Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Balet dla dziecka czy to dobry pomysł?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córka ma 4 lata czy uważacie że będzie dobrym pomysłem zapisać ją na balet?

Gość gość
To zależy czy twoja córka wykazuje zainteresowania do tańca.

Gość gość
Tu autorka.Wykazuje zainteresowania do tańca. Cały czas włącza magnetofon i próbuje robić piruety. Gdy usłyszy obojętnie jaką muzykę zaczyna tańczyć. Czy zajęcia to dobry pomysł czy nie jest jeszcze na to za malutka.

Gość gość
Jeżeli dziecko chce, współpracuje i dobrze się czuje na zajęciach, to tak. Jak na wszystkie zajęcia dodatkowe zresztą. Balet poprawia koordynację, płynnośc ruchów, ładną postawę a wszelki ruch wyrabia dobre nawyki zdrowotne u dziecka. Jest możliwość zakodowania maluchowi że ruch to frajda.

Gość gość
Moja corka chodzilam na balet od kiedy skonczyla 2 latka. Wiadomo, bylo to dostosowane do wieku. Teraz ma ponad 4 i chodzi na balet i akrobatyke. Jak twoja corka chce to czemu nie? Zdecydowanie nie jest za wczesnie.

Gość gość
Ja moja zapisalam na zajecia baletowe, bo chodzila jak zolnierz, kompletnie bez wdzieku. Zaskoczylo, bardzo duzo tanczy (amatorsko) bo lubi , ma piekna postawę. Dobry pomysl.

Gość gość
jak nie spróbujesz to się nie dowiesz znam jedną dziewczynkę która tanzcy w balecie już 4 lata i kocha to a znam też przypadki że bardzo szybko dzieic rezygnowały. Balet to ciężka, żmudna robota, to nie do końca taniec. Próby polegają na monotonnym powtarzaniu ułożenia stóp, kolan. Żeby z tego wyszedł taniec potrzeba wile czasu. 4 latka może się szybko znudzić, moze zapisz ja na jakieś zajęcia taneczne.