Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maquamel1

Migdalki i bezdech 4 lata

Polecane posty

Gość Maquamel1

Moj 4letni syn męczy się w nocy koszmarnie. W dzień zdrowy dzieciak a jak zasypia to ja czułam, bo chrapie i średnio co 6-7 minut przestaje oddychac. Wiem ma razie tyle że ma olbrzymie dwa migdalki. Czy ma trzeci.. tego nie wiem. Bezdech mamy od soboty. Dziś miałam iść do lekarza ale ten.. musiał zostać w szpitalu i przesunął nas na czwartek. A ja od soboty śpię tylko wtedy kiedy on nie spi.. ktoś miał podobnie? Jak ulżyć dziecku? Z trudem łapie każdy oddech.. byłam z niedzieli na poniedziałek na dyżurze ale zostałam odesłania z kwitkiem no przecież zdrowy tylko migdalki powiększone..

Gość eMedi24
Powiększone migdałki, a zwłaszcza migdałek gardłowy (tzw. "trzeci migdał") mogą być jedną z przyczyn trudności w oddychaniu i chrapania podczas snu. W nocy podczas snu naturalnie dochodzi do rozluźnienia mięśni gardła i podniebienia co przy powiększonych migdałkach doprowadza do ograniczenia drogi powietrza, a przeciskające się powietrze powoduje chrapanie. Jedną z przyczyn powiększenia migdałów mogą być częste infekcje. Warto byłoby, aby synka zbadał laryngolog. Co do form domowej pomocy doraźnie można spróbować podłożyć synowi większą poduszkę pod głowę, tak aby spał na pół siedząco. W razie pytań lub wątpliwości zachęcam do kontaktu z eMedi24 http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/