Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwolnienie na opiekę nad żoną przed porodem

Polecane posty

Gość gość

witam, mamy termin porodu za okolo tydzien,wolabzm bz w domu pryed porodem, czy mi jako mężowi pzysługuje jakies zwolnienie na opiekę nad żoną przed porodem? ona ma l4 do planowanego terminu porodu

Gość gość
A ty jesteś leżąca, czy chora, ja pracowałam do 3 dnia przed porodem.

Gość tempakoniszcycielka
Najwyraźniej. Ty byłaś chora bądź nadal jesteś skoro do 3 ostatnich dni pracowałaś i narażałaś dziecko , no chyba ze Pani biurowa z tad tez taka lekkomyślna wypowiedź. Trzebabylo się jeszcze zatrudnić na drugi etat w kopalni węgla - nie musial by nikt czytać Twoich bezsensownych wypocin bo byś nie miała na to czasu. Ktoś prosi o poradę to trzeba poradzić a jak Ci nie pasuje to swoje flustracje wyładowuj gdzieś indziej

Gość gość
Moj maz dostał zwolnienie ale po porodzie z przyczyn cesarskiego cięcia to jest operacja Wiec w zasadzie to zwolnienie na opieke. Generalnie na żonę czy dziecko nawet matkę w podeszłym wieku np przysługuje ileś dni w roku. Ale jeśli żonie poza ciążą i związanymi z tym normalnymi dolegliwościami nic nie jest tk raczej nie ma podstaw i musiałbyś wziąć zwykły urlop albo mieć znajomego lekarza ginekologa który "coś wymyśli" :p

Gość gość
moze bezplatny urlop?za 3 dni nie zbiedniejecie

Gość gość
tempakoniszcycielka wczoraj Widzę, że znasz jedynie pracę fizyczną w fabrykach. Zaskoczę cię- wiesz, że jest wiele innych zawodów, gdzie można pracfować w ciąży? No ale do tego to trzeba być wykształconym, żadna kobieta co ma chociaż średnie nie pójdzie na robola.