Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byly trener rozwoju

Kursy rozwoju osobistego i motywacji to sciemy zeby wyciagnac kase od naiwnych

Polecane posty

Gość byly trener rozwoju

Trenerzy takich kursow maja czesto zegarek za 20 tys. i drogie BMW zaparkowane czesto tuz przed wejsciem aby wszyscy uczestnicy mogli je widziec. Niestety malo kto wie, ze samochod i zegarek sa na kredyt :D Same techniki na kursie to prawdziwe kurioza. Np. prawo przyciagania. Mysl o tym ze jestes milionerem a twoje mysli przyciagna bogactwo i wkrotce zostaniesz milionerem. A na razie zaplac 5 tys. za kurs :D Wiem jak to wszystko funkcjonuje wiec jak macie pytania to chetnie odpowiem i obnaze te absurdy.

Nie znam szczegółów ale też twierdze że to brednie:classic_cool:.Niech napiszą jak innych zmotywować aby mnie sponsorowali:D.Ja jestem co nieco zmotywowany:classic_cool:.

Gość wrednybabsztyl
No ja też powtarzam sobie codziennie,że wygram milion.Za darmo to sobie wmawiam :)To tak jak z kursami uwodzenia i innymi,gdzie zarabiają na naiwności ludzi.

Gość gość
Jak sam zostałeś trenerem?

Gość byly trener rozwoju
Sam bylem na takim kursie ale sie zorientowalem, ze to wszystko to sciemy dla naiwniakow. Postanowilem, ze tez bede zarabial na naiwniakach. Kupilem kilka ksiazek, w tym "Sekret" za 39.99 zl, wynotowalem pare mysli i zaczalem o tym opowiadac na kursach. Wiedzialem, ze to bzdury ale przed naiwniakami gralem pewnego siebie decydowanego goscia. A gdy ktos z sali mial watpliwosci i chcial ze mna polemizowac pytalem go jakim samochodem przyjechal. Odpowiadal - oplem, skoda albo innym renaultem. Wtedy pokaywalem mu nadgarstek z zegarkiem i mowilem, ze moj zegarek (w kredycie :D ) jest warty wiecej niz jego samochod, co mialo oznaczac, ze ja doszedlem do bogactwa a on nie wiec niech sie nie wymadrza :D :D

Gość byly trener rozwoju
Tak. Szczegolnie przyciaga IMBECYLI gotowych zaplacic 5 tys. za porade by mysleli o bogactwie a stana sie bogatymi :D A co jesli sie nie stana? Jesli nadal beda biednymi imbecylami? Wtedy trener powie, ze za malo intensywnie mysleli :D :D inaccessible89, ja wiem jak sie robi biznes na naiwnych imbecylach bo sam na nich kase zarabialem. Nie ma zadnego prawa przyciagania. To sciema. Ale naiwniacy wierza i placa za szkolenie :D

Gość Czarny Księżyc
inaccessible89 wczoraj Chyba jednak mało wiesz, bo Prawo Przyciągania działa cholernie mocno. " Czy zaznałeś tego na w wycieczce w okolicach czarnej dziury:D?

Gość sander88
Być może kursy motywacji itp. to nic specjalnego, ale ja ukończyłam szkolenie z komunikacji interpersonalnej i muszę przyznać, że dużo lepiej radzę sobie w pracy i w życiu, bo wreszcie umiem odpowiednio komunikować myśli. Bardzo fajny jest trening interpersonalny: http://corelszkolenia.pl/nasza-oferta/trening-interpersonalny Warto też samemu czytać książki na takie tematy.

Gość gość
Dużo motywacji można dostać na blogu Rafała Alitojć – www.alivebetter.pl . Sporo konkretnych wskazówek do tego jak rzeczywiście lepiej zarządzać swoim czasem, jak się lepiej komunikować w pracy i poza pracą, powiem szczerze, że więcej się tutaj nauczyłem niż z niejednej mądrej książki na temat NLP, samorozwoju i tego typu podobnych. Facet pisze w ciekawy i zrozumiały sposób. Te produkty czy usługi jakie czasami zdarza mu się polecać to sam testuje, także nie wciska ludziom kitów o produktach z których sam nigdy nie korzystał, a to jest nagminne na blogach.

Gość gość
no dokładnie tak jest jak w temacie