Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie sposoby na złagodzenie bólu dziecka podczas szczepienia?

Polecane posty

Gość gość

O 12 mamy szczepienie 5 miesięcznego synka. Zawsze jezdzilismy z mężem. Ale dzisiaj jest to nie mozliwe bo mąż musial wyjechac na caly dzien. Tak więc musze isc z wozkiem przez pol miasta. Przebycie tej drogi z wielkim płaczem nie będzie łatwe. Syn po szczepieniu zasypiał jak tylko samochod ruszył. Teraz tak nie będzie. Nigdy nie śpi w wózku. Macie jakies skuteczne sposoby na zlagodzenie bólu?

Gość gość
Altacet jest dobry tak miejscowo

Gość gość
Ja zawsze brałam coś ba odwrócenie uwagi- nową zabawkę, czy coś z domu, czego jeszcze dziecko nie widziało i był spokój. W aptece są dostępne plastry znieczulajace, nakleja się taki plaster w miejsce ukucia kilka godz przed szczepieniem. Niestety u Was już za późno.

Gość gość
Plastry bzdura. Znieczulają skórę, a przy szczepionce bolą mięśnie bo płyn podrażnienia tkanki. Synek pewnie Ci zaśnie w wózku bo dzieci snem odreagowują stres, którym niewątpliwie jest szczepionka. Ale jeśli śpi lepiej w samochodzie to możesz pojechać taksówką.

Gość gość
Nie zesrajcie się czasem. Poboli i przestanie. Ja zawsze jadę wózkiem i jakoś nie ma wielkiej afery. Jak wychodzimy z gabinetu to dziecko już nie płacze. Co to za glupota aby lagidzic ból rozumie za jakiś czas na drugi dzień ale żeby nie można było przyjechać z przychodni z dzieckiem. Ja już nie wiem czy te matki są takie niedorobione czy te dzieci coraz gorsze

Gość gość
Jesli karmisz piersią, po szczepieniu przystaw dziecko. Napewno je to uspokoi i spokojnie dojdziesz do domu.

Gość gość
Daj mi szczepionke w narkozie nie będzie nic pamiętał hihihihihihi

Gość gość
Kolejna matka która nie radzi sobie z własnym dzieckiem

Gość gość
Ja podaje przed szczepieniem dziecku soczek do picia. Gdzieś wyczytałam że to troche łagodzi. I rzeczywiscie jest lepiej. I po ukłuciu trzymaj nóżke/rączke nieruchomo przez kilka min. Jak będzie ruszał to będzie bardziej bolało.

Gość gość
Koleżanko z 10.49. Twoja wypowiedź jest zbędna. Kobieta po prostu pyta co można zrobić żeby dziecko tak nie odczuwalo bólu. To normalne że każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka.

Gość gość
Niedorajda i tyle ktora boi sie isc sama na szczepienie z wlasnym dzieckiem bo musi byc mezus ale to urocze

Gość gość
Po prostu z nim nie idź. Oszczędzisz mu ewentualnego nopu.

Gość gość
Są takie żele do kupienia w aptece, smarujesz rączkę i dziecko nie czuje ukłucia. Możesz też trzymać go przy piersi, jeśli jeszcze karmisz, to zawsze też na dzieci działa uspokajająco...