Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda w potrzebie

Pomocy

Polecane posty

Gość Młoda w potrzebie

Witam. Dzisiaj okazało się, że jednak jestem w ciąży. We wrześniu miałam plamienia które uznałam za okres, jednak gdy w październiku spóźnił mi się znacząco okres zrobiłam test i wyszło, że jestem eh. Problem w tym, że z badań krwi wychodzi około 13 tygodnia. wiem, że zasiłek dostaje się gdy u lekarza się zawita do 10 a wolny termin dopiero na grudzień. Któraś z was była w podobnej sytuacji? Mogłaby któraś z was coś poradzić? :( czy lekarz mógłby zaznaczyć, że byłam przed 10? pomóżcie radą

Gość gość
To idź prywatnie. A o jakim zasilku piszesz?

Gość gość
te 1000zł miesięcznie do 52tgodnia

Gość gość
Na pewno znajdzie się jakaś kobieta która da ci radę ;)

Gość gość
Nie przeskoczysz tego terminu. Mnie babka wcisnęła właśnie na siłę do lekarza na najbliższy termin, bo same pytały o datę miesiączki i stwierdziła że "szkoda becikowego", nawet nie pomyślałam kiedy mam być . Ale policz sobie dokładnie sama, z ostatniej miesiączki, może jeszcze nie minął 10 tc (normy z krwi są dość szerokie), do końca 10 tc masz czas. I idź jak najszybciej, prywatnie, bo warto też zrobić usg w pierwszym trymestrze.

Gość gość
Dokladnie. Policz od daty ostatniej miesiączki, zazwyczaj uzywa sie terminu z okresu i lec prywatnie. Usg na tym etapie jest tez ważne bo do 13 tc dobrze zbadać przeziernoc fałdy karkowej i obecnosc kości nosowej.

Gość gość
Ty martwisz sie becikowym a nie tym że być.może twoja ciąża jest zagrożona? Plamienia sa objawem niepokojacym, np ciąży ektopowej..