. Reszta gnije na pokoiku i wysyła funty do PL bo w uka i tak ich nie umieja wydac. I PL pieknieje. Dzieki wielkie dopomyje.

Gość gość
Kilka win i 10 piw na miesiac na dwie osoby to duzo? o.O to wy chyba nie wiecie, ile ludzie czasem pija, wrecz chleja... kilka - nie znaczy 6-7 ale 3, max 4 butelki wina na miesiac, czyli jedna butelka na spole z mezem co piatek lub sobote czy niedziele. czyli po dwie lampki wina na osobe raz w tygodniu. a te 10 piw podzielic 2 osoby daje 5 piw na osobe na miesiac = 30 dni = 1 piwo pollitrowe co 6 dni .... wow, toz to pijanstwo :-/ z pol roku temu moze mniej, 4-5 mies.- moja znajoma wrzucila na fb zdjecie z jakiejs imprezy, jak byla w Polsce na ulropie, sloneczko pieknie ogrodek te sprawy, grill i pelno piwa. PELNO. ludzi na oko 7 osob i tego piwa caly spory stol i jeszcze siatki. a wieczorem tego damego dnia pisala post ze sie super bawia i pija "wodeczke". TO JEST PICIE DUZEJ ILOSCI ALKOHOLU.

Gość gość
Oj każdy wydaje ile tam uważa. wedlug mnie jak ktoś wydaje na jedzenie np 150/200 funtów czy euro więcej od innej rodziny co ma tyle samo dzieci, to nie jest to przejadanie pieniędzy, tak samo jsk wydawanie malo wcale nie oznacza od razu skąpstwa czy bylejakiego odżywiania się. ja mam dwoje dzieci 6 i 3 lata, na naszą czworkę miesięcznie idzie około 650 /'700 funtów na żywność i chemię typu proszek do prania szampon itd ale np we wrześniu była u nas na pięć dni koleżanka z mężem i na zakupy żywnościowe na 4 dorosłych 2 dzieci w te 5 dni poszło jakoś prawie 300 (w tym jakos 40f na piwa lub cydry). jak poszliśmy z nimi do restauracji to rachunek (main course bez startera, herbata lub sok i deser też, a dzieci miały to samo ale z kids' menu) wyniósł 95 funtow

Gość gość
Czworka bachorów czyli wyłudzasz benefity.

Gość gość
Bingol, trolu, czy bycie wuefista i "team leaderem" (LOL) zupełnie mózg ci zryło? Naucz się czytać ze zrozumieniem bo laska nigdzie nie napisała ze ma 4 dzieci. Juz to widzę jak byłeś tema leaderem. Bajki to swoim dzieciom opiwiadaj. Tutaj tylko robisz z siebie pośmiewisko i nikomu nie imponuje twoja wątpliwa "kariera" :)

Gość gość
Raaaaany jaki debil Napisalam ze mam dwoje DZIECI (baxhory to moze masz Ty... i SAM KIEDYS BYLES BACHOREM) , a mielismy gosci dwoje doroslych czyli bylo 4 DOROSLYCH no czytac koles nie porafi rece opadaja. .. A benefitow nie wyludzam owszem dostaje pewnie kwoty ale to tylko dlatego ze place za prywatne przedszkole prawie £600 miesiecznie. To dodaje polowe tego od panstwa w postaci Chtc, jako zwrot kosztow opieki nad dzieckiem.