Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie dzieck

Polecane posty

Gość gość

Hej mam taki problem gdyż dziecko było szczepione w Anglii miał zrobione ta pierwsze szczepienie do 8 tyg po 2 tygodniach wrocilismy do Polski chciałam zaszczepić dziecku tutaj ale jest problem poniewasz w książeczce dziecka z Anglii nie ma żadnej informacji ze było ono szczepione i tutaj w przychodni nie chcą mi zaszczepić dziecka :( co mam robić ? Gdzie się udać ? Chce żeby dziecko było szczepione

Gość gość
Nie szczep. Dziecko nie koń zeby ladowac tyle szczepień. Nic się nie stanie jak zaszczepisz jeśli już tak bardzo chcesz po 1 rz. Nie zmarnuj dziecka szczepionkami tak jak ja. Im mniej im rzadziej tym lepiej. A najlepiej wcale.

Gość gość
taaa wcale,kolejna madra a jak dziecko zachoruje odpukac na sepse to dopiero bedziesz sobie plula w twarz ze nie szczepilas

Gość gość
Chce szczepić dziecko moim zdaniem to bardzo ważne ale co zrobić w tej sytuacji kiedy nie chcą w przychodni zaszczepić dziecka ?

Gość gość
Odpis dokumentacji medycznej z poprzedniej przychodni, może da się załatwić telefonicznie plus pocztą. A później poradnia ds szczepień i jaj chcesz to szczep. Przed podaniem szczepionki nie zapomnij przeczytać ulotki producenta i koniec dni zrób morfologie ob i Crp (tak tak, mi lekarz chciał zaszczepić chore dziecko bo wyglądało na zdrowe ale cel i ob pokazało....jeszcze tego samego dnia dziecko miało wysoką temperaturę i gdybym podała szczepionke już by nie żyło.

Gość gość
Do 12:34 Już się znalazła fanatyczka szczepień. Nawet szczepionkę na sepsę wymyśliła. Ale oczywiście nie ma zielonego pojęcia o NOPach, nie wie że niepożądanym odczynem poszczepiennym może być właśnie sepsa. Ale dla niej szczepienia są eliksirem nieśmiertelności. Najlepiej odrazu po urodzeniu i na wszystko szczepić.

Gość gość
Najlepiej na nic nie szczepić, tak? A sama na pewno byłaś szczepiona, bo kiedyś nie było takiego luzu, matki brały dzieciaka pod pachę, słuchały się lekarzy a teraz matki naczytają się bzdur w internecie i mamy, co mamy. Nie mówię, żeby chorego dzieciaka szczepić, czy szczepić 6w1 ale szczepić rozsądnie.