Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet z którym mam dziecko i który ma rodzinę przestał płacic pieniądze co teraz

Polecane posty

Gość gość

Jestem załamana. 4 lata temu zaszłam z nim w ciąże po wieloletnim romansie. Powiedział ze będzie dawał 500 zł na dziecko i dawał przez 4 lata. Mi kazał zamknąc moja p********a gembe i nie niszczyć zycia jego dzieciom, co też zrobiłam i siedziałam cicho.Mieszkam w kawalerce u mojej mamy i te pieniądze muszę mieć! A tu 4 miesiąc on mi nic nie daje, nie odpowiada na moje smsy, no zupełnie nic! Dawał mi je zawse w kopercie wiec nawet nie mam dowodow przelewow. CZY MOJEGE wystapic o alimenty?!

Gość gość
Oczywiście, wystąp o alimenty. Ale najpierw mimo wszystko uprzedziłabym go, to zapłaci. Raczej nie będzie chciał, aby pozew z sądu przyszedł do niego do domu. :D A ty zaoszczędzisz czas, bo sprawa w sądzie trwa.

Gość gość
No a jak. I zrób to.

Gość gość
A uznał dziecko, czy masz wpisane w papierach, że ojciec nieznany? Jeśli masz wpisane ojciec nieznany, to należy się jedynie dodatek z MOPSU dla samotnej matki, nie wiem dokładnie ile, ok. 200 zł, bo alimentów z funduszu nie dostaniesz. Wtedy złożyć do sądu o ustalenie ojcostwa. A jeśli on jest już wpisany jako ojciec, to do komornika.

Gość gość
Musisz złożyć pozew o ustalenie ojcostwa i o alimenty. Alimentów nie będzie dopóki nie będzie sądowego ustalenia, że ten facet jest ojcem. No chyba, że facet uznał dziecko przed kierownikiem USC.

Gość gość
Postrasz go pierwsze a jesli nie zadziała to szybko do sądu . Sąd i tak mu nie uwierzy ze nie płacił abo w inna bajke . Jeszcze zpłci koszty dna i inne . Napisz mu ze skladasz pozew o alimenty i to wyzsze oraz oraz o badania dna .

Gość gość
W sumie ... tak to jest jak sie pieprzy z żonatym i rozbija rodzine .... szkoda dzieciaka

Gość gość
Same głupie gęsi w tej Polsce. Skoro już dawalas doopy i zrobił dzieciaka. Przejdź się pod jego dom. Gdy wyjdzie żona poproś go do drzwi. Jeśli będzie miał ale albo zacznie Cię wyzywać powiesz żonie, ze masz z nim dziecko i składasz papiery do sądu i alimenty. Zaplaci:-)

Gość gość
No wlasnie ojciec jest wpisany jako nieznany czy to cos robi?

Gość gość
Jak ojciec nieznany to musisz wytoczyć powództwo o ustalenie ojcostwa i alimenty.

Gość gość
A ja bym jeszcze wystąpiła o alimenty wstecz

Gość gość
Nie będę cię obrażać bo myślę,że karę za głupotę już poniosłaś....ale posłuchaj...(o ile to nie provo) ...ojciec nn...i ty sie na to zgodziłaś,po wieloletnim romansie?? zrobił ci dzieciaka,ma cie w d***e i wasze dziecko również bo chroni SWOJĄ rodzinkę i nadal bawi w porządnego męża i ojca a ty w kawalerce z dzieckiem kombinujesz skąd wziąć na życie. Przyciśnij go do muru i nastrasz,idz do jego domu a jeśli to nic nie da musisz wytoczyć mu sprawę o ustalenie ojcostwa a nastepnie alimenty.

Gość gość
Czarny Księżyc dziś Pochwal się jaka stara jesteśjezyk.gif . x Spokojnie ze 3 dychy ma, jeśli to nie prowokacja. 30-latka, a taka głupia, że nie wie co zrobić.

Gość gość
Puscilas sie to teraz sama utrzymuj dziecko a im nie psuj rodziny! Nie moglas stworzyc normalnego zwiazku z kawalerem co?! Wspolczesna kobieta to jednak szmata.

Gość gość
Nie mam tylu lat, mam 23 lata. Nie moge wpisac jego jako ojca bo jestem w zwiazku z z chłopakiem który nie zgadza sie aby obcy facet był wpisany jako ojciec mojej cótki. On uważa ja tez za swoja córkę.

Gość gość
Nie mogę go o to prosić... Namawia mnie na 2 dziecko to byśmy dostawali pieniądze z 500+