Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy co uważacie o ślubie kościelnym majac 2 dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Ja brałam ślub kościelny mając 2 dzieci. Córki miały wtedy 5 lat i 3 latka. Nie sugerowałam się opinią innych ludzi poprostu zrobiłam to z miłości. Od naszego ślubu minło już 7 lat.

Gość gość
i jeszcze powiesz, ze jesteś dziewicą

Gość gość
Tu autorka, syn ma prawie 6 lat, 2 dziecko urodzi się Pod koniec maja. Mamy ślub cywilny. Kiedys bylo nam ciężko ale teraz mamy mieszkanie 4 pokojowe, niezły samochód. W miare dobrze nam się powodzi i myślałam żeby moze wsiąść ślub kościelny z chrzcinami i zrobić wesle na okolo 80 osób. Nie chciałbym miec welonu a sukienkę jakbym miała to na pewno ecru.

Gość gość
ja wole zamiast placic ksiedzu za jakas zenujaca ceremonie zabrac dzieciaki do aquaparku czy ogolnie gdzies na weekend za miasto

Gość gość
Jak najbardziej jestem na tak tylko bez tej calej szopki. Mam koleżankę sa pare żadnych lat ze sobą maja 5ketnie dziecko i postanowili wsiąść ślub kościelny, ona w białej sukni z welonem od rodziców wyprowadzenie z domu chodź maja swoje mieszkanie. Wesele na 160osob plus poprawiny. Dla mnie to juz troche przesada no ale to moje zdanie...

Gość gość
Jestem zdecydowanie na TAK. Co szkodzi wziąć ślub kościelny... nic. A masz kolejny sakrament i to bardzo ważny. Nie patrz na ludzi , rób co Ci serce dyktuje. :)

Gość gość
zyli w grzechu, teraz chca to naprawic slubem koscielnym i bardzo dobrze:) nawrocili sie, trzeba pogratulowac i tyle

Gość gość
Nie chcemy szopki. Tylko 80 osób będzie, najblizsza rodzina i znojomi. Wesele 1 dniowe. Wyprowadzania z domu raczej nie bedzie, nawet nie ma u mnie takiej tradycji. Mysle, że błogosławieństwo tylko bo mama bedzie koniecznie chciała. A księdzu nie będziemy nic płacić bo to znajomy i w ramach prezentu za darmo chce nam ślubu udzielić

Gość gość
Jeśli czujecie taką potrzebę, weźcie ten ślub. Ja brałam ślub po 11 latach życia bez slubu, troje naszych dzieci miało wtedy 7, 4 i 1 rok. Ślub skromny, po wieczornej mszy, tylko my, świadkowie, rodzice i nasze dzieci. Po ślubie kolacja w domu. I szczerze mówiąc, była to bardzo dobra decyzja, odczuwam komfort psychiczny mogąc przystępować do komunii. Ale decyzja musi być wspólna i przemyślana, bo robić coś tylko dlatego że wypada, bo co ludzie powiedzą to nie jest dobry pomysł.

Gość gość
Jak najbardziej a dzieci mogą trzymać obrączki i sypać kwiaty. Wygląda to uroczo;-)

Gość gość
jesli ktos wierzy itd to czemu nie...ja bym nie brala ale ja do kosciola nie chodze, wiec po co mialabym brac?