Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy u was w rodzinach tez bardzo obgaduje się innych ludzi???

Polecane posty

Gość gość

bo u mnie w rodzinie w kazde imieniny i swieta jest obgadywanie innych..mam tego dosc serdecznie i wstyd mi ,że mam taka prostacką rodzinę.

Gość mama Beata
W rodzinie z mojej strony też jest to na porządku dziennym. W rodzinie mojego męża nic takiego miejsca nie ma. Rozmowy są o historii, o rodzinie, ale w sensie wspomnień o wszystkim co się da - o przeżyciach, o dzieciństwie, o zmarłych, z uśmiechem, ale nigdy nie byłam świadkiem, by ktoś kogoś u nich obgadywał. Szczerze mówić to na początku byłam zdziwiona, że w ogóle tak można. Sama miałam nawyk obgadywania, ale pod wpływem męża i jego rodziny skutecznie tego chwasta wyrwałam. Doszło do tego, że jak się spotykamy z moimi ciotkami, kuzynami, to nie mamy o czym ze sobą rozmawiać. Bo oni obgadują i oczekują, że pociągnę temat. Skończyłam z tym.

Gość gość
Za kazdym razm, gdy odwiedzamy tesciowa, ta zdaje nam relacje, co, kto, gdzie i z ki, na wiosce. To nic, ze ja stamtad nikogo nie znam, a maz tych ludzi juz nie kojarzy.

Gość gość
Większość ludzi to plotkarze. Twoja rodzina nie jest żadnym wyjątkiem.

Gość gość
zauwazylyscie ze ludzie wysoce wykształceni jak lekarze i adwokaci nie maja nawyku plotkowania??oni nie obgaduja innych. im gorzej ktos wyksztalcony tymbardziej obgaduje i plotkuje o innych.

Gość gość
Właśnie ludzie wykształceni również plotkują, sama znam kilku takich....

Gość gość
Obgadywanie jest w każdej rodzinie. Dla każdego znaczy coś innego. Nie koniecznie musi mieć negatywne znaczenie. U mnie w domu mało gada się o innych ludziach. Najczęściej w kontekście jakiegoś wydarzenia komuś urodziło się dziecko, ktoś zachorował. Rzadko z negatywnym zabarwieniem raczej informacyjnie. U mojego męża natomiast dosłownie obrabia się tyłek. Ja nie ciągnę takich tematów. Zwyczajnie pilnuję się ponieważ widzę u siebie coraz większe predyspozycje żeby obgadywać. U mnie w pracy robi się to nagminnie.

Gość gość
gość dziś zauwazylyscie ze ludzie wysoce wykształceni jak lekarze i adwokaci nie maja nawyku plotkowania??oni nie obgaduja innych. im gorzej ktos wyksztalcony tymbardziej obgaduje i plotkuje o innych. x Nie zgodzę się. Wykształcenie tego nie warunkuje. Raczej brak zainteresowań, rozwoju itp. Nie masz co robić, to zaczynasz się interesować innymi, bo to jedyna twoja rozrywka.

Gość gość
jestem nauczycielką i nie zycze nikomu zeby pracowal w szkole.u nas kazda nauczycielka plotkuje za plecami innej i jest fałsz na fałszu. regularnie jestem swiadkiem takich scen. kolezanka chwali druga kolezanke i mowi do niej skarbie a jak tamta wyjdzie to zaczyna sie :"nareszcie ta suka poszla"... masakra pracowac w takiej atmosferze.

Gość gość
u mnie niestety też

Gość gość
Jak nie jak tak.Moj wujek jest wykształcony.Byly pan dyrektor.A tylko wystarczy z nim się spotkać.I wiem co u kogo się dzieje.A ze tamten ppojechal na wakacje, a tamten remont robi, a jeszcze ktoś tam sam,ochod zmienil.

Gość gość
U mnie w rodzinie mało się mówi,więc plotek nie ma. Teściowa lubi mówić co u kogo,ale to mam wrażenie sposób na odsunięcie ważnych tematów,takie tematy zastępcze. Jestem nauczycielem,atmosfera w szkole zdrowa,nikt nie obgaduje,przynajmniej nie na forum,nigdy nie słyszałam obelg pod adresem koleżanek.

Gość gość
To tylko współczuć takich rodzin.W mojej zazwyczaj na spotkaniach mówi każdy o sobie,z czym ma problem,rozmawiają o swoim malutkich pociechach a obmawiania nigdy nie było.Najwięcej rozmawia się o modzie,kulinariach i czasem sytuacji w kraju.Obmawianie innych to chamstwo,każdy nie pilnuje tego co ma "pod nosem a nie tego co jest u innych pod lasem"

Gość gość
U mnie to norma, szczególnie kobiety. Matka obgaduje córki, siostra obgaduje siostrę, każdemu przylepia się etykietkę, wyzywa, obraża. Ja w tym nie uczestnicze ale wiem że jestem obgadywana przez matkę i siostrę. Siostra nawet dzwoni do dalszej rodziny i mnie oczernia choć dobrze nie zna mojej sytuacji.