Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ksiądz burczał pod nosem, łaskę robi że wypisze zaświadczenie, arogancja kleru!!

Polecane posty

Gość gość

Też to widzicie, jak im się w czterech literach poprzewracało? Zacznę jasno od tego, że do kościoła chodziłam od dziecka, tam się wyciszałam, tam mi się dobrze myślało, modliło. Księża są jacy są, ale jako dziecko trafiałam na samych dobrych i to było na wsi (może to ma jakieś znaczenie)? Natomiast od kiedy mieszkam w większym mieście to obserwuję, że tutaj dużo jest tzw. księży cwaniaków. Dziś rano byłam na plebanii po zaświadczenie, że jestem zapisana w tej parafii a ślub będę brała gdzie indziej. Księżulek czekał chyba na 50 zł za to  że mi wydał ten świstek, ale nic mu nie dałam..ale mniejsza o to. Wcześniej już byłam umówiona telefonicznie. Na 8 rano. Byłam 4 minuty wcześniej i czekałam sobie na poczekalni, a ksiądz nadszedł i zaczął burczeć coś pod nosem, mówi "proszę wejśc do kancelarii",ja weszłam, ale nie wiedziałam czy mam wchodzić dalej czy nie, a on "NIE WŁAZIĆ MI TU! TAM STAĆ!" mnie aż zamurowało i miałam ochotę na pięcie się odwrócić i iść, ale no jednak chcę mieć ten ślub u zaprzyjaźnionego ksiedza w mojej rodzinnej miejscowości, więc zostałam po to zaświadczenie. ksiądz robił łaskę że wypisuje to zaświadczenie, burczał że komupter mu nie działa i cytuję "jakieś g****o tu jest a nie komputer. Niech pani się nie rozgląda tylko tu patrzy w biurko" (to juz nie mozna zerknąć na obraz na ścianie??). Na biurku miał figurkę dziecka poczętego i tak sobie pomyślałam że chyba coraz dalej mi do tej instytucji, bo życia poczętego bronią ale o tym co dalej z tymi dziećmi to mało ich interesuje. Niech się rodzą na większą chwałę Bożą, niech się dzieje co chce. Ogólnie duży niesmak pozostawił...I to nie jest pierwszy taki ksiądz którego napotykam. To jest jakaś masakra, jak oni wiernych traktują...

Gość gość
Tak jak wierni na to pozwalaja!!!

Gość gość
Zgadza się. Po odebraniu tego świstka nie omieszkałabym skomentować zachowania księdza. Zapewne powiedziałabym coś w stylu " Był ksiądz fanem kabaretu Tej? Bo wie ksiądz , przy księdzu można poczuć się jak za zacofanej komuny " i wychodząc grzecznie dodałabym " Szczęść Boże" :)

Gość gość
Kto pozwala ten pozwala, ja im tam żadnej kasy nie zostawiłam choć wydaje mi się że ksądz na to czekał. Bez przesady, 50 zł za wydrukowanie szablonu z kompa i uzupełnienie go moim nazwiskiem i nazwą parafii? Niezła fucha. Trzeba ich tego oduczyć, wyciągania łap po kasę za byle pierdniecie

Gość gość
dlaczego jak za komuny?

Gość gość
P********z, ze jak za komuny, nikt nikomu nie bronil chodzic do kosciola, byly otwarte i sie nie wp*****lali przynajmniej, odkad ta p***a suchocka pdpisala konkordat wszedzie sie wpieprzaja, sa utrzymywani przez panstwo, a teraz jak pis sie dochapal to juz masakra, wiadomosci sie zaczynaja od wiadomosci o kosciele:O Duda pojechal do Stanow i pojechal sie modlic do amerykanskiej czestowochowy, no k****, kto bedzie bral takiego prezydenta i taki kraj powaznie??:O

Gość gość
o jesu