Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakas mam co utrzymuje sie za 800 zł po oplatach

Polecane posty

Gość gość

Wychowuje samotnie 8 latke.Pracuje zarabiam miesięcznie 1600zł do tego miałam 400zł alimentów.Nie było tak żle.Po zrobieniu opłat zostawało nam na życie 1200zł.Tatuś od 3 misiecy nie płaciA te 400zł to dlamnie dużo.Złożyłam papiery do komornika.Egzekucja bezskuteczna.Na fundusz się też nie łapie.A w czwartek dostałam decyzje odmowna odnośnie 500+. Przez to sytuacje musiałam ruszyc moje skromnie oszczednosci,które się kończa.Co ja mogę zrobić by odzyskac alimenty?

Gość gość
Może jakaś dodatkowa praca?

Gość gość
Fundusz alimentacyjny? albo pociągnięcie do odpowiedzialnosci jego ojca, matki. Szkoda że'nie dostaniesz 500 plus, śmieszny ten kraj, Tobie akurat naprawdę się należy.

Gość gość
12.23 dokładnie. Też mnie rozwala ten program... Moja siostra z mężem zarabiają po 3 tysiące i dostają 500 bo maja dwoje dzieci. Nawet bez tych 500 duzo im zostawalo z wyplat. A samotne matki jedynakow jeszcze pracujące maja przesrane.

Gość gość
Dosłownie przekroczyłam o pare groszy.Pracuje od 8-16.I nie mam nikogo kto mogły popołudniami zajac się dzieckiem.Myslalam nawet o jakiś ulotkach ale córka musiałaby ze mna ganiać.a jest zimno wiec szkoda mi dziecka.Moze wisona i latem podejmę się tych reklam.

Gość gość
Współczuję, bo 1600 to naprawdę mało.

Gość gość
Ja też ci Wspólczuje i podziwiam że dajesz radę. Ktoś pisal o tym funduszu. Dowiedz się czegoś o tym. Moja teściowa też z funduszu miala alimenty bo jej byly nie pracował, twoj pracuje? Jak tak to teraz droga sądowa skoro nie placi. A gdzie pracujesz? Jesli można spytać

Gość autorrksaasa
Mogę jeszcze złozyc odwołanie od decyzji.I tak zrobie.Własnie pisze.Przedstawie cała sytuacje.Nawet dołacze wszystkie opłaty jakie miesięcznie ponosze oraz od komornika. W decyzji mam przekroczone zaledwie o 12.74zł.Czyli na osobe 6,37. I jutro rano zaprowadzę szybciej córke do szkoły i pójde do mopsu złożyć te odwołanie.I oczywiście w 2 kopiach.Jedna dla nich 2 dla mnie.Z podpisem pieczatka żeby było pewne o złożeniu odwołania.I będę czekać.

Gość gość
Pracuje w hurtowni spożywczej.Zajmuje się papierkową robotą.Zamówienia, faktury, rozliczenia klientów.

Gość gość
popieprzona Polska - dadzą bogatym i leniom a samotnym matkom g****o ! by tak Szydło jeden miesiac tak miała to by sie osrała . A z funduszu alimentacyjnego tez trzeba spełniac jakies warunki i dochody ? myslałm ze jesli kochany tatus nie pałaci , komornik nie moze sciagnac to bez problemu wypałca z alimentacyjnego .

Gość gość
Moja siostra też pisala odwolanie i dostała. Oni uznali sprzedaż mieszkania rok czy dwa lata temu za dodatkowy dochód, wytłumaczyła wszystko, ze kupili za to inne itd, po prostu wymienili. Myślę że jak wyjaśnisz ze po 6 zl wychodzi to byliby tepakami jakby ci nie przyznali. A córka z kim jest po szkole jak wraca? Może jakieś nadgodziny rób w pracy?

Gość gość
No chory kraj ale co zrobisz... Pokazać ten wątek szydlo i niech coś doradzi mądra. Dają niepracującym leniom a pracującym matkom nie starcza na życie. Niezły paradoks.

Gość gość
paranoja pzrekroczoan o 12 zł ! niedaleko mnie mieszka rodzina : facet , kobieta i ich ? chyba szczescioro dzieci ! ostatnie sobie dorobili by było 500 wiecej . facet jezdzi na tirach zarabia ok 4-6 tys ona nie pracuje , chyab nigdy nie parcowała , dostaja 3 tys miesiecznie plus cos z mopsu . nie sa małżenstwem . ale taeraz sie panoszą ! auto kupili na wakacjach byli ... wiocha ale łebw chmurach .

Gość gość
12.56 jak słyszę, ze ktoś sobie dorobil dziecko dla 500 zl to aż mnie skręca... Dlatego, że tacy ludzie maja dzieci bez problemu a ktoś walczy o jedno, placi za in vitro i nic z tego

Gość gość
Córka jest od 7.30 w szkole.i po lekcjach idzie na świetlice. Caly dzień w szkole siedzi.W 1 symestrze ma na 2 zmiane.czyli kończy albo 16.15 lub 15.20.Musialam wykupić jej obiady w szkole to też pochłania 160zł miesięcznie.A w domu i tak 2 obiad jej. żeby dostać alimenty z funduszu dochod nie może przekroczyć 725zł na osobe czyli 1450 na nas 2.A ja mam więcej. No nic tylko czekać na decyzje.lTo też im zajmie trochę czasu.