Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słuchajcie, teściowa zrobiła sobie ze mnie jaja czy ja przesadzam? mój synek.

Polecane posty

Gość gość

Kiedy byłam w ciąży, teściowa nas często zapraszała do siebie i mówiła, że jak już urodzę, to po kilku tygodniach ona bardzo chciałaby nam pomagać, żebyśmy przyjeżdżali do niej i zostawili dziecko niech ona się nacieszy, a sami szli na godzinkę-dwie na rowery/do kina/na zakupy/spacer. Powtarzała to często i zdawała się być strasznie nakręcona na wnuka. Urodziłam, minął czas połogu, pojechaliśmy do niej na zaproszenie. Była ładna pogoda, więc przebąknęłam: "Oj ale bym na rowerze chwilę z mężem pojezdziła...tęsknię za tym", a teściowa uniosła brodę i taki cwaniacki wyraz twarzy zrobiła i powiedziała coś takiego "hę hę" (takie wiecie - oznacza "chciałoby ci się, co?") i ani słowa nie powiedziała byśmy poszli. Druga sytuacja, mój mąż wieczorem mówi do niej:"Mamo, możemy iść dziś do kina, zostaniesz 2 h z małym?" - mały spał, byliśmy wtedy u niej z wizytą. A ona mina kwaśna i tak odparła: "No nie wiem, rzucacie mnie na głęboką wodę?? " No i jest mi dziwnie. Bo to nie ja proponowałam pomoc, nie prosiłam jej o nic, tylko teraz odwołałam się do tego, czego sama się chciała podjąć, czyli tylko tyle i aż tyle - 2-3 godzinki raz na dwa miesiące. To tak wiele? Przecież sama chciała. Jest mi dziwnie.

Gość gość
Właściwie to w tytule powinno być "pomoc przy synku, którą sama oferowała" - ale to by się nie zmieściło. Czasem się zastanawiam, po co ona to wszystko mówiła. Albo może na rękę jest jej to, że z męzem nie będziemy mieli kompletnie żadnych wyjśc, czasu sam na sam? W końcu początki naszej znajomości były dla niej traumą. Ona z tych, które syna na siłę przy sobie chcą zatrzymać, a męza brak.

Gość gość
Zazwyczaj tak jest. Póki dziecka nie ma, to wszyscy chętni do pomocy, a jak już urodzisz, to nagle chętnych brak.

Gość gość
No trochę tak jest. Ale żal mi, że dałam się na to zrobić, bo teraz mam wrażenie że ona się w duchu cieszy i ma mnie za totalną idiotkę, która wszystko łyknie. Smutne to. Moja mama dla odmiany z tych, co jakby mogły toby się z pracy pozwalniały i z wnukami były. To jej konik. Niestety. Pracuje zawodowo, mieszka bardzo bardzo daleko ode mnie...ja wyjechałam za pracą x lat temu. Męża poznałam tutaj. Teściowa mydliła mi oczy, wchodziła z wazeliną aż chwilami jej nie poznawałam, a teraz 2 godzinki raz na pare miesięcy to dla niej nie do przyjęcia. Najgorzej że nada powtarza te brednie, mówi że za kilka miesięcy będzie się zajmować starszym wnukiem u innego syna. Jak niby, skoro ona nawet 30 minut wytrzymać nie może.

Gość gość
A może zwyczajnie dziecko jest jeszcze za małe i się boi sama z nim zostać? Poczekaj az synek będzie starszy

Gość gość
Dziwna jakaś ta teściowa 2-3 godziny to nic takiego.Sama jestem babcią .

Gość gość
załóż ten temat jeszcze z 5 razy, dopisz jeszcze, że to cię upokarza :O nudzi ci się, czy co?

Gość gość
haha, i nie wytrzymałaś z nowym tematem

Gość gość
gość 2016.11.18 Ojj widzę że tak wpadły ci głowy słowa teściowej że nie możesz przeboleć że się nie spełniają,rowerek,kino,spacerki itd. A twoja mamusia nie oferowała podobnych ci wypadów? Faktycznie jak mogła cie tak upokorzyć:):):)

Gość gość
Przestań spamowac

Gość gość
I kto psuje relacje,jak zwykle młoda roszczeniowa sucz,podłapała klika słów teściowej i od razu huzia na Józia,dawaj rowerek,kino itd a może ta teściowa to mądra baba i zapaliła jej się czerwona lampka :) z daleka od roszczeniowej cwaniary