Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko usneło nagle o 17! Co teraz zrobic?

Polecane posty

Gość gość

Ma 20 msc, zawsze pieknie spi w dzien- ma niedługa drzemke ok południa, potem idzie spac na noc ok 20-ej. Dzis za nic nie chciała usnac w dzien, szalała, bawiła sie, i potem nagle usneła na siedzaco o 17! Próbowałam ja dobudzic, ale nie ma szans, jest wykonczona. Przewinełam ja, troche podmyłam na spiaco, przebrałam w pizame i spi w ciemnym pokoju w poscieli. Myslicie, ze dospi chociaz do tej 5 rano? Jak sie obudzi zamierzam jej dac kasze i wytłumaczyc ze jest noc i zeby spała dalej. Czy raczej wstanie za godzine, dwie i zacznie sie polka do północy?! Kurde jestem dzis tak wykonczona, a tu taki psikus :/

Gość psikusek
To masz problem. Będziesz jutro niewyspana i Twój zły humor odbije się na dziecku. Szczerze radzę położyć się jak najszybciej do łóżka. Może szybciutko zaśniesz i jutrzejsza katastrofa zostanie zażegnana.

Gość gość
To się sama kładź jak najszybciej i spróbuj złapać snu ile się da (i nie patrz na to że coś tam do zrobienia). Na dwoj***abka wróżyła, u mojego albo się kończyło właśnie pobudką po kilku godzinach i dzieckiem które budzi się w środku nocy z energią na full, a bywały takie cudne dni że dospał do rana. Właśnie najwyżej dostawał mleko albo ostatecznie u nas dosypiał. Jego rekord to spanie od 17:00- padł mi w tramwaju, przespał jazdę, przenoszenie, mycie i przebieranie- do 8:00 kolejnego dnia, 15 godz. spania... a miał już chodził do przedszkola. Ostatecznie możesz próbować sama budzić po godzinie np ale wtedy na bank pójdzie spać dużo później niż zwykle.

Gość gość
Wytłumacz jej że jak nie będzie spała całą noc to mamusia nie dostanie 500+. Powinna posikać się ze strachu i spać do południa.