Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa takie produkty spozywcze w lidlu lub biedronce ktore polecacie ??

Polecane posty

Gość gość

chodzi tez o to by jakosciowo byly dobre te produkty.. ja wam polecam z calego serca ser wedzony bialy z lidla.jest pyszny.

Gość gość
W biedrze nabiał (ale to nie sama biedra ma znaczenie, a jego producent), jajka z wolnego wybiegu w mojej są też całkiem spoko (ale ponownie - zależy od dostawcy). W lidlu soki pomarańczowe z miąższem lubię, mięso też czasem tam kupuje (po zrażeniu się "lokalnymi" sklepami mięsnymi - może syf w środku jest, ale przynajmniej jest świeże i czyste)

Gość gość
jajek ze sklepu nie polecam. nie da sie kupic dobrych jakosciowo jajek w sklepie. ogolnie kury na fermach sa zywione syfem straszliwym i maja zle warunki do wysiadywania jaj. w zadnym markecie nie ma dobrych jaj...chyba ze znacie taki wyjątek?

Gość gość
mleko sojowe z biedronki, warzywa kupuje, pomidory, ogórki, zestawy sałat, ogórki koserwowe-lepszych nie jadłam niz biedronkowych:) kupujemy z mężem kostki mintaja w paczce 6 sztuk, zawsze wychodza, nie rozpadaja sie, łosoś z zamrażalki, czasem kupuje łososia z lodówki te w papierowym opakowaniu z koperkiem lub pieprzem do piekarnika na 10min sie wklada, masło, smietana, jogurty, napoje, woda zywca, no i to byloby chyba na tyle, stale produkty , ktore tam kupuje, a jeszcze przyprawy kupuje w biedronce, oliwe z oliwek, i sosy pakowane do salatek koperkowo ziolowy itp. słodyczy nie jem wiec nie wiem. kiedys mieli bardzo dobre lody symfonia bakaliowe ale juz nie ma ich. a i kiedys kupowalam babke cytrynowa ta obok pieczywa -dobra :)

Gość gość
oliwa z oliwek z biedronki to nie oliwa ,ale mieszanka oliw z unii.straszny syf..nie boicie sie jej kupowac?pewnie ze splesnialych oliwek

Gość gość
" jajek ze sklepu nie polecam. nie da sie kupic dobrych jakosciowo jajek w sklepie. ogolnie kury na fermach sa zywione syfem straszliwym i maja zle warunki do wysiadywania jaj. w zadnym markecie nie ma dobrych jaj...chyba ze znacie taki wyjątek?" A gdzie kupujesz? Ja akurat wiem jak smakują i wyglądają jajka wiejskie - fakt takich samych w żadnym markecie nei ma, ale no niektóre (np. u mnei w biedronce własnie) są zbliżone. A jak nie mam jak kupować ( w sensie sprawdzonego miejsca), to już wolę takie przebadane niż bez piezątki z targu jakiegoś.

Gość gość
W Lidlu maja smaczny humus, skład jest OK, cena chyba 6 zl za paczke. Niektore ich kielbasy maja dobry sklad, ale cena kilograma 30 zl (29,99 - jednak nie bede sie wyglupiac z taka cena). Obecnie, na swieta , w Lidlu sa bardzo smaczne niemieckie pierniki. Za 5 piernikow trzeba zaplacic 8 zl, sa co prawda troche gorsze niz te same sprzedawane w niemczech, ale smaczne. Niestety, zawieraja syrop glukozowo-fruktozowy, ktory powoduje tycie. W Biedronce mozna kupic dobry jakosciowo ser Stary Oleder. Maja lepsze odmiany ziemniakow niz np. w Lidlu i nie sa tak nafaszerowane azotem, ze az czerniejace. Czasem w Biedronkach sa dobre łososie (60 zl/kg) oraz fenomenalne, duże i dojrzale mango ok.12-15zl sztuka. Niestety, to co dobre zwykle jest drogie :(