Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marzenie: Chcę zostać piosenkarką

Polecane posty

Gość gość

Żeby nie było- tak, potrafię śpiewać i nie jest to tylko moja opinia ani mamusi czy babusi ;) Chciałabym robić to zawodowo, ale nie wiem jak zacząć, bo jestem potwornie wstydliwa w tym względzie. Śpiewam raczej po kątach, kiedy nikogo nie ma w domu. Słyszałam wiele komplementów (chociażby od sąsiadek, a nie są to miłe stworzenia :D), sama mam dobry słuch muzyczny i wiem, że akurat śpiewanie to coś, w czym jestem naprawdę dobra. Macie jakieś rady?

Gość gość
Uważacie, że nagranie coveru i wysłanie go do jakiejś wytwórni lub producenta jest dobrym pomysłem?

Gość gość
normalna robote bys se znalazla a nie

Gość gość
muszę na gwałt znaleźć menadżera , któren by mię wylansował

Gość ogólny
do chóru kościelnego nie przyjmują ?

Gość gość
Liczyłam na poważnie odpowiedzi, ale chyba za wiele od was wymagałam... Chórek kościelny mnie nie interesuje (chyba, że gospel), bo w Polsce śpiewa się "prosto", bez ozdobników, a ja potrafię je stosować. Pracy normalnej sobie nie znajdę, bo jestem typem artystki (potrafię dobrze rysować, dobrze się ruszam, dobrze śpiewam, jestem kreatywna, piszę). Planuję zostać albo piosenkarką, albo aktorką. Najlepiej by było połączyć te dwie dziedziny, nie wyobrażam sobie życia bez sztuki.

Gość gość
Startuj w lokalnych konkursach, festiwalach itp. Nagrywaj klipy na Youtube.

Gość gość
chleba z tego noe bedzie zrozum to poki czas, porzuc mrzonki na rzecz realnego zarobku

Gość gość
śpiewam , tańczę , recytuję , daję pupy i gotuję

Gość gość
00:41 Mogłabym nagrywać, ale nie mam odpowiedniego sprzętu i nigdy nie działałam na youtubie. Myślałam, żeby nagrać coś i wysłać do wytwórni, ale nie wiem czy to ma sens ;)

Gość gość
00:42 A jeśli jestem naprawdę dobra? Znam swoje możliwości. Dlaczego mam rezygnować ze swoich marzeń? Nie marzę o wyprawie na księżyc, bo na tym się nie znam, ale chcę w życiu robić to, co mi wychodzi.

Gość gość
czy to prawda , że jak się się to się ma ... koncerty, kontrakty, sławę i pieniądze?

Gość gość
ok to soe naucz spiewac jak rihanna tera kazda tak spiewa na jeden chooy inaczej cie nikt nie wypromuje

Gość gość
Idz do idola startuje nowa edycja

Gość gość
Do wytwórni swoją drogą, na YT swoją. Nie musi być profesjonalny klip, może być tylko audio + obrazek czy tekst.

Gość gość
00:47 Potrafię "naśladować" głos Rihanny, podoba mi się jej muzyka, ale chcę robić coś swojego.

Gość gość
00:49 A jest sens wysyłania coverów do wytwórni, jeśli nie mam swojego materiału?

Gość gość
ja chcę mieć swój styl, swój repertuar i by mnie nikt z Tihanną nie kojarzył. dlatego przybiorę pseudo artystyczne : Ruhanna

Gość gość
Jasne, że jest sens, aczkolwiek.czego byś nie wysłała, na wiele się nie nastawiaj, ale szczęścia życzę.

Gość gość
00:54 Ale śmieszne, chyba jesteś mistrzem poczucia humoru wśród kretynów :)

Gość gość
00:54 Nie będę sobie robiła wielkich nadziei, ale chcę spróbować i się przekonać. Do tej pory słyszałam o wysyłaniu demo, więc pomysł z coverem wydał mi się ryzykowny. Dziękuję za radę :)

Gość gość
Nawet ludzie po Idolach poprzepadali... Trzeba mieć trochę szczęścia. Możesz dać coś swojego do posłuchania?

Gość ogólny
przypomnę historię Elvisa Presley'a , - miał 18 lat i zarobił pracując fizycznie 100 dollars , chciał zrobić prezent dla swojej Matki z okazji jej urodzin i wszedł z gitarą do małego studia nagraniowego , nagrał piosenkę LOVE ME TENDER . za kilka dni wszystkie rozgłośnie w USA grały ten HICIOR !

Gość gość
1:00 Przecież pisałam, że nie mam na razie nic swojego, dlatego chciałabym wysłać cover.

Gość gość
ale to było w USA w Polsce - zapomnij. jak nie jesteś resortowym dzieckiem, nie dasz tyłka , znajomości nie masz ni układów to możesz najwyżej .... wyemigrować tam gdzie liczy się talent i umiejętności.

Gość gość
01:04 Nie przesadzaj, wielu zupełnie anonimowych ludzi coś osiągnęło, mimo braku znajomości. Wydaje mi się, że tu ważna jest determinacja. Niektórzy mają łatwy start, ale przecież bez talentu nie zdobędą widowni, więc co to za artyzm :P

Gość ogólny
podpowiem , był i mieszkał na Śląsku fenomenalny talent , nazywał się Mirosław Breguła , pisał i wykonywał fantastyczne teksty , tak kojarzę , że tych tekstów NIGDY W ŻYCIU nie wykonywała żadna piosenkarka jako solistka , jedną piosenkę wykonała Beata Kozidrak z Mirkiem , popatrz na jego teksty i spróbuj samodzielnie , pozdro

Gość gość
skończyła psychologię na UW , Warszawianka , Patrycja wyemogrowała do Hiszpanii i teraz koncertuje z zespołem po całym świecie z zespołem Belgrado. obejrzyj na YouTube. wpisz Belgrado live. śpiewa po polsku , po angielsku, hiszpańsku....

Gość gość
Ja bym nie chciała śpiewać po polsku (teksty współczesnych piosenek to syf), angielski lepiej brzmi, jest bardziej melodyjny.