Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikolaj42

swieta a prezenty

Polecane posty

Gość mikolaj42

Witam. Jestem z moją dziewczyną niespełna rok, zbliżają się święta, więc ona już od miesiąca myśli o prezentach. Ja z racji, że jestem ponad miesiąc bez pracy z powodu urazu kolana będę co najmniej 2.5 tysiaka do tyłu z racji, że pracuje na umowę zlecenie. Ona w tym czasie dostaje stypendia i pracuje na pół etatu. Nie potrafi zrozumieć, że będę tyle kasy do tyłu to jeszcze chce robić prezenty w takiej postaci, że razem mamy się składać na prezenty dla jej rodziców, dla jej młodszego brata i dla jej siostry z chłopakiem. Z kolei u mnie tylko na rodziców. Z jakiej racji jak ona nie jest moją rodziną, MOŻE kiedyś będzie to mam się składać na prezenty dla jej większości rodziny i moich rodziców? Nie potrafi zrozumieć, że powinniśmy taka prawda zrobić sobie tylko prezenty sobie, a prezenty dla swoich rodzin osobno. Jak to jej wytłumaczyć?

Gość gość
a ile wy jestescie razem?

Gość mikolaj42
11 miesięcy póki co

Gość mikolaj42
up

Gość mikolaj42
czy jak nie będę miał na prezenty dla niej to będzie się ze mną kochać?

Gość gość
wiem o co chodzi ale nie potrafię ci pomóc, większości kobiet święta odbierają rozum :(

Gość mikolaj42
Jak wtedy mogę jej przemówić?

Gość mikolaj42
będzie biadolić to z liścia dostanie i spokój będzie

Gość gość
Niepowazna dziewczyna, moze troche materialistka. Uwazam ze masz racje

Gość gość
Jezeli mieszkasz z ta dziewczyna i prowadzacie ze tak napisze "wspólne gospodarstwo" to nic w tym dziwnego żeby wspólnie kupować. Ale jezeli mieszkanie oddzielnie to absolutnie nie powinieneś się godzić na to żeby się składać na prezenty dla jej rodziny. Każdy powinien kupić sam dla swoich.

Gość mikolaj42
Nie mieszkam z nią. Ona chce robić prezenty dodatkowo jeszcze na mikołaja, święta oczywiście i po nowym roku odrazu mamy rocznicę naszego roku. Co chwilę jakieś prezenty... w dodatku jeszcze jest sylwester.

Gość mikolaj42
aha, zapomniałem dopisac że 42 to mój rocznik urodzenia

Gość gość
p*****lnięta, niech sie nie zesra z tymi prezentami, głupia niunia

Gość gość
Jak z nią nie mieszkasz to bezsensu wspólne prezenty. I to jeszcze na mikołajki no bez przesady

Gość gość
Spróbuj delikatnie przekazać jej te argumenty, o których piszesz tutaj.Powiedz, że teraz Twoja sytuacja wygląda tak a nie inaczej i wolisz pozostać przy prezencie dla niej, a odwiedzając jej rodzinę podczas świąt oczywiście nie idź z pustymi rękami (jak to w święta weź jakieś ciasto, coś słodkiego, alkohol dla taty, kwiaty dla mamy) Powiedz tez dziewczynie, że są przecież inne okazje jeszcze urodziny, imieniny i wtedy, jak juz Twoja sytuacja finansowa będzie lepsza, to coś fajnego im zprezentujesz. Od siebie dodam, że ciężka sytuacja przed Tobą i tez dziwie się podejście dziewczyny i życzę Ci powodzenia z ta rozmową:)

Gość kajka112
mam nadzieje , że dzięki temu prezentowi złapię dyrektora biznesowego za jajka